Mikros Αύγουστος 21, 2005 #41 Αύγουστος 21, 2005 Κατι απλο που σιγουρα ομως βοηθαει...Σε οθονη crt βαλε το κινητο σου διπλα και παρε τηλεφωνο...Οι αλλαγες που θα δεις στην οθονη ειναι πολυ μεγαλες ακομα και απο αποσταση...δοκιμασε να βαλεις το κουτι του υπολογιστη διπλα. Οι αλλαγες που θα δεις θα ειναι πολυ μικρες. Ετσι διαπιστωνεις οτι το κουτι εκπεμπει πολυ λιγο σε σχεση με ενα κινητο.(βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι δεν εκπεμπει καθολου).Αν βαλεις μια 2η crt οθονη τοτε θα δεις μεγαλες παραμορφωσεις. Κυριο προβλημα των υπολογιστων ειναι οθονη και λιγοτερο το κουτι του. Η κατασταση βελτιωνεται παρα πολυ με τις tft.και κατι ακομα...Αν βαλεις μετασχηματιστη (π.χ. απο μεγαφωνα) θα δεις την οθονη στο σημειο που ειναι πιο κοντα να τρεμοπαιζει. Αυτο ομως ειναι λογω των πεδιων(μαγνητικα στην περιπτωση αυτη) που αναπτυσσονται και οχι λογω της ακτινοβολιας.
dr bill Αύγουστος 21, 2005 #42 Αύγουστος 21, 2005 και εγώ λόγο adsl το αφήνω ανοιχτό τριήμερα αλλα μετά σέρνεται και κάνω restart...καλά εσάς δεν σέρνεται μετά από τόσες μέρες ανοιχτό?oxi. εγω δεν βλεπω καμμια διαφορα σε κανενα απο τα μηχανηματα μου και παρολο που στον βασικο μου αθλονα παιζω και παιχνιδια/ιντερνετ/πειραματα (δοκιμαζω προγραμματα κτλ).Εχω δει ομως μεγαλες διαφορες στην συμπεριφορα απο τα εξαρτηματα μετα απο καμμια 10αρια pcia που εχω αγορασει τα τελευταια 6 χρονια.Λογου χαρη gigabyte δεν ξαναπαιρνω ουτε και αν μου την χαριζουν. Την τελευταια την εκοψα στην μεση απο τα νευρα μου.Ψηκτρες/ανεμιστηρες μονο επωνυμα πραγματα κυριως λογω θορυβο
sa1901 Αύγουστος 21, 2005 #43 Αύγουστος 21, 2005 και εγώ λόγο adsl το αφήνω ανοιχτό τριήμερα αλλα μετά σέρνεται και κάνω restart...καλά εσάς δεν σέρνεται μετά από τόσες μέρες ανοιχτό?Με windows2000 sp4 το έχω αφήσει 2 βδομάδες περίπου χωρίς restart. Τώρα δεν ασχολούμαι πια με Ρ2Ρ. Άσε που μας τα έπαιρνε χοντρα και η ΔΕΗ με το 24/7.
Iannis Αύγουστος 21, 2005 #44 Αύγουστος 21, 2005 24/7 ενα χρονοP4 2,8@3,5 Κανένα πρόβλημα στο PC μονο στη ΔΕΗ
vazelo1442169074 Αύγουστος 22, 2005 Author #45 Αύγουστος 22, 2005 Παντως αυτο που τρεμω πιο πολυ οταν το αφηνω για μερες ανοικτο ειναι το τροφοδοτικο που καποιες στιγμες δεν μπορω να το αγγιξω απο τη θερμοκρασια που ανεβαζει.... Θεωρω παντως οπως ειπε κ ενας φιλος παραπανω οτι ο κινδυνος φωτιας ειναι υπαρκτος, κανεις δεν θα εμπιστευοταν ευοκολα το pc του ανοικτο (ακομα αν το ειχε ηδη 3μηνες on) κ να φυγει για διακοπες για 5 μερες...
panoc Αύγουστος 22, 2005 #46 Αύγουστος 22, 2005 εγω παντως εχω 3 24/7 ανοιχτά... και λείπω από το σπίτι τουλάχιστον 16 ωρες την ημέρα (οταν είμαι εκεί βασικά κοιμάμαι)... και διακοπές που πήγα ανοιχτό το άφησα... σιγά μην αφηνα 8 μές ποντων να χαθουν...
giorikas Αύγουστος 22, 2005 #47 Αύγουστος 22, 2005 ωραια...τωρα αγχωνομαστε και για την ακτινοβολια των pc....αν οντως με απασχολουσε η υγεια μου θα ξεκινουσα με μερικα πιο βασικα πραγματακια.....κοβοντας το καπνισμα για παραδειγμα....
