Jump to content

Fatal1ty Problem...?

mythology1442169102

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω ένα σύστημα που αποτελείται απο τη μητρική της Abit, Amd 4400+ DC. Καθώς πειραματιζόμουν στον υπερχρονισμό του επεξεργαστή, ένα σφάλμα με αναγκάζει να κάνω clear CMOS. Όμως κατά την την επανεκκίνηση του υπολογιστή βγαίνει το μήνυμα : A disk read error occurred. Press Ctrl + Alt + Del to restart. Κατα την εμφάνιση όμως του μηνύματος αυτού το πληκτρολόγιο δε λειτουργεί (όταν όμως μπαίνω μέσα στο BIOS λειτουργεί). Μη μπορώντας να πατήσω τα τρία κουμπιά κάνω restart απο το κουμπί του κουτιού, όμως μόλις ανοίγει ο υπολογιστής η μητρική αρχίζει και σφυρίζει και ο υπολογιστής σβήνει "μερικώς". Μπορεί να βοηθήσει κανείς; :(

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αν δεν κανω λαθος η μητρικη αυτη εχει uguru επανω . Το guru "σφυραει" λογω τασεων , ανεμιστηρων και θερμοκρασιων.

Ελεγξε προσεκτικα στο uguru monitor οτι ολα ειναι μεσα στα σωστα πλαισια.

Εμενα πχ βαραει το guru γιατι εχω ψηλο vdimm και δεν καταδεχεται να ξεκινησει με vdimm στα 3.6V οταν η επιλογη στο bios ειναι 2.6V default . Bγαινει εκτως οριων δηλαδη.

Kαπου εκει πρεπει να βρισκεται το προβλημα σου.

Το Disk Read Error συνήθως είναι από Data Corruption στον HDD ή όταν ο HDD τα έπαιξε ή πάει να τα παίξει.

Αν έχεις βάλει το BIOS v1.6 ( latest ) βγάλε το και γύρνα στο 1.5

Το 1.6 έχει κάποια προβληματάκια, including HDD Data Corruption.

Στα 4 reboot μου είχε κάνει data corruption κατά το review...

Παρόλο που στο forum της ΑΒΙΤ έχω διαβάσει τρελά προβλήματα με το 1.5 (σε άλλους πάλι λειτουργεί άψογα) συμφωνώ με τον billpeppas.Μην δοκιμάσεις κάτω απο το 1.5 όμως διότι δεν υπάρχει υποστήριξηι για DC

Τελικά το συγκεκριμένο πρόβλημα λύθηκε. Ήταν απο κάτι λάθος επιλογές που έβαζα στο BIOS για το Raid. Τώρα όμως έχω ένα άλλο πρόβλημα.... αρχικά βγαίνει το μήνυμα 0 Error Nvidia Stripe 68,95G με κόκκινα γράμματα και καταλήγει στο μήνυμα NTLDR is missing. Press Ctrl + Alt + Del to restart... Καμιά ιδέα; Και πάλι ευχαριστώ.

Eχεις κανει oc? Αν δοκιμασε να βαλεις το pc στα default αν οχι τοτε αν υπαρχει καποιο αλλο μηχανημα με ιδιο os βαλε το δισκο σου εκει και περασε μεσα το αρχειο αυτο. Αλλιως δοκιμασε repair...

Τελικά το συγκεκριμένο πρόβλημα λύθηκε. Ήταν απο κάτι λάθος επιλογές που έβαζα στο BIOS για το Raid. Τώρα όμως έχω ένα άλλο πρόβλημα.... αρχικά βγαίνει το μήνυμα 0 Error Nvidia Stripe 68,95G με κόκκινα γράμματα και καταλήγει στο μήνυμα NTLDR is missing. Press Ctrl + Alt + Del to restart... Καμιά ιδέα; Και πάλι ευχαριστώ.

DATA CORRUPTION.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ BIOS v1.6 ΓΥΡΝΑ ΣΤΟ 1.5 ή στο 1.3

ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ 1.6 ΘΑ ΤΡΩΣ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ DATA CORRUPTION.

ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΑΣΗ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΟΥ.

Δοκίμασε με Boot από CD να κάνεις fixboot / fixmbr μέσω Recovery Console

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.