Jump to content

Best of the best LCD?

Cthulhu

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί συμ-φορουμίτες,

Πριν από είκοσι λεπτά, διαπίστωσα πως η τιμή και το καμάρι του συστήματός μου, το 22" CRT Monitor Iiyama VisionMaster Pro 510 μας άφησε χρόνους, κι αυτή τη στιγμή γράφω σ' ένα 17ρι TFT. Όπως καταλαβαίνετε, η μετάβαση από τις 22 CRT στις 17 TFT είναι άκρως τραυματική και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική - έλα μου ντε που το Πλαίσιο, για κάποιο παράξενο λόγο, δεν είναι ανοιχτό στις 3:40 το βράδυ...

Εν πάση περιπτώσει, εγώ αηδίες όπως "Στις εννιά του μακαρίτη" κλπ δεν τις πιστεύω. Χρειάζομαι άμεσα να αντικαταστήσω ικανοποιητικά την νεκρή οθόνη, και σ' αυτό το σημείο ζητώ τη συμβουλή σας. Ιδού οι προδιαγραφές μου:

1ον) Επιλέγω να προχωρήσω στην αγορά μιας TFT. Όσο ανώτερες και αν είναι σε εικόνα οι CRT, αυτός ο όγκος και το βάρος τους δεν παλεύονται.

2ον) Το μέγεθος της οθόνης θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε 20-21" (ή και μεγαλύτερο), και να πιάνει ανάλυση 1600x1200.

3ον) To responce time πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Είμαι συντάκτης του PC Master (ο Cthulhu με τ' όνομα) και τα παιχνίδια είναι κάτι παραπάνω από διασκέδαση - είναι η δουλειά μου.

4ον) Money is no object - είμαι διατεθειμένος να πάω πάνω από το διχίλιαρο.

5ον) Αν υπάρχει κάποια αξιοπρεπής πρόταση με τις παραπάνω προδιαγραφές και σε Widescreen (23" και άνω), πολύ ευχαρίστως να της ρίξω μια ματιά.

Τι έχετε λοιπόν να προτείνετε;

Φιλικά

Cthulhu

Υ.Γ. Το να ψήνει καφέ, θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν.

Η 23αρα apple εχει 1627 ευρω με φπα και η 30αρα 3330 ευρω με φπα...................

Δες και αυτην http://www.applestore.gr/cgi-bin/WebObjects/RWApp.woa/1/wo/fSl1pi8PcjCduOIogAtx9g/3.0.5.17.0.0.1.1.10.7

Παιζει μια καλη της Dell νομιζω θα σου πουν τα παιδια περισσοτερα

Μπράβο ρε παιδιά, ούτε που μου είχαν περάσει από το μυαλό οι οθόνες της Apple.

Φλερτάρω με την τριαντάρα, όμως με προβληματίζει αυτό που απαιτεί μια νέα έκδοση dual-link DVI, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένει την πλήρη αναβάθμιση του συστήματος.

Oh well. Οι μεταξωτές οθόνες θέλουν κι επειδέξιες κάρτες...

(edit)

Από την άλλη μεριά όμως, η 24άρα Dell 2405FPW έχει διπλάσια φωτεινότητα (500cd/m^2 έναντι 270 της τριαντάρας) και διπλάσιο λόγο αντίθεσης (1000:1 έναντι 400:1 όλων των Apple), ενώ το responce είναι κοινό στα 16ms και η τελική τιμή της είναι € 1248. Οπότε, I think we have a winner

................

Από την άλλη μεριά όμως, η 24άρα Dell 2405FPW έχει διπλάσια φωτεινότητα (500cd/m^2 έναντι 270 της τριαντάρας) και διπλάσιο λόγο αντίθεσης (1000:1 έναντι 400:1 όλων των Apple), ενώ το responce είναι κοινό στα 16ms και η τελική τιμή της είναι € 1248. Οπότε, I think we have a winner

Η Dell 2405FPW ειναι μονοδρομος, μην το σκεφτεσαι αλλο. ;)

Φίλε Cthulhu αν μπορείς γράψε εντυπώσεις από την 2405...έχω την 2005 και θέλω να την αλλάξω...μου φαίνεται μικρή...χι χι...

παντως θα σε χαλασει η διαφορα,σε σχεση με την crt,δεν ξερω βεβαια και τις απαιτησεις σου,μιας και τις βλεπω υψηλες,εγω ζοριστηκα να αποχωριστω την ποιοτητα της eizo για μια διολου ευκαταφρονητη tft samsung..αν μπορουσες να δοκιμασεις θα ηταν καλα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.