Jump to content

Samsung 713N

tester21

Recommended Posts

Μετα απο πολυ σκεψη και εκτιμωντας τα παροντα οικονομικα μου, αποφασισα και αγορασα την samsung 713n 279ε τελικη απο το πλαισιο.

Η οθονη ειναι παρα πολυ καλη.

Τουλαχιστον δυο κλασεις πανω απο την sony sdm s-73 την οποια εχω στον δευτερο υπολογιστη μου.

Ειναι αψογη, ακομη και στα χρωματα, ομως παιδευτηκα κανα μισαωρο για να την ρυθμισω ετσι ωστε να δειχνει αυτο που μπορει.

Στα παιχνιδια απλα πεταει. Μεγαλη διαφορα.

Μαλλιστα δεν ειδα διαφορα στην αποκριση σε σχεση με μια μικρη- παλια eizo f35 crt τη οποια χρησιμοποιουσα για 1.5 μηνα περιπου.

Τα 8ms πραγματι, κανουν την διαφορα, αν και δεν ξερω τελικα τι να πιστεψω.Εγω στην πραξη βλεπω μια πολυ φωτεινη, γρηγορη και με πολυ ομορφα χρωματα οθονη.Οσο για τις γωνιες θεασης....ΤΝ.

Την δοκιμασα με τα παιχνιδια: Half life2, Mefal of honor pacific assault, Cold Fear,και Silent hunter, στα οποια με εντυπωσιασε, και την συνιστω για gamers. Κανενα καμενο pixel δεν εχει (ακομη απο το πρωι).

Ευχαριστω ολους σας για τις συμβουλες σας, αν και δεν τις ακολουθησα, και αγορασα ΤΝ. Σε βιντεο δεν την εχω τεσταρει ακομη.

:058:

Καλορίζικη. Οι Samsung οθόνες είναι πολύ ποιοτικές. Μην ξεχνάμε ότι η εταιρεία φτιάχνει panels και για άλλες μάρκες. Όσο για το ΤΝ... αφού είσαι φανατικός gamer, θα το ευχαριστηθείς.

1280 φαινεται καλα η ψιλα ψιλα τα γραμματα και οι εικονες?? γιατι αν θα παιρνα tft 19αρα θα παιρνα για 1280 αλλα αν φαινεται καλα η 1280 δεν υπαρχει λογος για παραπανω χρηματα για 19αρα{εχουμε και προβληματα χωρου :089: }

Πόσο ενοχλητικό είναι ένα καμμένο pixel/subpixel;;

Ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι να αγοράσω οθόνη και είτε θα πάρω την 1750s lg είτε μια οθόνη μεταχειρισμένη, αλλα πολύ ακριβότερη ως καινουρια όμως,η οποία σύμφωνα με τον πωλητή έχει ένα καμμένο subpixel...πρόκειτα για την Samsung 172x...για την οποια βέβαια έχω διαβάσει αντικρουόμενα σχόλια, για την 1750 δεν βρήκα τπτ

Να προτιμήσω την καινούρια ή την καλύτερη, αλλά μεταχειρισμένη στα 200Ε με ένα καμμένο subpixel;;

1280 φαινεται καλα η ψιλα ψιλα τα γραμματα και οι εικονες?? γιατι αν θα παιρνα tft 19αρα θα παιρνα για 1280 αλλα αν φαινεται καλα η 1280 δεν υπαρχει λογος για παραπανω χρηματα για 19αρα{εχουμε και προβληματα χωρου :089: }

Η 19άρα είναι απλώς πιο άνετη. Και με την 17άρα θα τα βλέπεις, εκτός αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τα μάτια σου. Πιστεύω πάντως ότι δεν αξίζει η 17άρα, αφού την ίδια ανάλυση προσφέρει η 19άρα.

Πόσο ενοχλητικό είναι ένα καμμένο pixel/subpixel;;

Ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι να αγοράσω οθόνη και είτε θα πάρω την 1750s lg είτε μια οθόνη μεταχειρισμένη, αλλα πολύ ακριβότερη ως καινουρια όμως,η οποία σύμφωνα με τον πωλητή έχει ένα καμμένο subpixel...πρόκειτα για την Samsung 172x...για την οποια βέβαια έχω διαβάσει αντικρουόμενα σχόλια, για την 1750 δεν βρήκα τπτ

Να προτιμήσω την καινούρια ή την καλύτερη, αλλά μεταχειρισμένη στα 200Ε με ένα καμμένο subpixel;;

http://www.prad.de/en/guide/ergebniss_vergleich.html?pradid=b4d69870ad9195483087c9c05d3059a5&8%5B%5D=0&10%5B%5D=0&12%5B%5D=0&13%5B%5D=0&14%5B%5D=0&15%5B%5D=0&16%5B%5D=0&17%5B%5D=2016&17%5B%5D=846&18%5B%5D=0&19%5B%5D=0&20%5B%5D=0&21%5B%5D=0&22%5B%5D=0&23%5B%5D=0&24%5B%5D=0&26%5B%5D=0&29%5B%5D=0&30%5B%5D=0&32%5B%5D=0&37%5B%5D=0&39%5B%5D=0&40%5B%5D=0&42%5B%5D=0&46%5B%5D=0&50%5B%5D=0&55%5B%5D=0&order_by=price&order_order=asc&Submit=Compare

Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να προτιμήσεις την Samsung. Το μόνο στο οποίο πλεονεκτεί είναι η ύπαρξη DVI. Σε όλα τα άλλα είναι ίδια με την LG και σε μερικά χειρότερη. Άσε που έχει και εξωτερικό τροφοδοτικό.

