Aris137 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2005 Εχω αυτο το mainboard της Gigabyte και απορω που τοσο καιρο δεν ειδα καποιο θεμα για τo συγκεκριμενo!Το βαζω εγω λοιπον!Δεν θα σταθω τωρα στα + και - αλλα σε ενα μονο σημειο !Οταν την ειχα παρει ειχε τις χειροτερες ρυθμισεις Bios απ'ολες τις SLI μητρικες μα βαζοντας χθες το τελευταιο update εμφανιστηκαν χθες τα παντα δια μαγειας!Τo OC της ειναι πια εφικτο σε λεπτομερειες ενος βηματος!Σε νεα benchmarks εδειξαν οτι ξεπερναει και την DFI που στην αρχη ηταν πρωτη!Το περιεργο ομως ειναι οτι ακομα δεν εχω ενδειξη της θερμοκρασιας του Northbridge!Ξερετε μηπως το γιατι??Δεν εχουν βαλει αισθητηρα??Αυτα για αρχη!Περιμενω τις αποψεις σας και φυσικα εγω θα εξαντλησω το θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Αύγουστος 13, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2005 8Σ εννοείς μάλλον... Πρέπει να είχες αρχικά το F8 bios που είχε μόνο τις βασικές επιλογές στις μνήμες Ευτυχώς έβγαλαν γρήγορα το F9 Μπορείς να δεις λίγα πράγματα για τις Giga nf4 : http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=9846 http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=12026&page=1&pp=20 και εδώ σχετικά πως τα πάει με μνήμες: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=13013 Είναι όντως πολύ γρήγορη μητρική, και σε Ocing είναι ικανοποιητικότατη, ενώ έχει πάρα πολύ καλή συμβατότητα με μνήμες - ακόμη και με 4*512 ram (όχι ίδιες!) και έπαιξε και ανέβηκε... Aπό προβλήματα, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα ως τώρα - ακόμα και με δοκιμές που κάνω στα όρια, και παρόλο που έχω αφαιρέσει ανεμιστήρες από το κουτί και μέσα "καίνε" όλα... (no a/c) Όσο αφορά το chipset, ζεσταίνεται πάρα πολύ (καλά, έχω και το γομάρι την κάρτα γραφικών που το καλύπτει), και με κάποια προγράμματα (sandra-pc wizard) έχω δει θερμοκρασίες 69-71 βαθμούς!, αλλά δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα (έχει και thermal tape η ψύκτρα του - θα την αλλάξω με ceramique) Γράψε εντυπώσεις, και ότι απορίες έχεις εδώ είμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris137 Αύγουστος 15, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2005 Οπως θα ξερεις μετα απο καθε bios update επαναφερω τα defaults!Ετσι εκανα και μετα το F9!Πολυ καλο update αλλα ακομα δεν δειχνει την θερμοκρασια του chipset!Το ανεχομαι παντως αφου την βλεπουμε απο πεβαλλον windows!Το παραξενο ειναι οτι καθε φορα που ξεκιναω το μηχανημα το giga μετα την ευρεση των συσκευων και του serial(τα raid τα εχω απενεργοποιημενα) κανει update...success!Αυτο γινεται οταν βαζουμε μια νεα συσκευη!Το ερωτημα λοιπον ειναι γιατι μου το κανει συνεχεια αυτο αφου οι συσκευες ειναι οι ιδιες εξαρχης???Μηπως παιζει κατι απ'τα windows??Απλα θελω να ακουσω την γνωμη σας γιατι ετσι κι αλλιως δεν συνισταται προβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Αύγουστος 15, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2005 καθε φορα που ξεκιναω το μηχανημα το giga μετα την ευρεση των συσκευων και του serial(τα raid τα εχω απενεργοποιημενα) κανει update...success!Αυτο γινεται οταν βαζουμε μια νεα συσκευη!Το ερωτημα λοιπον ειναι γιατι μου το κανει συνεχεια αυτο αφου οι συσκευες ειναι οι ιδιες εξαρχης???Μηπως παιζει κατι απ'τα windows??Απλα θελω να ακουσω την γνωμη σας γιατι ετσι κι αλλιως δεν συνισταται προβλημα!και εμένα το κάνει αλλά δεν έδωσα σημασία ούτε το έψαξα εφόσον δεν υφίσταται πρόβλημα στη λειτουργίαμάλλον έχει να κάνει με το bios update και την επιλογή "keep dmi pool data" (enable/disable) μέσα από το qflash utility... παλιότερα είχε "στρώσει", αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχα κάνει... :017: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris137 Αύγουστος 15, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2005 Πρεπει να ειναι καποια ρυθμιση!Θα το βρω!Σκεφτομαι να μπω στα φορουμς της Giga!!Kbilly πιο προγραμματακι χρησιμοποιεις για τις θερμοκρασιες??Και μια ακομα ερωτηση,σημ,αντικη!!Το S.M.A.R.T. Capability πως ενεργοποιειτε??Στα bios δεν εχει την επιλογη κι οταν ξεκιναει γραφει οτι το SMART ειναι disable!Tι παιζει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris137 Αύγουστος 18, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2005 Υπαρχει κανεις αλλος με την ιδια μητρικη περα απο μενα και τον KBILLY?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Αύγουστος 18, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2005 Για θερμοκρασίες-ρεύματα χρησιμοποιώ το "motherboard monitor" (mbm 5.3.7.0)Eπίσης φαίνονται και στα pcwizard 2005, sandra, easytune5 της GigabyteΓια το S.M.A.R.T. μπαίνεις bios, πατάς ctrl+F1, (βγάζει κρυφά μενού και πολλές extra ρυθμίσεις) Advanced Bios Features, και θα το δεις μπροστά σου (από default είναι disabled, και αν θες το ενεργοποιείς) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.