nickthegreek1442169120 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2005 Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να ξεκινάει η αντλία του ρεσερατόρ μαζί με το Pc και να κλείνει όταν κλείνω το τελευταίο. Έχω ακούσει κάτι ότι αυτό που ζητάω γίνεται με κάποιο "ρελέ" αλλά ως αρχάριος θα ήθελα κάτι έτοιμο ώστε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνω να είναι η σύνδεση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickthegreek1442169120 Αύγουστος 10, 2005 Author #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Κανείς? :085: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Αύγουστος 10, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Αν θυμάμαι καλά υπάρχει έτοιμος οδηγός κάπου για παρόμοιο θέμα ( αντλία υδρόψυξης). Για ψάξε λίγο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickthegreek1442169120 Αύγουστος 10, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Αν θυμάμαι καλά υπάρχει έτοιμος οδηγός κάπου για παρόμοιο θέμα ( αντλία υδρόψυξης). Για ψάξε λίγο...Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ομολογώ ότι πριν κάνω Post το ερώτημά μου έκανα μία αναζήτηση και το μόνο που βρήκα που να ταιριάζει στο ερώτημά μου ήταν ο πολύ ωραίος οδήγος του emnezia (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=4520&highlight=%F1%E5%EB%DD). Ωστόσο εγώ θα ήθελα κάτι έτοιμο και λιγότερο επικίνδυνο. Αυτό εδώ κάνει? http://62.38.134.16/product_info.php?cPath=26_49&products_id=184 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnezia Αύγουστος 10, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Να σε ρωτήσω, το reserator πως παίρνει ρεύμα; Με φις από τον τοίχο απευθείας;Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα pump relay switch (ή σκέτο relay switch)Εδώ έχω ένα οδηγό πως να φτιάξεις ένα:http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=4520&highlight=relay+switch****Με πρόλαβες!Πες μου αυτό που σε ρώτησα στην αρχή, το resarator από που παίρνει ρεύμα από τροφοδοτικό, τον τοίχο απευθείας (φις); Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickthegreek1442169120 Αύγουστος 10, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Να σε ρωτήσω, το reserator πως παίρνει ρεύμα; Με φις από τον τοίχο απευθείας;Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα pump relay switch (ή σκέτο relay switch)Εδώ έχω ένα οδηγό πως να φτιάξεις ένα:http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=4520&highlight=relay+switch****Με πρόλαβες!Πες μου αυτό που σε ρώτησα στην αρχή, το resarator από που παίρνει ρεύμα από τροφοδοτικό, τον τοίχο απευθείας (φις);To reserator παίρνει από μπρίζα (φις) ρεύμα και δεν έχει σχέση με το τροφοδοτικό του υπολογιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnezia Αύγουστος 10, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Έχεις u2u Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Αύγουστος 10, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 απο την αλλη παλι μπορεις να το εχεις και συνεχεια ανοιχτο , (εκτος απο οταν φευγεις διακοπες :003: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Αύγουστος 10, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Έχεις u2uΕίναι κάτι κρυφό; Γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι. Αν ναι, θα μου στείλεις και εμένα; Αν όχι, δεν το γράφεις εδώ μέσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Αύγουστος 10, 2005 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Να ρωτησω κατι σαν αδαης που ειμαι:Εγω εστω οτι δεν βαλω ρελε στην αντλια θα υπαρχει καποιο αλλο προβλημα εκτος του οτι θα πρεπει να αναβω εγω την αντλια πριν τον υπολογιστη και να την σβηνω μετα απ αυτον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Αύγουστος 10, 2005 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Οχι κανενα προβλημα.