Aris137 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2005 Εχω ενα προβλημα σε αυτην την mainboard ντυμενη με το κορυφαιο αλλοτε chipaki Ν-force 2 Ultra!Το προβλημα ειναι χρονιο!Πριν ξεκινησω την περιγραφη ειναι σημαντικο να σας πω οτι δουλευω με εναν IDE WD 60GB 5200 RPM(Ειμαι απαραδεκτος το ξερω αλλα δεν ειχα φραγκα τοτε,ειμαι ευχαριστημενος ομως)!Οταν την πρωτοπηρα ειχα το προβλημα οτι δεν μπορουσε να εντοπισει τον σκληρο!Ξεκιναγε,εκανε το μπιπ και στο logo κολλαγε(εκεινη την στιγμη ξεκιναει η ανιχνευση)!Καποια στιγμη με αλλαγη καλωδιων και πολυ ιδρωτα (updates bios,drivers,bios checking κλπ)εστρωσε και δουλευε ρολοι εως οτου εβγαλα την 5600 και εβαλα μια 5900 και εκτοτε μου κανει τα ιδια νερα!Η λυση ειναι να βγαλω το ρευμα απο τον σκληρο(ο οποιος σε ολα τα αλλα συστηματα δουλευει αψογα),να μπω στα bios,να το συνδεσω τοτε(με ρισκο τον κινδυνο του ρευματος),να κανω την χειροκινητη ανιχνευση,τοτε τον βρισκει, παταω ena "save and exit" ,κανω επανεκιννηση και ολα πανε ρολοι(οσες επανεκιννησεις κι αν κανω)!Οταν τον κλεισω και μετα τον ξανανοιξω πρεπει να ακολουθησω παλι την εκνευριστικη διαδιακασια που προαναφερα!Δοκιμασα εναν IDE ATA 100 80 GB 7200 σκληρο και τον βρηκε κανονικα!Λετε να φταιει ο σκληρος?Δεν ειναι παραξενο?Γιατι τον βρισκει κανονικα μεσα στα bios??Το συστηματακι το αγαπαω!Δεν θελω να το χασω τοσο αδοξα!Μηπως παιζει κατι με τα ρευματα???Heeeeeelp!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Αύγουστος 15, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2005 Ti enforce drivers έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Αύγουστος 16, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2005 Για πες τι bios εχεις και που εχεις συνδεμενο το δισκο? Με μια ακριβως ιδια μητρικη ειχαμε ενα καπως παρομοιο προβλημα με τον ide controler... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris137 Αύγουστος 16, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2005 Δεν νομιζω οτι το προβλημα βρισκεται στους Nforce,παντως ειναι οι τελευταιοι!Με τον controller πιστευω οτι κατι δεν παει καλα!Τον σκληρο τον εχω μονο του στο IDE 1 ως Master με την καλωδιοταινια της MSI (την κοκκινη που δινει) συνδεδεμενη με την ακρη και οχι με την μεση που προτεινεται για το slave!Οι 2 αλλες συσκευες βρισκονται στο Ide 2!Τα bios ειναι τα τελευταια απο το site της MSI,6570v78 BIOS!!!!Oταν την ειχα παρει απο φιλο ειχε Mod bios!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Αύγουστος 16, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2005 Τι mod bios ??? Ο φιλος που την ειχε , αντιμετωπιζε τετοια προβληματα ??Απο την αλλη , μηπως ειναι θεμα τροφοδοτικου ?? Ή μηπως ο δισκος ειναι ελαττωματικος ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
y3k Αύγουστος 16, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2005 Γράψε αν θές τα Amber που δίνει σε 3.3 5 και 12, επίσης δοκίμασε έναν άλλον δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris137 Αύγουστος 16, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2005 Ειχα modαρισμενα bios απο tweakers!Ηταν τα 7.6 και εγω αργοτερα εβαλα τα 7.8!Οχι δεν ειχε προβληματα!Μα γιατι τον βρισκει οταν τον συνδεω ενω βρισκομαι στα bios??Θα τα δω τα ρευματα!Ισως να ειναι ο σκληρος!!Θα δοκιμασω αλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Αύγουστος 16, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2005 Έχω ακριβώς την ίδια μητρική.Η αλήθεια είναι ότι είναι υπερπλήρης, αλλά βγάζει προβλήματα.Εγώ την έχω με μία πειραγμένη έκδοση του bios για full extra και με ένα σκληρό WD 20GB νομίζω 7200 πάνω, χωρίς προβλήματα.Δες κατα πρώτο, εάν έχει κουμπώσει καλά η ταινία.Μετά δες εάν σου φτάνει το ρεύμα.Δοκίμασε τον σκληρό σε άλλο σύστημα εάν αναγνωρίζεται μια χαρά.Από nforce drivers, εγώ έχω τους τελευταίους ide.Μπορείς να τους βρεις εδώ: http://www.nforcershq.com/forum/nforce-drivers-vf28.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris137 Αύγουστος 24, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Ο σκληρος δουλευει ΟΚ!Τα ρευματα ειναι μια χαρα!Θα βαλω τα bios σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.