Jump to content

Σύνθεση φτηνού pc

gRooV

Recommended Posts

Καλημέρα σας, έχω ένα P3@733 το οποίο θα αναλάβει καθήκοντα routing και χρειάζομαι να το αντικαταστήσω με έναν καινούργιο υπολογιστή όσο πιο οικονομικό γίνεται. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι όσο σταθερός γίνεται (για τα λεφτά του βέβαια :) ) γιατί θα τρέχει αρκετές υπηρεσίες σχεδόν όλη την μέρα. Οπότε δεν χρειάζομαι κάρτα γραφικών, ήχου, sata2, pci-e...

Απλά χρειάζομαι έναν καλό συνδιασμό m/b και cpu.

Σκέφτομαι...

INTEL CELERON PRESCOTT 325 2.53GHz - 478 - BOX

ASROCK P4VM8

ή

AMD SEMPRON2600+ 1.60GHz BOX SOCKET 754

JETWAY A689DAS - RETAIL

Πιστεύω ότι αυτοί είναι δύο από τους πιο οικονομικούς συνδιασμούς της σημερινής αγοράς. Ποιά είναι η γνώμη σας; Εννοείται ότι είμαι ανοικτός και σε δικούς σας συνδιασμούς ή προτάσεις. Για 20Ε πάνω κάτω δεν χάλασε ο κόσμος.

Ευχαριστώ,

Θανάσης

Εντάξει δεν είναι και τόσο χάλια τα πράγματα...

Μια χαρά είναι και ο δύο επεξεργαστές που σκέφτεσαι να πάρεις.

Αν τώρα σου είναι δύσκολο να διαλέξεις, κλείσε τα μάτια και κάνε το αμπε μπα μπλόμ κτλ...

Φιλικά Θανάσης.

ΛΟΛ τώρα καλοκαιριάτικα θες να δοκιμάσεις πρέσχοτ. Χμμμ Δεν είναι ιδιαίτερα ζεστοί ......... ..... με καλή υδρόψυξη!!!. Με τη δεύτερη πλατφόρμα έχεις και μέλλον αν ποτέ το θελήσεις και πολύ χαμηλές ανάγκες ψύξης=ησυχία (υπάρχουν οι Α64 και αν γουστάρεις και οι Mobile 754)

ΛΟΛ τώρα καλοκαιριάτικα θες να δοκιμάσεις πρέσχοτ. Χμμμ Δεν είναι ιδιαίτερα ζεστοί ......... ..... με καλή υδρόψυξη!!!. Με τη δεύτερη πλατφόρμα έχεις και μέλλον αν ποτέ το θελήσεις και πολύ χαμηλές ανάγκες ψύξης=ησυχία (υπάρχουν οι Α64 και αν γουστάρεις και οι Mobile 754)

Ξερεις τι θερμοκρασια ανεβαζει ενας Χ2 με καλη υδροψυξη ???

Ξεφευγουμε. All in all, ο prescott για τη δουλεια που το θες (νομιζω οτι ξερω ακριβως) δεν βολευει. Θες ενα pc-ακι στο 1-1.2ghz να κανεις τη δουλιτσα σου. Αφου δεν θα παιζεις και games κλπ σου προτεινω να βρεις κανα μεταχειρισμενο υπολογιστη απο flea η καπου αλλου και να τον παρεις. Δεν θα σου στοιχισει παραπανω απο 150 ευρω.

αν καταλαβα καλα, εχει ηδη εξαρτηματα (vga/hdd/κουτι κλπ) και απλα χρειαζεται ενα σχετικα συγχρονο συνδιασμο cpu/mb για να κανει οτι κανει

oποτε η 2η λυση με τον 754 Sempron πιστευω ειναι η καλυτερη.

Και με το cool&quiet θα τον βολεψει μια χαρα.

Φιλε βγηκαν και οι Sempron 64 !

oποτε με τα ιδια λεφτα (65Ε), θα διαλεξεις αν θες 64bit ή 256Κ L2 cache (αντι για 128)

Σαφέστατα την 2η λύση αλλά προτίμησε τον μικρό sempron στα 64bit.