Όσο για το καμμένο subpixel, αυτό θα με φόβιζε εμένα, ιδίως αν η οθόνη είναι καινούρια. Μπορεί να εμφανίσει και άλλα αργότερα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου...χρήσιμο και το λινκ...

Στα χαρακτηριστικά δεν διαφέρουν πολύ, αλλά σε κριτικές παρουσιάσεις την 172χ την αποθέωναν μερικοί, άλλοι την έθαβαν...το περίεργο είναι ότι το αδύνατο σημείο της φαίνεται να είναι οι ταινίες,ενώ για σε color rendering κα την παρουσιάζουν να "βασιλεύει"..

http://graphics.tomshardware.com/display/20040413/lcd-05.html

Η οθόνη δεν είναι καινούρια, μάλλον είχε αγοραστεί μήνες πριν...

Γενικά, για οθόνη θα προτιμούσα ίσως καινούρια κι ας είναι ίσως κατώτερη, αλλά εμπειρία απο tft οθονες δεν έχω...μόνο απ τον φορητό μου...

...την οθόνη του οποίου ελπίζω και οι δυο να την ξεπερνούν κατα πολύ...

Όλες οι ταινίες με ΤΝ panel παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα στις ταινίες.

Αφού δεν έχεις πολλές απαιτήσεις από την οθόνη, από τις δύο λέω να προτιμήσεις την LG.

Aν δεν ασχολήσε με παιχνίδια, είναι κρίμα να μην πάρεις μία με PVA/MVA panel. Είναι πολύ καλύτερες σε χαρακτηριστικά. Είναι βέβαια και το οικονομικό στην μέση. Εγώ πάντως από την LG 1730s απαγοητεύτηκα τελείως.

Αν μου περίσσευαν, ευχαριστως...αλλά και είχα δεν θα έδινα πάνω απο 300 ευρώ...

...δεν μπορώ να δώσω πολλά λεφτά για κανένα υποσύστημα του υπολογιστή, όχι μόνο οικονομικά, αλλα και ψυχολογικά...

...αν ξεπεράσω κάποιο όριο, αρχίζω να σκέφτομαι πως θα μπορούσα να αξιοποιήσω τα χρήματα και καλύτερα...κανα ταξίδι προς Ανατολάς πχ που αποζητώ χρόνια...όσο μπορώ να τα κουμαντάρω με λίγη προσοχή στα έξοδα δεν το σκέφτομαι...

μάλλον για την 1750ς τελικώς...

Την οθόνη ACER 17'' AL1715 με 8ms response την έχει δοκιμάσει κανείς;;

Βασικά προσπαθώ να διαλέξω μια κάτω απο 250 ευρώ...

έστω:

ACER 17'' AL1715= 219€

PHILIPS 170C5= 227€

PHILIPS 170S6= 227 €

CTX 17' S701A= 229€

FUJITSU SIEMENS SCALEOVIEW= 230€

LG 17' LCD L1730S = 233€

LG 17' LCD L1750S= 239€

Και η ανωτέρω αναφερθείσα Samsung 172x και φθηνότερη της παρέας...200€ (καμμένο subpixel)

Δεδομενου του οικονομικού περιορισμού σ' αυτή τη κατηγορία τιμής...ανάμεσα στους "μονόφθαλμους" ποιόν θα επιλέγατε;;

εγω θα απερριπτα τελειως τη CTX {25ms? ελεος} εχει ο αδερφος μου τη Philips 170C5 και οντως για τα λεφτα της είναι οτι πρεπει ....ευχαρηστο μενου/αυτοματη ρυθμιση θεσης οθονης, ικανοποιητικο χρωμα/φωτεινοτητα{οχι σαν crt η καμια ακρινοτερη lcd βεβαια} και γενικα δεν ηταν ασχημη αγορα καθως σε 1280 ολα φαίνονται μια χαρα και οχι τοσο τοσοδουλικα{γραμματα/εικονες} ενω ακομα και στα 60 hrz {σηκωνει ομως 1280 με 70h με καποια μικρη αλλοιωση των γραμματων οχι ομως και της εικονας}....παντως θα μπορουσες να ψαξεις και τις LG μου φαινονται πολυ καλες

Daewoo International L710M 17" με 12 ms χρονο αποκρισης!Η οθονη ειναι απλα τελεια αν και αγνωστη σχεδον σε ολους σας!Εχω παθει την πλακα μου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη μου και με εγγυηση καμμενου pixel!Προσεξτε την!!!

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=TFT1517&cp_id=57264

Ριξτε μια ματια!

Daewoo International L710M 17" με 12 ms χρονο αποκρισης!Η οθονη ειναι απλα τελεια αν και αγνωστη σχεδον σε ολους σας!Εχω παθει την πλακα μου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη μου και με εγγυηση καμμενου pixel!Προσεξτε την!!!

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=TFT1517&cp_id=57264

Ριξτε μια ματια!

Ομολογώ ότι δεν την ήξερα την εγγύηση της Daewoo. Θα το θυμάμαι. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.