loner Αύγουστος 22, 2005 #48 Αύγουστος 22, 2005 Φιλοι λαπτοπαδες για κοιταξτε και αυτο: http://ask.slashdot.org/article.pl?sid=05/07/02/203218&tid=184&tid=4
AquaSonic1442169069 Αύγουστος 22, 2005 #49 Αύγουστος 22, 2005 ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ ΕΧΩ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!! Το θεμα ειναι οτι ελειξε η dsl oποτε το κλεινω... Αλλιως εκλεινε ανα μερικες εβδομαδες , οχι τπτ αλλο, αλλα σταζει η αντλεια και πρεπει να επιβλεπω καθε τοσο τι γινεται εκει μεσα...
jara Αύγουστος 23, 2005 #50 Αύγουστος 23, 2005 καλά τότε πως γίνετε k σέρνεται το δικό μου?φτάει το hardware?
vandervagos Αύγουστος 24, 2005 #51 Αύγουστος 24, 2005 Συγνώμη αλλά ή εγώ δεν τα έχω μάθει καλά στην σχολή ή εσείς κάνετε λάθος. Αναφέρομαι στην εκπομπη ακτινοβολίας από την CPU. Όταν κάναμε σε μπρεντμπορντ στο πρώτο έτος απλές μηχανές πεπερασμένης κατάστασης (FSM) το ρολόι το συντονίζαμε εμείς με το χέρι. Δλδ τροφοδοτούσαμε την πλακέτα με ρεύμα και πατώντας το κουμπάκι αφήναμε ουσιαστικά το ρεύμα να περνάει. Όσο πιο γρήγορα το πατούσαμε τόσο πιο γρήγορα άλλαζε κατάσταση. Οπότε αν φανταστούμε ότι κάπως έτσι (όχι με μεγάλες διαφορές) λειτουργεί και ρολοί χρονισμού του επεξεργαστή διαπιστώνουμε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας διακόπτης on/off που ανοιγοκλείνει υπερβολικά γρήγορα. Γι αυτό και σε overclοcking αν θέσουμε το ρολόι πολύ ψηλά τότε δεν μπορεί να δουλέψει το pc αφού τα κυκλώματα έτσι όπως είναι κατασκευασμένα δεν αντιλαμβάνονται την αλλαγή κατάστασης (περνάει δεν περνάει ρεύμα). Δηλαδή κατα την άποψή μου εφόσον δεν υπάρχει κεραία για να γίνει λήψη ή εκπομπή σήματος είναι αδύνατον να υπάρχει μια τόσο σΗμαντική ακτινοβολία. Θα μπορούσε βέβαια γιατί και οι πυλώνες της ΔΕΗ εκπέμπυν ακτινοβολία αλλά εκεί μιλάμε για πάτα πολλά βοτλ και μια διαφορετική κατάσταση. Το ρεύμα που φτάνει στο pc από το τροφοδοτικό είναι 12V ή 3V και η συχνότητα ρεύματος είναι αυτή που βγάζει το τροφοδοτικό. Οπότε η συχνότητα του επεξεργαστή δεν έχει καμία σχέση για μένα με την συχνότητα που έχει το ρεύμα.Και όσο αναφορά το άρθρο για τα λαπτοπς. Αυτός που το έγραψε έκανε ένα συνηρμό. Αλλά ξέχασε κάτι που μάθαμε στα μαθηματικά δημοτικού... Δεν συγκρίνουμε ανόμια πράγματα. Διάβασε ότι ο φούρνος μικροκυμμάτων εκπέμπει στα 2,4 GHz πχ και λέει ότι στα ίδια εκπέμπει και η CPU του λάπτοπ. Και κάνω την σκέψη:Ηz = κύκλος / second Άρα μιλώντας για 2,4GHZ = 2,4δις κύκλους / δευτερόλεπτο.Οπότε αν πάρω εγώ ένα μπεγλέρι και κρατάω την μία άκρη του στο χέρι μου και το γυρνάω ώστε η άλλη άκρη να κάνει κύκλους. Έστω ότι κάταφέρνω να το αναγκάσω να κάνει 2,4 δις περιστροφές το δευτερόλεπτο.Αυτό σημαίνει ότι παράγω ακτινοβολία ίση και το ίδο επικίνδυνη με των φούρνων μικροκυμμάτων;Δεν ξέρω κατά πόσο έγινα κατανοητός και κατά πόσο έχω δίκιο. Πάντως θα ήθελα να με διορθώσετε πάνω σε αυτά που είπα αν κάνω λάθος γιατί είναι ένα θέμα που πραγματικά είναι συμαντικό και για μένα και για όσους ασχολούντε πολλές ώρες με τα pc
