vgiozo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2005 Καταρχάς, ζητώ συγγνώμη για τα greeklish, αλλα είμαι με το live dvd ουμπούντου, θα διορθώσω το θέμα μόλις λυθεί το πρόβλημα που θέλω να σας περιγράψω...Πριν από μέρες είχα εγκαταστήσει το Suse 9,3, αλλα επειδή τελικά χρειαζόμουν τον επιπλέον χώρο στο δίσκο, είπα να τα σβήσω......κι έκανα το εξής αμίμητο...έσβησα μέσο του Acronis Diskdirector τα δυο partition του linux στον πρωτεύοντα δίσκο, τον οποιο μοιραζόταν με τα ΧΡ Προ...Όταν έκανα επανεκκίνηση, ξεκίνησε ο bootloader Gruid η κάτι τέτοιο, αλλα κολλούσε σε λάθος, καθώς δεν έβρισκε μάλλον το linux...Οποτε επειδή είχα ένα dvd με τα Server 2003 x64, λέω ας ξεκινήσω m αυτό το dvd να το εγκαταστήσω ως δεύτερο λειτουργικό, οποτε και θα σβηστεί ο bootloader......η εγκατάσταση προχώρησε κανονικά, αλλα από τότε μόλις πάει να φορτώσει οποιαδήποτε λειτουργικό σύστημα βγάζει το μήνυμα "ERROR LOADING OPERATING SYSTEM"...εδώ να πω ότι έχω το laptop Acer 1511Lmi και δεν έχω προχωρημένες ρυθμίσεις στο βίος, οποτε δεν πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα access mode για τον hdd...Μπήκα recovery console έτρεχα τις εντολές "fixboot, fixmbr" αλλα το πρόβλημα παραμένει...δεν μπορώ να μπω σε κανένα λειτουργικό......παρακαλώ βοήθεια...
schumifer Αύγουστος 14, 2005 #2 Αύγουστος 14, 2005 Όταν λες πρωτεύοντα δίσκο εννοείς ότι έχεις και άλλο στο φορητό σου? Η ουσία ίσως να έχει ως εξής. ο GRUB φυτεύει λίγες πληροφορίες στο αρχικό κομμάτι του σίσκου (εκεί που πάει και μπαίνει και ο bootloader των παραθυριών ) και οδηγεί το startup στο διαμέρισμα του λίνουξ για περσσότερες πληροφορίες . Αν σβήσεις λοιπόν το διαμέρισμα του λίνουξ χάνεις το ουσιαστικό τμήμηα του boot οπότε και μπορεί να δεις το μήνυμα GRUB loading error stage 2. Αν τώρα κάνεις σωστά την εγκατάσταση οιωνδήποτε παραθύρων τότε θα αντικαταστήσουν τα πρώτα 512 ΚΒ αν δεν κάνω λάθος και θα δουλεύει νορμάλ το σύστημα. Η απλούστερη συμβουλή μου λοιπόν είναι ξαναβάλε ένα λειτουργικό που να ξέρεις να εγκαθιστάς καλά. Ακόμη και να μην έχεις σβήσει τα διαμερίσματα του λίνουξ , φρέσκια εγκατάσταση παραθυριών οδηγεί αναγκαστικά σε πλήρη άγνοια του συστήματός σου για το λίνουξ
vgiozo Αύγουστος 14, 2005 Author #3 Αύγουστος 14, 2005 Όταν λες πρωτεύοντα δίσκο εννοείς ότι έχεις και άλλο στο φορητό σου?σαχλαμάρα μου μάλλον που το έθεσα έτσι...σε ide ασφαλώς μονο τον δικό του, αλλα έχω άλλους 4 σε usb...προσπαθούσα να βρω ένα τρόπο να γλιτώσω τη μανούρα της επανεγκατάστασης...έχω λίγο χρόνο στη διάθεση μου για τέτοια, αλλα κύριwς χάνω αρκετές μέρες κατεβάσματος μέσw emule...μήπως να ξαναπεράσω τα suse θα με τον boot loader τους λυθεί το πρόβλημα?Δοκίμασα να κάνω και repair installation αλλα τίποτα...
saxon_747 Αύγουστος 14, 2005 #4 Αύγουστος 14, 2005 Ειχα καποιο αντιστοιχο προβλημα παλιοτερα και το αντιμετωπισα με τις εντολες bootcfg, fixboot, fixmbr. Απλα δεν θυμαμαι τι παραμετρους ειχα δωσει. Δοκιμασε πχ bootcfg /? για να δεις τι παραμετρους χρειαζεται και προχωρα...
