pigassos19 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2005 Mολις αγορασα τον παρακατω scsi : IBM ULTRASTAR 9.1GB 10K SCSI DDYS-T09170 68Pin NR.Το θεμα ειναι οτι ειμαι τελειως ασχετος απο scsi και θα ηθελα να με συμβουλεψετε σχετικα με τον controler που πρεπει να παρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Ιανουάριος 15, 2005 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 κανεις δεν εχει scsi για να με βοηθησει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinetik Ιανουάριος 16, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2005 Γιατί δεν ψάχνεις να βρείς και κανέναν προσαρμογέα SCSI της Adaptec? Το μοντέλο 19160 της Adaptec πιστεύω είναι αυτό που χρειάζεσαι, ultra160 διασυνδεση για το δίσκο σου και θύρες για άλλες συσκευές, πχ κανέναν σκάνερ εξωτερικό ή κανένα Iomega Jaz SCSI...Εδώ η σελίδα του ελεγκτή αυτού στη μαμά εταιρία:http://www.adaptec.com/worldwide/product/proddetail.html?sess=no&language=English+US&prodkey=ASC-19160&cat=%2fTechnology%2fSCSI%2fSCSI+for+High-Performance+PCs Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Ιανουάριος 16, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2005 Adaptec controller όπως πολύ σωστά αναφέρει ο kinetik. Oι άλλοι απλά δεν παίζουν...Αλλά γιατί παρακαλώ scsi με 10κ στροφές; δεν σου εκαναν οι wd 36gb 10k στροφες κ sata? νομίζω οτι θα άξιζε το scsi σήμερα για 15κ στροφές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Ιανουάριος 16, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από morph [Σήμερα, στις 19:47] Adaptec controller όπως πολύ σωστά αναφέρει ο kinetik. Oι άλλοι απλά δεν παίζουν...Αλλά γιατί παρακαλώ scsi με 10κ στροφές; δεν σου εκαναν οι wd 36gb 10k στροφες κ sata? νομίζω οτι θα άξιζε το scsi σήμερα για 15κ στροφές! o λογος για τον οποιο πηρα scsi με 1000 στροφες ειναι οτι τον πηρα 15 ευρω ενω οι raptor ειναι πανακριβοι!Βεβαια τωρα πρεπει να πληρωσω και τον controler αλλα πιστευω οτι θα μου ερθει παλι πιο φτηνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Ιανουάριος 16, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από kinetik [Σήμερα, στις 19:41] Γιατί δεν ψάχνεις να βρείς και κανέναν προσαρμογέα SCSI της Adaptec? Το μοντέλο 19160 της Adaptec πιστεύω είναι αυτό που χρειάζεσαι, ultra160 διασυνδεση για το δίσκο σου και θύρες για άλλες συσκευές, πχ κανέναν σκάνερ εξωτερικό ή κανένα Iomega Jaz SCSI...Εδώ η σελίδα του ελεγκτή αυτού στη μαμά εταιρία:http://www.adaptec.com/worldwide/product/proddetail.html?sess=no&language=English+US&prodkey=ASC-19160&cat=%2fTechnology%2fSCSI%2fSCSI+for+High-Performance+PCs εχω υποψη μου το μοντελο που μου λες αλλα υποστηριζει LVP SCSI στα 68 pin που ειναι ο δισκος μου.Τωρα δεν ειμαι σιγουρος τι ειναι αυτο και δεν ξερω αν κανει για τον δισκο που πηρα. Επισης εχω δει και καποιυς αλλους που λενε ULTRA WIDΕ SCSI !Αυτο παλι τι ειναι?Κανει για το δικο μου δισκο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Ιανουάριος 16, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2005 Μην το νομιζεις! Οι controllers για scsi ειναι πανακριβοι. Το μοντελο που αναφερεται αν ειναι αυτο που νομιζω εχει 170 περιπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinetik Ιανουάριος 16, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από tasosmos Μην το νομιζεις! Οι controllers για scsi ειναι πανακριβοι. Το μοντελο που αναφερεται αν ειναι αυτο που νομιζω εχει 170 περιπου. Εκτός και αν γίνει πάλι EBAY η δουλειά http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=39968&item=5154213801&rd=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Ιανουάριος 16, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2005 εννοειται οτι θα αγοραστει απο ebay Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Ιανουάριος 19, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Τελικα δε μου απαντησε κανεις.Ο δισκος μου που ειναι scsi ultra 160 μπορει να συνδεθει με controller που εχει LVP SCSI ή ULTRA WIDΕ SCSI?Μην παρω κανενα controller και μετα δε μου κανει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιανουάριος 19, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Και εμένα με ενδιαφέρει ένας SCSI controler pci. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το τι είναι μιας και θέλω να βάλω ένα zipaki που έπεσε στα χέρια μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinetik Ιανουάριος 20, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2005 Ο ελεγκτής του οποίου το λίνκ σου έδωσα σε καλύπτει πλήρως. Έχει και άλλες θύρες βέβαια, για να συνδέσεις και άλλα scsi περιφερειακά, άμα χρειαστείς ποτέ. Το UW SCSI ξέχνα το, δεν είναι ο δίσκος σου τέτοιος. Εσύ θέλεις θύρα με 68 ακροδέκτες, το UW έχει 50. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Ιανουάριος 20, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από kinetik [Σήμερα, στις 11:28] Ο ελεγκτής του οποίου το λίνκ σου έδωσα σε καλύπτει πλήρως. Έχει και άλλες θύρες βέβαια, για να συνδέσεις και άλλα scsi περιφερειακά, άμα χρειαστείς ποτέ. Το UW SCSI ξέχνα το, δεν είναι ο δίσκος σου τέτοιος. Εσύ θέλεις θύρα με 68 ακροδέκτες, το UW έχει 50. To μοντελο της adaptec που μου εστειλες εχει 2 εσωτερικες συνδεσεις,που η μια ειναι 68-pin for LVD SCSI και η αλλη 50-pin for Ultra SCSI.Αυτο που δεν ξερω ειναι αν αυτη που ειναι 68-pin for LVD SCSI κανει για το δισκο μου που ειναι scsi ultra 160 !Sorry για το πρηξιμο απλα θελω να ειμαι σιγουρος πριν παρω κατι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinetik Ιανουάριος 20, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2005 Adaptec SCSI Card 19160Connecting Ultra160 SCSI hard disk drives, internally, and popular non-HDD SCSI devices such as CD-R, Jaz, and scanners, externally ... Το παραπάνω το πήρα απο τη δημοπρασία που σου έδωσα παραπάνω, συνεπώς ο ελεγκτής 19160 της Adaptec κάνει με το παραπάνω για τις ανάγκες σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Ιανουάριος 20, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2005 ok thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Ιανουάριος 22, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired Και εμένα με ενδιαφέρει ένας SCSI controler pci. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το τι είναι μιας και θέλω να βάλω ένα zipaki που έπεσε στα χέρια μου. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε controller αλλά πρέπει να παίζει... Συνήθως της adaptec παίζουν σε αντίθεση με άλλους. Τουλάχιστον αυτό έχω ακούσει. Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιανουάριος 22, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 Ναι αυτό είναι το βασικό... Εάν θα παίζουν στα xp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.