Jump to content

Το αφεντικό τρελάθηκε;

Crazy Coder

Recommended Posts

Έριχνα μια ματιά στις κάρτες γραφικών και έπεσε το μάτι μου εδώ:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510413

Ati Radeon X800XT μόνο 305 Ευρώ. Βέβαια η συσκευασία είναι Bulk , έχει 1 χρόνο εγγύηση είναι pci-e αλλά νομίζω πως πρόκειται για πολύ καλή προσφορά.

Με αυτά τα λεφτά βρίσκεις Radeon Χ800XL και GeForce 6800 GT , αλλά σαφέστατα είναι καλύτερη από τις δύο στα περισσότερα games (εκτός από Doom3, όπου η nVidia έχει σαφές προβάδισμα).

Το θέμα είναι αν έχει και τα χαρακτηριστικά της X800 XT και δεν πρόκειται για μια «κομμένη» έκδοση.

Πληροφοριακά ( από το hardocp ) :

ATI Radeon X800 XT PE – 16 pixel-pipelines, 6 vertex units, 256MB GDDR3, 520MHz VPU clock, 1.12GHz memory clock.

--> ATI Radeon X800 XT – 16 pixel-pipelines, 6 vertex units, 256MB GDDR3, 500MHz VPU clock, 1GHz memory clock.

ATI Radeon X800 PRO – 12 pixel-pipelines, 6 vertex units, 256MB GDDR3, 475MHz VPU clock, 900MHz memory clock.

Βασικά η δική μου έκπληξη ήρθε με μία 6800ΛΕ στα 170 AGP

Αυτό δεν είναι έκπληξη αν σκεφτείς ότι η 6800LE έχει επιδόσεις περίπου ίδιες με την 6600gt. Συν το ότι οι 6800LE έχουν παρουσιάσει ένα κάρο προβλήματα!

• 2 weeks later...
Αυτή η x800xt αξίζει να την πάρεις τώρα για τριακόσια ή να πάρεις μια φθηνή τώρα και μια καλή από τις καινούργιες αργότερα.Γενικά με ποια nvidia έχει παραπλήσιες επιδόσεις?

Αν δεν κάνω λάθος η Radeon X800XT είναι ελαφρά πιο αργή από την nVidia 6800 Ultra , η οποία με τη σειρά της είναι πιο αργή από την Radeon X850XT.

H Χ800ΧΤ είναι πολύ καλή για τα λεφτά της ειδικά αν δεν σε ενδιαφέρει ο 1 χρόνος εγγύησης.

Αλλά εδώ που φτάσαμε το καλύτερο είναι να περιμένουμε την καινούρια σειρά της ATI. Απ’ ότι διαβάζω κατά το Σεπτέμβριο θα βγούνε τα low – medium range μοντέλα ( τα οποία medium θα έχουνε απ΄ ότι λένε τις επιδώσεις των σημερινών ΑΤΙ high ) και ένα μήνα αργότερα θα βγούνε και τα high τα οποία πιθανότατα θα είναι γρηγορότερα από την 7800GTX.

Προσωπικά θα περιμένω να βγούνε τα καινούρια παιχνίδια όπως Quake 4 , F.E.A.R. , Call Of Duty 2 , Half Life : Lost Coast , Half Life : Aftermath , Age Of Empires 3 και θα κάνω την κίνηση μου κατά τα Χριστούγεννα όπου θα έχουν βελτιωθεί και οι drivers των καινούριων καρτών γραφικών .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.