emnezia Αύγουστος 14, 2005 #5 Αύγουστος 14, 2005 Επίσης δοκίμασε fdisk /mbr καθώς και αν έχεις κάποιο boot loader (πχ partition magic) δοκίμασε να περάσεις αυτό. Windows τι έκδοση έχεις πάνω;
vgiozo Αύγουστος 14, 2005 Author #6 Αύγουστος 14, 2005 Τα πράγματα έχουν τώρα ως εξής:επανεγκατεστησα τα suse 9,3 με το GRUB, και τελικά είδε και την εγκατάσταση windows και του linux...και μπορούσα να φορτώσω και τα δυο......αλλα......είπα πριν προς προσπάθησα να κάνω repair στο λειτουργικό, αφού οι εντολές fixboot, fixmbr απέτυχαν, μήπως βοηθήσει....και αντιμετώπισα το εξής παράξενο... όταν άρχισε να φορτώνει τα win, για να ολοκληρώσει τη διαδικασία repair "επανεγκαθιστουσε" αρχεία, και μετά από επανεκκίνηση, όταν θα μπορούσα να μπω λογικά στο λειτουργικό, ξεκινούσε από την αρχή repair...το έκανε 3 φορες...Οποτε αν και το αρχικό πρόβλημα λύθηκε μάλλον, η έμπνευση μου για repair κάτι του έχει κάνει τώρα και δεν ολοκληρώνει...Έχω ένα dvd με όλα τα win, το οποιο έχει μέσα και πολλά εργαλεία boot, όπως το partition magic, hirens boot cd, boot disk από όλα τα win, και διαφορα αλλα..μπορώ να κάνω κάτι με αυτά η να σβήσω ο,τι partition υπάρχει και να βάλω το λειτουργικό κανονικά από πάνω?
vgiozo Αύγουστος 14, 2005 Author #7 Αύγουστος 14, 2005 Τελικά, απ'τα πολλά έκανα επανεγκατασταση του λειτουργικού σβήνοντας τις προηγούμενες κατατμήσεις.....δεν κλαίω ούτε τα αρχεία από emule που έχασα, ούτε τα αρχεία ρυθμίσεων και λιστες του dc++ ούτε μερικά α΄λλα αρχειάκια...κλαίω όμως τόσα bookmarks που είχα μαζέψει απ' τον Ιούλιο με πολύ ψάξιμο αρκετες φορές...περαστικά...Ευχαριστώ για τη βοήθεια...χωρίς τις δικές μου εμπνεύσεις θα είχαν πάει όλα ρολόϊ...
schumifer Αύγουστος 14, 2005 #8 Αύγουστος 14, 2005 Βρε συ γιατί δεν έλεγες ότι είχες και αρχεία για σώσιμο. Θα μπούκαρες με ένα ΚΝΟΠΙΞ και θα έανες τη δουλειά σου μέσω του Κ3Β
vgiozo Αύγουστος 14, 2005 Author #9 Αύγουστος 14, 2005 Βρε συ γιατί δεν έλεγες ότι είχες και αρχεία για σώσιμο. Θα μπούκαρες με ένα ΚΝΟΠΙΞ και θα έανες τη δουλειά σου μέσω του Κ3ΒΒασικά δεν χολοσκάω για τίποτα απ' αυτά...για τα bookmarks απλά δεν το σκέφτηκα πριν κάνω την επανεγκατάσταση...Στο dc είχα μη ολοκληρωμένα αρχεία από τότε που ήμουν Αγγλία και είχαμε σύνδεση 1,5mb/s και κατέβαζα ό,τι και όσα μου 'ρχόταν μεγάλου μεγέθους αρχεία τα οποία μ' αυτή τη σύνδεση θα ήθελα 1 χρόνο για να τα κατεβάσω...δεν τρέχει και γρήγορα το dc γενικά...συνεπώς είχα ανολοκλήρωτα αρχεία συνολικού μεγέθους 34γίγα...οπότε λεω δεν μαμεί...τσάμπα τρώνε τόσο χωρο...Στο emule είχα κατεβάσει αυτά που ήθελα κι είχα καμια 100μβ σε 3-4 αρχεία...απο κεί και πέρα μόνο κάτι εικονουλες και μικρά αρχεία word τα οποία βρίσκω εύκολα...έχω και προγράμματα επαναφοράς αρχείων, οπότε σκέφτηκα πώς αν προκύψει κάποια ανάγκη, κάτι θα γίνει......περισσότερο όμως βαρέθηκα και για να γλιτώσω χρόνο, αφου το φορματ φαινόταν να μην το γλιτώνει είπα να πάει στα κομμάτια...Πολύ περιεργο πάντως που με επανεκκίνηση ξεκινούσε το repair setup από την αρχή...
schumifer Αύγουστος 14, 2005 #10 Αύγουστος 14, 2005 Αν χρησιμοποιήσεις αρκετά τα παραθύρια και σε διάφορες εκδόσεις τότε τίποτα δε θα σε εκπλήσει πια. Μόλις έκανα 5 επανεκκινήσεις χωρίς εμφανή λόγο. Απλά όλα κολλάγανε σε ανύποπτή στιγμή. Whatever...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.