nnthegreek Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 Γεια σας παίδες!Όπως είχα αναφέρει σε κάποιο post ασχολούμαι πολύ με μουσική στον υπολογιστή. Μου παρουσιάστηκε το εξής θέμα στο οποίο δυσκολεύομαι να βγάλω άκρη: Έβαλα ένα πρόγραμμα στο PC (XP, 3GHz, 1GRam, παλια SB128 ... ξερω, ξερω... μουσική και τέτοια κάρτα δεν πάνε μαζί αλλά σύντομα θα σφηνωθεί μια M-Audio σε κάποιο PCI!) το οποίο λειτουργεί σαν effect processor. Χρησιμοποιώ το Line In για να δίνω το σήμα και απο το line out παίρνω το επεξεργασμένο πια σήμα το οποίο το οδηγώ στα ηχεία.Το αποτέλεσμα ήταν τρελά μεγάλο latency το οποίο το έλυσα βάζοντας ASIO drivers (Asio4ALLv2). Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αλλιώς την κάρτα ταυτόχρονα π.χ. να έχω κάποιον player να παίζει ταυτόχρονα γιατί οι ASIO δεσμεύουν την κάρτα ήχου για πάρτη τους. Οι WaveOut και DirectSound δεν λειτουργούν παράλληλα με το effect application και το ανάποδο βεβαια.Έχετε καμία ιδέα πως μπορώ να κάνω και τα δυο χωρίς latency? Με M-Audio κάρτες αυτό γίνεται (εκεί το είδα για πρώτη φορά και τρελάθηκα...).Μήπως δεν υποστηρίζει η καρτούλα τέτοιου είδους κόλπα?ΥΓ. M-Audio ή Audigy2?Οποιαδήποτε πρόταση καλοδεχούμενη.Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris1442169079 Αύγουστος 21, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 ναι νομίζω ότι είναι θέμα asio υποστήριξης της κάρτας ήχου.αν δεις εδώ:http://www.tomshardware.com/consumer/20050818/creative_x-fi-08.htmlτα modes της x-fi, θα δεις ότι ανάλογα το mode που τη βάζεις αλλάζουν και τα asio i/o.λογικά η sb128 θα χει 1. οι m-audio γενικά έχουν καλύτερο αναλογικό. θα μπορούσες να περιμένεις και τις x-fi, αλλά θα ναι ακριβές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOTSOSKORG Ιανουάριος 7, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2008 Πρεπει να παρεις καρτα που απο μόνη της ελαχιστοποιει το latency χωρις την βοηθεια του asio. Οι asio drivers δεσμευουν την υπολογιστικη ισχυ της καρτας για μια και μονη λειτουργια : την μετατροπη της εισοδου realtime σε εξοδο. Δες μια TASCAM ειναι οικονομικες και πολυ δυνατες. 150-180 ευρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Ιανουάριος 7, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2008 Δες καμιά E-MU ή Presonus λέω εγώ καλύτερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21442169156 Ιανουάριος 7, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2008 21-08-2005 -> 07-01-2008 ?Ποτέ δε ξες...................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitewolf1442169066 Ιανουάριος 7, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2008 αν και η απαντηση ειναι 3 χρονια μετα...σωστα τα λετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.