Jump to content

Σημερα το βραδυ λεω να κλεισω τον υπολογιστη....

vazelo1442169074

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θεωρητικα ποσα μερονυχτα μπορει να μεινει ανοικτος ενας υπολογιστης?? Εγω τον εχω απο Δευτερα βραδυ κ λεω σημερα το βραδυ να τον ξεκουρασω... Μηπως παιζω με την φλογα??Προσφατα ενα τροφοδοτικο το εβγαλα off...

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τις ώρες λειτουργίας των υπολογιστών. Σκέψου πόσοι Servers δεν κλείνουν ποτέ. Φυσικά για να εξασφαλίσεις ότι θα αντέξει να δουλεύει, πρέπει να έχεις ένα αξιόπιστο τροφοδοτικό και -το κυριότερο- ένα UPS.

εγω χωρις ups με καλο τροφοδοτικο τον εχω αφησει μεγιστο 4-5 μερες ανοιχτο.Επαιζε τις μισες ωρες της ημερας full load και τις υπολοιπες κατεβαζε..

Δεν πιστευω οτι εχεις προβλημα απλα οσο περισσοτερες ωρες "καιει" τοσο περισσοτερο εχεις πιθανοτητα να παθει καποια βλαβη..

Νομίζω ότι πολλοί που κάνουν εντατικά folding/seti και άλλα παρόμοια projects, τις 4-5 μέρες τις έχουν για πρωινό. Και μιλάμε για full load μηχανήματα.

Eιναι λιγο οff topic αλλα επειδη τρωω παραξενα κολληματα σχετικα με τις συνεπειες της ηλεκτρομαγνητικης στον ανθρωπο, θα το πω....

Δεν ειναι και λιγακι επικινδυνο να εχεις συνεχεια ενα pc ανοιχτο 24/7 στο δωματιο σου; Περα απο τον κινδυνο να καει, δεν εκπεμπει και ενα ποσοστο ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας; Προσοχη δεν μιλαω για το monitor αλλα μονο το case. Τι εννοω; Εγω πχ εχω εναν Athlon στα 1,8Ghz. Τα 1,8 αναφερονται στην συχνοτητα λειτουργειας του CPU ή εκπεμπεται απο την CPU 1,8Ghz ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια οπως ειναι τα 1,8Ghz της cosmote που εκπεμπουν τα κινητα;;;; Ειναι λιγακι ως πολυ ηλιθια η απορια μου, αλλα περα απο το μονιτορ το case σαν case τι ποσοστα ηλεκτρομαγνητικης εκπεμπει -περα απο τα στανταρ του τροφοδοτικου- και κατα ποσο επιβλαβες ειναι για τον ανθρωπινο οργανισμο να εχει στον χωρο του ενα μηχανημα 24/7 ανοιχτο;;;;; Το μονιτορ επαναλαμβανω θεωρειστε το κλειστο......

Μην με κραξετε αγρια :)...........

Εκπέμπει και το case και αυτός είναι και ο λόγος που κουτιά από plexi προτείνονται για επίδειξη και μόνο, όχι για καθημερινή χρήση. Όσο να είναι το μεταλλικό κουτί κάτι κόβει.

Νομίζω ότι πολλοί που κάνουν εντατικά folding/seti και άλλα παρόμοια projects, τις 4-5 μέρες τις έχουν για πρωινό. Και μιλάμε για full load μηχανήματα.

χεχεχε 4 μηχανηματα δουλευουν 24/7 στο Einstein. Επανεκινηση κανω μονο αν πρεπει να αλλαξω τιποτα drivers κτλ. Μπορει και να κανω και 2 βδομαδες ή και περισσοτερο να τα ξαναεκκινησω.

Φθορες υπαρχουν σε ολα τα μηχανικα μερη του υπολογιστη, χρειαζεται πιο τακτικη συντηρηση (σκονη, ανεμιστηρες) αλλα απο την αλλη οι περισσοτεροι λενε οτι ειναι καλυτερα για τον σκληρο το μηχανημα να ειναι συνεχεια ανοικτο γιατι εκει που την "τρωει" ειναι οταν παιρνει μπροστα.

Παντως εγω δεν εχω αντιμετωπιση κανενα προβλημα.

κι εγώ δεν τα πολυκλείνω τα pc μου, έχουνε δουλειά να κάνουν :D

πάντως δεν παθαίνουν και τίποτα, πιο πολύ με το άνοιξε κλείσε ζορίζονται!

Δεν νομίζω ότι η συχνότητα του επεξεργαστή έχει σχέση με τη συχνότητα της ακτινοβολίας.

Απλά αν δεν κάνω λάθος όπου υπάρχει ρεύμα υπάρχει και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Απλά αν δεν κάνω λάθος όπου υπάρχει ρεύμα υπάρχει και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Σωστά αναφέρεις.

Αλλά μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Τα καλώδια της δεή που έχουμε σπίτι μας εκπέμουν πολύ περισότερη ΗΜ ακτινοβολία. Για να μη πούμε για αυτά της υψηλής τάσεως...

Δεν νομίζω ότι η συχνότητα του επεξεργαστή έχει σχέση με τη συχνότητα της ακτινοβολίας.

Σιγουρα. Απλα αλλο τα 50Ηz της ΔΕΗ και αλλο τα 1.8Ghz της CPU.... Απο οτι διαβασα στο διαδικτυο παντως, η ηλεκτρομαγνητικη στο case αθωα δεν ειναι.... Η συχνοτητα της ομως ποια ειναι; Τα 50 της ΔΕΗ; Που πανε και στην τελικη σε ολα τα εξαρτηματα του κουτιου; Η μηπως τα 1.8 του Athlon; Πως ειναι δυνατον να εκπεμψει τοση ηλεκτρομαγνητικη απο την στιγμη που δεν ειναι πομπος; Μηπως αναφερεται απλα στο ποσες διεργασιες κανει το δευτερολεπτο και ετσι βγαινει η συχνοτητα λειτουργειας του;;;;;;;

Μήπως θα έπρεπε να ψάξεις στο Internet κατά πόσο η συχνότητα έχει σχέση με την ένταση. Διότι αν ισχύει αυτό ένας Pentium 4 στα 4GHz δεν είναι απλά ένας θερμός πυρήνας αλλά σχεδόν ραδιενεργός πυρήνας!!!!

Κάπου τα έχεις μπερδέψει.

Ένα σύστημα με με καλή τροφοδοσία (PSU και UPS), και καλό OS (θεωρητικά) δεν έχει πρόβλημα).

Βασικό θεωρώ να μην γίνονται αλλαγές, πχ πσοθαφαίρεση συσκευών κλπ.

Πως ειναι δυνατον να εκπεμψει τοση ηλεκτρομαγνητικη απο την στιγμη που δεν ειναι πομπος; Μηπως αναφερεται απλα στο ποσες διεργασιες κανει το δευτερολεπτο και ετσι βγαινει η συχνοτητα λειτουργειας του;;;;;;;

το βρήκες... αναφέρεται στη συχνότητα του ρολογιού του επεξεργαστή και από όσο ξέρω δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με εκπομπή ΗΜ ακτινοβολίας

Εμένα έχει να κλείσει το laptop (το desktop είναι κλειστό πια μέχρι να γυρίσω Αθήνα), εδώ και 2 μήνες.Έχει κάνει βέβαια μερικές επανεκκινήσεις λόγω updates και drivers, αλλά λόγω folding (και τώρα λόγω adsl), δεν κλείνει καθόλου!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.