Και το Cool&Quiet, δουλεύει άψογα στην πράξη. Ειδικά αν ο επεξεργαστής μένει για πολύ ώρα idle θα σε σώσει και απο πλευράς κατανάλωσης, και θορύβου και θερμοκρασιών, και κατ'επέκταση αξιοπιστίας. Ο δικός μου Α64, με το Cool&Quiet ενεργοποιημένο δουλεύει στο 1Ghz από 2,2Ghz που είναι το default του, και αυξομειώνει την ισχύ ανάλογα με το πόση ισχύ χρειάζεται.

Και εγώ την 2η επιλογή θα σου πρότεινα. Αλλά πρόσεχε με την mobo που έχεις διαλέξει. Η jetway μου είχε βγάλει πολλά προβλήματα αστάθειας στο παρελθόν μέχρι που μου κάηκε στο τέλος. Η επόμενη (από το rma της προηγούμενης) επίσης κάηκε μετά από 3 μήνες. Για μένα κράτα τον 2ο επεξεργαστή και ψάξε μια άλλη επιλογή για mobo πχ. η ASROCK K8 UPGRADE-VM800 ή η MICROSTAR MSI K8M NEO V RETAIL. Είναι λιγάκι πιο ακριβές απο την jetway στο eshop. :091: :091: :091:

Ο celeron D είναι καλός και δε πιάνει μεγάλες θερμοκρασίες σαν τον p4, απο πλευράς επεξεργαστή είσαι οκ, αλλα διάλεξε άλλη μητρική, πάρε καμία Gigabyte 8IPE1000 με 70e ή κάποια MSI,Asus ως 100ευρώ σου βγένει πιο οικονομικό και η μητρική έχει παραπάνω δυνατότητες απο μια για 754, αν σκέφτεσε για Α64, μόνο socket 939!

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, φαίνεται ότι προτιμάτε τον δεύτερο επεξεργαστή αλλά με διαφορετική μητρική. Μαλλον σε κάτι τέτοιο θα προχωρήσω. Οποιαδήποτε άλλη άποψη ευπρόσδεκτη! :D

Προτείνω τον Sempron 2600+ 64 bit -> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559512

και μια ASRock K8 UPGRADE-VM800 -> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528331

http://www.asrock.com/product/product_K8UpgradeVM800.htm

Tα πλέον φθηνά και αναβαθμίσιμα 64-bit.

Προτείνω τον Sempron 2600+ 64 bit -> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559512

και μια ASRock K8 UPGRADE-VM800 -> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528331

http://www.asrock.com/product/product_K8UpgradeVM800.htm

Tα πλέον φθηνά και αναβαθμίσιμα 64-bit.

Σωστος!!

καλημέρα και πάλι, παρατήρησα ότι στην περιγραφή της παραπάνω μητρικής (ASROCK K8 UPGRADE-VM800) αναφέρει...

"Υποστηριζόμενοι επεξεργαστές:AMD 64-bit Athlon 64 και 32-bit Sempron"

Αυτό σημαίνει ότι δεν δέχεται τον AMD SEMPRON 64 2800+ 1.60GHz BOX επειδή δεν αναφέρει sempron 64-bit?

Πολύ ωραία, σας ευχαριστώ, αλλά έχω μία απορία ακόμα. Θα βάλω τον 64bit sempron πάνω στην μητρική και θα κάνω το bios update. Το θέμα είναι αν θα bootάρει το pc για να γίνει η αναβάθμιση στην συνέχεια με τον 64άρι πάνω. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Πολύ ωραία, σας ευχαριστώ, αλλά έχω μία απορία ακόμα. Θα βάλω τον 64bit sempron πάνω στην μητρική και θα κάνω το bios update. Το θέμα είναι αν θα bootάρει το pc για να γίνει η αναβάθμιση στην συνέχεια με τον 64άρι πάνω. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Τελευταία ερώτηση!! :D :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.