geo_hal Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2005 Θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας... Έχω μια μητρική ΑΒΙΤ-ΑΝ7 και έναν επεξεργαστή athlon xp2600 με υδρόψηξη. Έχω ξεκινήσει τους πειραματισμούς μου στο o/c. Τι γίνεται λοιπόν… Αυξάνοντας FSB κλπ οι θερμοκρασίες όλες είναι πολύ καλές 36-40C, εκτός από μια. Την PWM Temperature που ξεπερνάει τους 75C πρεσάροντας τον υπολογιστή. (Διάβασα σε κάποια forum ότι είναι τα mosfet τροφοδοσίας της cpu που ζεστένονται). Που οφείλεται και τι μπορώ να κάνω για να την ρίξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnezia Αύγουστος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Τα mosfet γενικά αγγίζουν μεγάλες θερμοκρασίες και έχουν μεγάλες αντοχές.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ένα ανεμιστήρα να χτυπάει την περιοχή γύρω απ'τον επεξεργαστή σου (ουσιαστικά τα mosfet). Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Αύγουστος 22, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Την PWM Temperature που ξεπερνάει τους 75C πρεσάροντας τον υπολογιστή. (Διάβασα σε κάποια forum ότι είναι τα mosfet τροφοδοσίας της cpu που ζεστένονται). Που οφείλεται και τι μπορώ να κάνω για να την ρίξω;είναι πραγματικοί οι 75C? δεν εχής κανένα θερμομετρακι να κανεις μια στοιχειώδη μέτρηση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal Αύγουστος 22, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 είναι πραγματικοί οι 75C? δεν εχής κανένα θερμομετρακι να κανεις μια στοιχειώδη μέτρηση?Θερμόμετρο έχω. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω καν ποιά mosfet είναι. Στην an7 αν μου τα πει κάποιος θα μετρήσω τις θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnezia Αύγουστος 22, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Μπορείς να κολλήσεις πάνω τους μερικά ψυχτράκια μικρά και να βάλεις ένα μικρό ανεμιστήρα να τα φυσά. Θα ρίξει σημαντικά την θερμοκρασία (ειδικά όταν ζορίζονται). Αυτό τουλάχιστον έχω κάνει εγώ. mosfet είναι κάτι μικρά μαύρα chip-άκια αρίστερά και πάνω απ'το socket του επεξεργαστή (συνήθως). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Αύγουστος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Ενας 12αρης ανεμιστηρας στο πλαινο του κουτιου κανει καλη δουλεια αλλα αν μπορεις να βαλεις ψυκτρες οπως ειπωθηκε και παραπανω θα ηταν το ιδανικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benhour Αύγουστος 22, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 δεν θα εχεις προβλυμα με τα mosfet αφου συνηθως ειναι σχεδιασμενα να αντεχουν μεχρι και 100c!παντως για καλο και για κακο κανε αυτο που σου ειπαν τα παιδια παραπανω!θα δεις οτι μετα θα ειναι απλα χλιαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnezia Αύγουστος 23, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 Χλιαρά=40-60! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal Αύγουστος 23, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 Εχθές έβαλα ψυκτράκια στα mosfet που βρίσκονται γύρω από τον επεξεργαστή και ένα 8άρη να τα φυσάει. Το αποτέλεσμα είναι σε full load 40-50C. Ενώ μόνο με τα ψυκτράκια η θερμοκρασία ξεπέρναγε πάλι τους 70C. Θα ποστάρω και φώτο σε κανα δύο μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Μάρτιος 5, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 μπορω να αλλαξω τα ψυκτρακια απο τα mosfet και να βαλω αλλα καλητερα?αν ναι ποια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 5, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 μπορω να αλλαξω τα ψυκτρακια απο τα mosfet και να βαλω αλλα καλητερα?αν ναι ποια?Στερεωσε εναν ανεμιστηρα να τα φυσαει....Τι μητρικη εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal Μάρτιος 5, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 Στερεωσε εναν ανεμιστηρα να τα φυσαει....Τι μητρικη εχεις?Ότι σου λέει και ο kallileo. Έγώ σε μια ΑΝ7 δεν έλυσα τα προβλήματα μονο με ψυξτράκια. Άμα βάλεις εναν 8αρι να τα φυσάει θα είσαι μια χαρά. Τι θερμοκρασίες εχείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Μάρτιος 5, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 εγώ πάντως στην abit μου έβαλα ψυκτρακια και δεν ειδα καμια απόλυτος αλλαγή στις temps.δεν τις φυσάει κανένας fan Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal Μάρτιος 5, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 εγώ πάντως στην abit μου έβαλα ψυκτρακια και δεν ειδα καμια απόλυτος αλλαγή στις temps.δεν τις φυσάει κανένας fanΟύτε εγώ είχα δει. Μόλις όμως βάλεις ένα ανεμιστηρι να φυσάει τα ψυκτράκια εκεί θα δείς διαφορά.:112: Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Μάρτιος 5, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 Ούτε εγώ είχα δει. Μόλις όμως βάλεις ένα ανεμιστηρι να φυσάει τα ψυκτράκια εκεί θα δείς διαφορά.:112:Ναι εκει φενεται η σημαντικη διαφορα. Καπου ειχα διαβασει κιολας οτι αν τα ψυχεις δεν "παιζει" η ταση που δινουν ή κατι αναλογο. Καποιος πιο ειδικος ας το διευκρινισει αν μπορει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal Μάρτιος 6, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2006 Ναι εκει φενεται η σημαντικη διαφορα. Καπου ειχα διαβασει κιολας οτι αν τα ψυχεις δεν "παιζει" η ταση που δινουν ή κατι αναλογο. Καποιος πιο ειδικος ας το διευκρινισει αν μπορει.Σίγουρα... Αλλιώς είναι ένα εξάρτημα να δουλεύει σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας και αλλιώς σε οριακή. Καποιος πιο σχετικός όποως είπες ίσως να μπορεί να το εξηγήσει καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Μάρτιος 6, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2006 επίσης να προσθέσω ότι όταν πριν από μερικές μέρες τα έψυχα με fan χωρίς ψυκτρακια και πάλι δεν είχα δει καμια διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
assasine Μάρτιος 6, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2006 Ναι εκει φενεται η σημαντικη διαφορα. Καπου ειχα διαβασει κιολας οτι αν τα ψυχεις δεν "παιζει" η ταση που δινουν ή κατι αναλογο. Καποιος πιο ειδικος ας το διευκρινισει αν μπορει.Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία των mosfet αυξάνεται ταυτόχρονα και η αντίσταση εξόδου τους, άρα υπάρχει μεγαλύτερη πτώση τάσης σε αυτή και η τάση που δίνει ο σταθεροποιητής έχει μεγαλύτερες διακυμάνσεις, εξαρτώμενες από το ρεύμα που δίνει στο φορτίο (cpu κλπ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.