Jump to content

Επείγον! Μια βοήθεια για να κάνω ένα σύστημα σταθερό

anhelito

Recommended Posts

Μου έδωσε η φίλη μου τον υπολογιστή της κ μου είπε να τις τον κάνω να μην ξαναχαλάσει επειδή τις έχουν πάρει ένα σωρό λεφτά κ δουλειά δεν γίνεται. Επειδή δεν θα μπορέσω να έχω ξανά πρόσβαση στον υπολογιστή της, πρέπει σήμερα να σκεφτώ τί να αλλάξω κ αύριο να πάω για ψώνια. Ώστε αυριο το βράδυ να αλλάξω το hardware και πιθανόν να εγκαταστήσω τα ΧΡ και να τις τον επιστρέψω το αργότερο την τρίτη.

Λοιπόν έχει το εξής πρόβλημα. Παλιότερα πάει να ανοίξει τον υπολογιστή κ ακούει τον ανεμιστήρια να δουλέυουν κ τέζα ο υπολογιστής. Το πάει για σέρβις. Μετά απο 6 μήνες το ξαναπαθαίνει κ πάλι της πέρνουν λεφτά. Τώρα το παίρνω εγώ με συμπτώματα: ξεκινάει ο υπολογιστής, ακούγεται ο σκληρός, αλλά η οθόνη είναι μαύρη. Μετράω το τροφοδοτικό, όλες οι τάσεις καλούτσικες, πάντως δεν είναι καμένο. Αφήνω μόνο τη μητρική κ κάνει POST. Υποθέτω πώς ο σκληρός δίσκος είναι τέζα. Βάζω το δίσκο ξανά και μπουτάρει κανονικά αλλά οι drivers της κάρτας γραφικών θέλανε επανεγκατάσταση γιατί στο device manager εβγαινε θαυμαστικό. Έκανα καμιά 10ριά restart και shutdown και όλα οκ. Αλλά πρέπει να σιγουρέψω ότι στο μέλλον δεν θα ξαναχαλάσει. Η κοπέλα δίνει κάποια χρήματα για να το φτιάξω μια κ καλή.

Το σύστημα είναι:

τροφοδοτικό της φάπας 350w Pro-Power!!!!(μάλλον θα αλλαχτεί, αυτό κάνει τα προβλήματα)

cd-rw/dvd

P4 1.8Ghz

Μητρική με αγνώστου ταυτότητας. Γράφει πάνω intel desktop board D845EBG2

256 μνήμη.

vga nvidia gforce4 mx440

40άρης WD

Έχω σκεφτεί να αλλάξω τροφοδοτικό(ποιό αξιόπιστο κ φθηνό για το σύστημα αυτό?) . Για δίσκο το σκέφτομαι σοβαρά. Θα κάνω scandisk. Ίσως βάλω κ ένα ανεμιστηράκι(ποιό αθόρυβο ρυθμιζόμενο?). Θα κάνω memscan. Κ μάλλον θα βάλω τα XP. Ακούω προτάσεις.

πολυ πιθανο να φταιει το τροφοδοτικο για το προβλημα οτι δεν bootαρει... 11.8 ειναι αρκετα χαμηλη ταση ποσο μαλιστα αφου η μετρηση ειναι με μηδενικο φορτιο.Απο εκει και περα σιγουρα θα του κανει καλο ενα φορματ βαζοντας ομως σωστους drivers.

Ανεμιστηρακι εννοεις για cpu?

η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών τρώει φρίκες με winXPsp2

με last drivers είνα οκ

όταν λέω φρίκες ενοώ ότι με το που είχα βαλει sp2 δε μπορούσα να μπω στα win, μόνο από safe mode! και όταν πήγα να βάλω winXP με sp2 δε μπορούσα καν να ολοκληρώσω το setup!

Eγώ θα άλλαζα τα εξής:

PSU: HEROICHI WINDMILL 385W

HDD: WESTERN DIGITAL 80GB WD800JB

VGA: GIGABYTE RADEON R9250 128MB

Σύνολο 142€ και εγγύηση για 3 χρόνια. Θα έψαχνα και για καμία μεταχειρισμένη SDRAM 256ΜΒ μέχρι 20€.

Ορίστε και η μητρική.

EDIT: Mε την κάρτα γραφικών που πρότεινα υπάρχει ένα πρόβλημα γιατί παίζει μόνο 8x. Και εκεί μία μεταχειρισμένη GeForce ανάλογα την τιμή, θα διάλεγα.

Οτιδήποτε κάτω από την ονομαστική τάση είναι επίφοβο εκτός κι αν είναι οριακά και σε φορτίο ανεβαίνει Άλλαξε καλωδιοταινίες (όταν θα πέσετε κι εσείς σε υπολογιστή με δύο στις δύο χαλασμένες θα καταλάβετε το κόλλημά μου)

Eγώ θα άλλαζα τα εξής:

PSU: HEROICHI WINDMILL 385W

HDD: WESTERN DIGITAL 80GB WD800JB

VGA: GIGABYTE RADEON R9250 128MB

Σύνολο 142€ και εγγύηση για 3 χρόνια. Θα έψαχνα και για καμία μεταχειρισμένη SDRAM 256ΜΒ μέχρι 20€.

Ορίστε και η μητρική.

EDIT: Mε την κάρτα γραφικών που πρότεινα υπάρχει ένα πρόβλημα γιατί παίζει μόνο θξ. Και εκεί μία μεταχειρισμένη GeForce ανάλογα την τιμή, θα διάλεγα.

Συμφωνω απoλυτος:023: :023: :023:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.