Jump to content

Ψοφησε το ups????

princess

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον ειναι ενα vmark 1200.... σημερα σε καποια φαση κοπηκε για λιγο το ρευμα (πραγμα που εχει ξανασυμβει), αυτο αρχισε να τσιριζει (ως συνηθως) μονο που προφανως δεν ημουν εδω για να το κλεισω... Το ρευμα επανηλθε το ups ποτε... παπα... δεν παιρνει ρευμα καθολου, δεν αναβει, ντιπ! Τι μπορει να επαθε; Συνηθως επανερχοταν μολις ερχονταν το ρευμα.... Καμμια ιδεα πριν το πεταξω στο κεφαλι αυτουνου που μου το εφερε; (Ειναι και βαρυ!) :093:

το πιάνει η εγγύηση? Το αγόρασες, πώς έγινε? Πάντως εαν η μπαταρία τα έχει φτύσει μπορείς να την αλλάξεις μόνος σου. Το κόστος για μια καινούρια πρε΄πει να είναι κάπου 15 ευρώ. Για τσέκαρε το.

Αν ειναι η μπαταρια δικαιολογειται να μηνπαιρνει καθολου ρευμα; Δεν αναβει καν ντιπ τιποτα! Μου το εφεραν και δεν ξερω αν εχει εγγυηση (αλλα θα το φτιαξουν η θα το αντικαταστησουν αυτο ειναι σιγουρο), το θεμα ειναι οτι τωρα λειπουν οι παντες και δεν εχω ιδεα τι μπορει να συμβαινει -και δεν εχω καλες σχεσεις με το ρευμα γενικως!

χμμμμμμμμμ αν δεν παίρνει καθόλου ρεύμα μάλλον δεν είναι η μπαταρία. Αν όμως πάς να το δουλέψεις με μπαταρια κ σβήνει τότε αυτός είναι ο ένοχος. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, μιας κ δεν έχεις καλές σχέσεις με το ρεύμα είναι να το πάς να στο φτιάξουν.

πριγκηπεσα.. μπορεις να δεις 2 πραγματα στο ups σου.

α) εχει εναν διακοπτη που του κανει reset. συνηθως ειναι στο πισω μερος του ups κοντα στις παροχες ρευματος. πατησε τον.

β) κλεισε το απο τον διακοπτη. πατησε μετα για μερικα δευτερολεπτα τον διακοπτη on/off και θα δεις.

ισως να επανελθει.

το μονο που εχει απο πισω ειναι ενα πραγμα που γραφει fuse και παει δεξια αριστερα.. και δεν ξερω και τι κανει... (ειπαμε οτι εχει να κανει με ρευμα το φοβαμαι γενικως). Ειναι τουτο δω

αν βοηθαει σε κατι...

δοκιμασε τοτε το 2 βημα. πατα το διακοπτη για καμμια 10αρια δευτερα και μετα αστον. Τα περισσοτερα εχουν αυτον τον τροπο σαν reset. Εαν και παλι δεν κανει τιποτα πρεπει να μελετησεις το βιβλιο οδηγιων. Παντως θα το κοιταξω και στο site και αν βρω κατι θα σε ενημερωσω.

αν βρεις κατι να με φωτισεις θα με υποχρεωσεις (ψαχνω απο το μεσημερι, και δε βρισκω και το βιβλιαρακι του... αν κι αποσο θυμαμαι δεν ελεγε και πολλα). Αυτο το fuse τι στον κορακα κανει; Το κουμπι το πατησα και γρηγορα και παρατεταμενα αλλα ντιπ... dead για dead!!!!!

το fuse ειναι η ασφαλεια του. μπορεις να το ξεβιδωσεις και να δεις αν ειναι καμενη. προσοχη το ups να ειναι εκτος ρευματος. αν την ξεβιδωσεις θα πρεπει να δεις εσωτερικα στην ασφαλεια ενα πολυ λεπτο καλωδιακι που θα πηγαινει απο την μια μερα της στην αλλη. αν ειναι κομενο τοτε πολυ απλα καηκε η ασφαλεια. Οποτε μετα Τριτη πας και παιρνεις μια ιδια.

:007: dr bill ευχαριστω παααααρα πολυ!!!!! Ειναι καμμενη η ασφαλεια τελικα!

Κι αποσο θυμαμαι μεσα στο κουτι ειχε και ασφαλειες!!!!!! Τωρα μενει να κανω ανασκαφη στο χαος να δω που τις εχω θαψει!!!! :confused: Τουλαχιστον θα καταφερω να το συνεφερω μονη μου :041: :041: (κι εννοειται οτι εκτος απο το On-off δεν αγγιζω τιποτα οσο παιρνει ρευμα! Ασε που ειναι και κινεζικο!)

Νασαι καλα αδερφε!!!!!

:073: αλλαξα την ασφαλεια και με το που εβαλα την πριζα πηρε ρευμα -οσο χρειαζοταν για να κανει ενα τσαφ και να την καψει!!!! ΑΑΑΑΑΑ..... τι επαθε; Θα το πυροβολησω!!!!! :066:

Μηπως υπαρχει περιπτωση βραχυκυκλωματος καπου μεσα στο ups? Ή εστω να καηκε καποια αντισταση καποιος πυκνωτης ή κατι τετοιο...

Μηπως υπαρχει περιπτωση βραχυκυκλωματος καπου μεσα στο ups? Ή εστω να καηκε καποια αντισταση καποιος πυκνωτης ή κατι τετοιο...

αυτο μαλλον δε μπορω να το καταλαβω μονη μου ε; Παντως αυτη η ασφαλεια κυριολεκτικα τσουρουφλιστηκε!!! Η προηγουμενη δεν ειχε τετοια χαλια!

ΣΙγουρα εβαλες ιδια ασφαλεια με την προηγουμενη? Οσο για τα υπολοιπα που ανεφερα ειχε παθει κατι παρομοιο σε ενα τροφοδοτικο καηκε η ασφαλεια, την αλλαξα καηκε και η επομενη δοκιμασα μια μεγαλυτερη και επεφτε μετα η ασφαλεια του πινακα οποτε ειχε καει και κατι αλλο...

εβαλα την ασφαλεια που ειχε μεσα το κουτι ως ανταλλακτικη.. Δεν εχω μεγαλυτερη, αλλα αν ειναι να αρχισουν να πεφτουν ασφαλειες στους πινακες να μου λειπει... οι σχεσεις μου με το ρευμα ειναι πολυ κακες -και οι εμπειριες μου- οποτε καλυτερα να το αφησω να το δει κανας πιο ειδικος... Δεν θα πεθανω και χωρις ups δυο μερες (ελπιζω)

E ναι καλυτερα να το κοιταξει καποιος που ξερει απο αυτα. Ή εστω να το πας για sercice/rma και να ησυχασεις.

E ναι καλυτερα να το κοιταξει καποιος που ξερει απο αυτα. Ή εστω να το πας για sercice/rma και να ησυχασεις.

θα συμφωνησω και εγω με τον varela Παει το ups. Θελει σερβις

Πρέπει να έχει και διακοπτάκι 220 – 110 βολτ, αν το γύρισες κατά λάθος στα 110 πριν βάλεις την δεύτερη ασφάλεια είναι ένας λόγος να κάψεις και την ασφάλεια αλλά και το ups…

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.