BeetleJuice Ιανουάριος 16, 2005 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2005 ΠΡΟΣ 39.45δεν καταλαβαινω γιατι λες οτι εχω κανει καπου λαθος , εξηγώ το εξηςτο ψυγειο εισαγει μια αντισταση και μια πτωση ροηςη λεξη καθυστερει χρησιμοποιείται καταχρηστικα , οχι με την εννοια οτι το νερο μενει στο ψυγειο αλλα με την εννοια οτι αφου πεφτει η ταχυτητα λογικο ειναι να μην φευγει γρηγορα το ζεστο νερο απο τον χωρο του μπλοκ και να αυξανει την θερμοκρασια σε εκεινο το σημειο .αν θες διαφορετικα η ανταλλαγη θερμοτητας μεταξυ μπλοκ και νερου αντι να γινεται με το νερο σχετικα κρυο γινεται με το νερο πιο ζεστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιανουάριος 17, 2005 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 δεν υπαρχει ζεστο και κρυο νερο μεσα στο κυκλωμα. τα watt με το οποια δουλευουμε ειναι πολυ λιγα και το κυκλωμα πολυ μικρο, για να υπαρχουν διαφορές θερμοκρασιας τετοιες, ωστε να μιλαμε για κρυο και ζεστο νερο. η μεταφορα της θερμοτητας απο το μπλοκ στο περιβαλλον, γινεται απο τη μαζα του νερου. προφανως, οσο μεγαλυτερη ποσοτητα μαζας μεταφερεται στη μοναδα του χρονου (ροη, παροχη), τοσο περισσοτερη θερμοτητα απομακρυνεται απο το συστημα. η ταχυτητα του νερου, μονο τοπικα σε καθε σημειο του κυκλωματος μπορει να μετρηθει (στην εισοδο του μπλοκ, στη εξοδο του, σε καποια διατομη, σε καποιο σημειο μεσα στο μπλοκ ή το ψυγειο). οταν μιλαμε για ταχυτητα, οριζουμε παντα το σημειο και οχι την περιοχη. μερικα χιλιοστα πιο περα, η ταχυτητα ειναι διαφορετικη. ΠΡΟΣ 39.45 ελπιζω να εννουσες εμενα δεν εχω σκοπο να διορθωσω. καποια στιγμη πρεπει να σταματησουμε να χρησιμοποιουμε καταχρηστικους ορους. τα πραγματα ειναι παρα πολυ απλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTCgr Ιανουάριος 17, 2005 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 δυστυχώς οι άμοιροι ευρωπαίοι δεν μπορούν να παραγγείλουν απο την swiftech... δες στο overclock.co.uk και chillblast.co.uk για προιοντα της swiftech Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeadams Ιανουάριος 17, 2005 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Να συμπληρώσω πως από τη φωτογραφία, το ψυγείο φαίνεται να είναι κυψελωτό και όχι σωληνωτό, οπότε, έχει μικρή αντίσταση στη ροή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιανουάριος 17, 2005 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 38.45εισαι λιγο αντιφατικοςαν θελεις να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους , και να μην χρησιμοποιουμε λιγο μπακαλιστικα , τοτε δεξου οτι ενα σημειο με 1 βαθμο κελσιου παραπανω απο ενα αλλο σημειο μπορω το ενα να το λεω κρυο και το αλλο ζεστοαπο την μια πλευρα εχεις δικιο αλλα απο την αλλη δεν μπορει να ενοχλει οτι ειπα "κρυο" και "ζεστο νερο" , εννοωντας μια υποτυπωδη διαφορα θερμοκρασιας που σαφως και εχουντελοσπαντων εμενα το επαγελμα μου ειναι αλλο απλα ξερω λιγη φυσικηεγω καταλαβαινω οτι αν μειωσω τα λιτρα ανα ωρα το μπλοκ θα ζεσταθει και το πιο κρυο μερος του συστηματος μου θαναι παντα η σωλήνα μετα το ψυγειο ή αν θες το μπρος μερος του ψυγειου μου .