Και συνεχεια ανοιχτη να ειναι παλι δεν εχει προβλημα, ειναι κατασκευασμενες να δουλευουν συνεχεια (ενυδρεια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Αύγουστος 10, 2005 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Οχι απλά είναι ένα μέτρο για να μην ξεχαστείς μια μέρα και δεν το ανάψεις μαζί και μετά ψάχνεσαι γιατι κάνεις reboot o υπολογιστής... Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Αύγουστος 10, 2005 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Και θα υπαρχει συνεχεια ροη στο κυκλωμα ετσι?Και αφου δεν υπαρχει προβλημα γιατι ολοι την ψαχνουν με ρελε...?Τα ανεμηστηρακια εχω σκεφτει παλι να δουλευουν με διακοπτη ενεργοποιησης πριν την αντλια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Αύγουστος 10, 2005 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Δεν υπάρχει πρόβλημα αν δουλευει συνέχεια αλλά υπάρχουν άλλοι παράγοντες όπως φθορά και κόστος ρεύματος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol1442169091 Αύγουστος 10, 2005 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Καλα σαυτο και εγω εχω μπερδευτει οσον αφορα τι ειναι καλυτερο. Απο τη μια ξερω τα μηχανικα γενικοτερα το μεγαλυτερο ζορι το τραβανε κατα την εκκινηση του μηχανισμου. Οποτε συμφωνα μαυτο πρεπει να τοχεις συνεχεια ανοιχτο αν ενδιαφερεσαι για την μεγιστη μακροζωια φυσικα. Απο την αλλη (@ΚΤΜ) οι αντλιες ειναι μεν κατασκευασμενες για 24/7 αλλα αυτο ΜΕΣΑ στο ενυδρειο βυθισητες. Ετσι η θερμοτητα που παραγουν(πχ η eheim ζεσταινεται αρκετα εως πολυ) διαχεεται στο νερο και δεν ανεβαζουν θερμοκρασια. Οπως τις εχουμε στα pc πιστευω οτι ειναι πιο σωστο να τις κλεινουμε.Αναμφιβολα η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις ενα ρελε και ναχεις το κεφαλι σου ησυχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Αύγουστος 10, 2005 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Απο την αλλη (@ΚΤΜ) οι αντλιες ειναι μεν κατασκευασμενες για 24/7 αλλα αυτο ΜΕΣΑ στο ενυδρειο βυθισητες. Ετσι η θερμοτητα που παραγουν(πχ η eheim ζεσταινεται αρκετα εως πολυ) διαχεεται στο νερο και δεν ανεβαζουν θερμοκρασια. Οπως τις εχουμε στα pc πιστευω οτι ειναι πιο σωστο να τις κλεινουμε.Οχι δεν ισχυει αυτο, τουλαχιστον για τις Ehem/hydor που ξερω.Ειναι κατασκευασμενες για να δουλευουν βυθισμενες η οχι, χωρις να τις επηρεαζει η θερμοκρασια που παραγουν.Αναγραφεται και στο manual του κατασκευαστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol1442169091 Αύγουστος 10, 2005 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Tωρα τι γραφει ο καθε κατασκευαστης ειναι θεμα που ποτε δεν το πιστεψα...η απλη λογικη μου λεει οτι εφοσον ζεσταινεται σιγουρα δεν θαναι και οτι καλυτερο...και δεν αξιζει πιστευω να το διακυνδυνευσει ενω μπορει να φτιαξει ενα ρελε με 5Ε και να ξενοιασει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Αύγουστος 10, 2005 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 Επιμενω σε αυτο που ειπα.Η αντλια εχει την ιδια θερμοκρασια και μεσα στο νερο.Το αν θα φτιαξει ρελε η οχι ειναι αλλο θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Αύγουστος 10, 2005 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 ετσι κι αλλιως , στο reserator που ρωταει ο φιλος, μεσα στο νερο ειναι :003: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol1442169091 Αύγουστος 10, 2005 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2005 @ΚΤΜ ΟΚ...no prob with that... E?! Mεσα στο νερο?! Χμμμ ετσι οπως το φανταστηκα μαρεσε. Ενδιαφερον. Για πες cpu, oc(αν εχει γινει), vcore κλπ. και τις temps ππου εχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.