loner Αύγουστος 24, 2005 #52 Αύγουστος 24, 2005 Πραγματικα πολυ καλες οι αποψεις σου φιλε. Τα ερωτηματα ομως ειναι αρκετα....Γιατι οπως ειπε ενα παλικαρι πιο πανω κανουν παρεμβολες οι κεντρικες μοναδες σε διαφορες αλλες συσκευες; Πχ εγω εχω στην δουλεια εναν server με 2 cpu 3.2Ghz.... Καθε φορα που πηγαινει καποιος κοντα με κινητο κανει παρεμβολες στο κινητο (το εχω διαπιστωσει)!!!! Πως εξηγηται αυτο; Και στην τελικη θεωρητικα, πρεπει να εκπεμπει μια μηδαμινη σχετικα ακτινοβολια, εφοσον ειναι τοσο λιγα τα βολτ. Κι ομως κανει παρεμβολες..... Τελος το μεγαλυτερο ερωτημα. Πως γινεται να εκπεμψει ηλεκτρομαγνητικη στα ΧΨ Ghz δεδομενου οτι τα Ghz αναφερεται στην ταχυτητα πραξεων που κανει ο επεξεργαστης το δευτερολεπτο και δεδομενου οτι δεν υπαρχει πουθενα κεραια η πομπος και αφου το ρευμα που περναει μεσα απο cpu ειναι πολυ χαμηλων βολτ και Ηz (60);;;; Τι να πω;;;;; Οποιος μπορει να μας διαφωτισει.......
vandervagos Αύγουστος 24, 2005 #53 Αύγουστος 24, 2005 Γιατι οπως ειπε ενα παλικαρι πιο πανω κανουν παρεμβολες οι κεντρικες μοναδες σε διαφορες αλλες συσκευες; Πχ εγω εχω στην δουλεια εναν server με 2 cpu 3.2Ghz.... Καθε φορα που πηγαινει καποιος κοντα με κινητο κανει παρεμβολες στο κινητο (το εχω διαπιστωσει)!!!!Για δοκιμάστε να βάλετε ένα ηχείο δίπλα. Κάνει τον ίδιο θόρυβο το ηχείο με αυτόν αυτόν που κάνει όταν πλησιάζει κινητό σε ηχείο; Και στην τελικη θεωρητικα, πρεπει να εκπεμπει μια μηδαμινη σχετικα ακτινοβολια, εφοσον ειναι τοσο λιγα τα βολτ. Κι ομως κανει παρεμβολες..... Τελος το μεγαλυτερο ερωτημα. Πως γινεται να εκπεμψει ηλεκτρομαγνητικη στα ΧΨ Ghz δεδομενου οτι τα Ghz αναφερεται στην ταχυτητα πραξεων που κανει ο επεξεργαστης το δευτερολεπτο και δεδομενου οτι δεν υπαρχει πουθενα κεραια η πομπος και αφου το ρευμα που περναει μεσα απο cpu ειναι πολυ χαμηλων βολτ και Ηz (60);;;; Τι να πω;;;;; Οποιος μπορει να μας διαφωτισει.......Η ακτινοβολία που εκπέμπει η CPU είναι μηδαμινή γιατί είναι ολοκληρωμένο και δεν είναι φτιαγμένη από λυχνίες και πυκνωτές κτλ. Πιο πιθανόν είναι τις παρεμβολές στο κινητό στον σέρβερ που αναφέρεις να τις κάνει το PSU που μάλλον θα είναι και μεγάλο παρά η CPU. και μην ξεχνάμε ότι την CPU την πλακώνει ένας τεράστιος όγκος χαλκού ή αλουμινίου (ψήκτρα) που είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερη σε όγκο από το τσιπ που έχει πάνω η CPU.Ένα παράδειγμα. Υπάρχει περίπτωση να καεί (χαλάσει) φορτιστής κινητού αν κατα την διάρκεια της φόρτισης το καλώδιο του φορτιστή δεν είναι απλωμένο αλλά κουλουριασμένο. Αυτό γίνετε λόγο της ΗΜ ακτινοβολίας που εκπέμπει το καλώδιο του φορτιστή ενώ μέσα του περνά ρεύμα 12V σε 60Hz.Αν θεωρείται επιβλαβή η ακτινοβολία που εκπέμεπει το καλώδιο του φορτιστή τότε σίγουρα είναι και αυτή που εκπέμπει ο υπολογιστής.