και το εχω δει οτι μπλοκ και σωληνα ειναι ζεστα ενω σε αλλο σημειο η σωληνα πιο κρυα ,ειδικα οταν εχω μεγαλη ροη αερα στο ψυγειο για ακραια τεστακομα και στο αυτοκινητο (αναλογικα ιδια κλιμακα ειναι) η σωληνα που ερχεται ειναι καυτη 90 βαθμους και αυτη που φευγει πιανεται ανετα με το χεριτελοσπαντων εχω ξαναπει οτι αν καποιος κανει λαθος , οπως εγω ας πουμε , ανθρωποι ειμαστετο σιγουρο ειναι οτι γι ανα κανω λθος σημαινει οτι κατι δεν ξερωπες οτι κανω τον δικηγορο του διαβολου , μην το δεις σαν επιθεση,φιλικη κουβεντα κανουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
looperx Ιανουάριος 19, 2005 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Υπάρχει και αυτό το block--> OCLabs Monoblock WBNKB5 CPU . Το έχει δοκιμάσει κανένας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeadams Ιανουάριος 19, 2005 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Δεν χρειάζεται να το ποστάρεις παντού :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιανουάριος 19, 2005 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 αν θελεις να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους , και να μην χρησιμοποιουμε λιγο μπακαλιστικα , τοτε δεξου οτι ενα σημειο με 1 βαθμο κελσιου παραπανω απο ενα αλλο σημειο μπορω το ενα να το λεω κρυο και το αλλο ζεστο ακομα και στο αυτοκινητο (αναλογικα ιδια κλιμακα ειναι) η σωληνα που ερχεται ειναι καυτη 90 βαθμους και αυτη που φευγει πιανεται ανετα με το χερι αυτο δεν ειναι αντιφαση; αν η διαφορα μεταξυ κρυου και ζεστου ειναι 1 βαθμος κελσιου, η διαφορα των 55-60 βαθμων στη "σωληνα που ερχεται ειναι καυτη 90 βαθμους και αυτη που φευγει πιανεται ανετα με το χερι", πως ονομαζεται; κι αν θελεις να κανεις τη διακριση μεταξυ μεταξυ "κρυου" και "ζεστου", με ενα βαθμο διαφορα, το κανεις καταχρηστικα.ο λογος που δε μου αρεσει αυτη η διακριση, ειναι γιατι δινει την εντυπωση, πως το μπλοκ "κρυωνει" απο το "κρυο" νερο που βγανει απο το ψυγειο, αφου βγαινοντας απο το μπλοκ ειναι "ζεστο". Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιανουάριος 20, 2005 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2005 ετσι δεν θα το ελεγα , θα ελεγα ομως σιγουρα οτι το νερο θερμαινεται απο το μπλοκ ,δηλαδη το νερο απορροφά ενα ποσο θερμοτητας απο το μπλοκ με αποτελεσμα το ιδιο να ψυχεται κατα ενα μικρο ποσο και την θερμοτητα αυτή την απορροφα το ψυγειο απο το νερο και να την μεταφερει στο περιβαλλον με αποτελεσμα να ψυχεται τωρα το νερο κατα ενα ποσο παντα ,και συνεχίζεται ο ιδιος κυκλοςαυτη η εκτιμιση μπορει να μην ειναι επιστιμονικη , αλλα ειναι ορθη , διαφωνεις ?τωρα αν παμε σε ενεργειακο ή μοριακο επίπεδο , τοτε με το ιδιο σκεπτικο , και τα ηλεκτρονια δεν κινούνται οταν αναβει μια λαμπα , αλλα ετσι το μαθαινουμεή αν θες πιο τρανταχτό παραδειγμα , η φορα του ρευματος σε ολα τα κυκλώματα ειναι καταχρηστική αφου η πραγματικη φορα ειναι αναποδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.