ThorLite Αύγουστος 27, 2005 #54 Αύγουστος 27, 2005 Προσωπικα τα PC δεν τα κλεινω ποτε ειναι συνεχεια 24/7 σε full load foldaroντας.Ο P4 της sig μου τρεχει 24/7 σχεδον 2 χρονια τωρα fodling σχεδον ασταματητα η DFI παιζει απο τον Μαρτιο που την πηρα και αυτη 24/7 με αρκετα μεγαλο overclock.Για να τρεχει κατι 24/7 σε load χρειαζεται ενα καλο PSU/μητρικη αν απλα το εχεις για download ειναι πρακτικα idle δεν πιστευω να αποτελει προβλημα για κανενα PC εκτος φυσικα αν δεν εχεις UPS...........Oσο για την ακτινοβολια της CPU υπαρχουν μεσα στο σπιτι συσκευες που εκπεμπουν πολλαπλασια ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια,το περιβαλλον μας ειναι τοσο μολυσμενο αυτα που τρωμε και πινουμε ειναι ολα αμφιβολα που το θεωρω αστειο να νοιαζομαστε και γι αυτο παντως εγω ειμαι κυκλωμενος απο 12.24GHz των 3 PC χωρις καπακια και αηδιες..........LOL
emnezia Αύγουστος 27, 2005 #55 Αύγουστος 27, 2005 Oσο για την ακτινοβολια της CPU υπαρχουν μεσα στο σπιτι συσκευες που εκπεμπουν πολλαπλασια ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια,το περιβαλλον μας ειναι τοσο μολυσμενο αυτα που τρωμε και πινουμε ειναι ολα αμφιβολα που το θεωρω αστειο να νοιαζομαστε και γι αυτο παντως εγω ειμαι κυκλωμενος απο 12.24GHz των 3 PC χωρις καπακια και αηδιες..........LOLΦαντάζεσαι σε 5-10 χρόνια :"Mutation:it is the key to our evolution. It has enabled us to evolve from a single-celled organism into the dominant species on the planet. This process is slow, and normally taking thousands and thousands of years. But every few hundred millennia, evolution leaps forward.":046:
ThorLite Αύγουστος 27, 2005 #56 Αύγουστος 27, 2005 Φαντάζεσαι σε 5-10 χρόνια :"Mutation:it is the key to our evolution. It has enabled us to evolve from a single-celled organism into the dominant species on the planet. This process is slow, and normally taking thousands and thousands of years. But every few hundred millennia, evolution leaps forward.":046: :046: :046: :bats:
apotsi Αύγουστος 27, 2005 #57 Αύγουστος 27, 2005 http://greece.league.uptime-project.net/Δείτε κι αυτό.
ThorLite Αύγουστος 27, 2005 #58 Αύγουστος 27, 2005 http://greece.league.uptime-project.net/Δείτε κι αυτό.Πλακα εχει γραφτηκα ηδη............ :082:
dreamcather Σεπτέμβριος 2, 2005 #59 Σεπτέμβριος 2, 2005 απλα και στατιστηκα μονο να το δουμε, υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητα να την παθεις την ζημια αν τον αφηνεις μια ζωη ανοιχτο απο το να τον κλεινεις που και που. σας καταλαβαινω ομως γιατι και εγω ειμαι εθισμενη στο downloading!!!παρ'ολα αυτα λεω να προστατευτω γιατι υπαρχουν μερες που πανω στο case Τηγανιζω αβγα!ειχα διαβασει καποτε οτι υπαρχουν ρυθμισεις στο BIOS ωστε να κλεινει αυτοματα πανω απο μια θερμοκρασια. ξερει κανεις απο που το ρυθμιζουν αυτο?
pokemon6401442169101 Σεπτέμβριος 2, 2005 #60 Σεπτέμβριος 2, 2005 απλα και στατιστηκα μονο να το δουμε, υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητα να την παθεις την ζημια αν τον αφηνεις μια ζωη ανοιχτο απο το να τον κλεινεις που και που. σας καταλαβαινω ομως γιατι και εγω ειμαι εθισμενη στο downloading!!!παρ'ολα αυτα λεω να προστατευτω γιατι υπαρχουν μερες που πανω στο case Τηγανιζω αβγα! ειχα διαβασει καποτε οτι υπαρχουν ρυθμισεις στο BIOS ωστε να κλεινει αυτοματα πανω απο μια θερμοκρασια. ξερει κανεις απο που το ρυθμιζουν αυτο? Στην κατηγορία Pc health το γράφει.. π.χ. να βάλεις στους 60C να βγάζει σήμα κινδύνου (Για να προλάβεις να σώσεις την CPU από την υπερθέρμανση) --- Εγώ έχω τον P][ ανοικτό συνέχεια .. τον κλείνω μόνο όταν χρειαστεί να αλλάξω κάτι στο Hardware. Και επίσης μια φορά το είχα ανοικτό μία εβδομάδα χωρίς κανένα restart και μετά έπαιζα UT2004 χωρίς κανένα Lag!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.