Jump to content

πρόγραμμα για θερμοκρασία σκληρου δίσκου!!

bibis1442169099

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

έχω 2 δίσκους seagate. ο ένας είναι sata και ο άλλος απλός!

το speed fan και το everest home δεν μου δείχνουν θερμοκρασίες των σκληρών!Η μητρική μου είναι gigabyte 7N400 Pro 2 με nforce 2 ultra 400!

έχετε να μου προτείνετε κάτι για να δω temps??

Νομιζω πρεπει να ενεργοποιησεις το S.M.A.R.T. για να δεις temps αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος...

Βάλε το HDDlife και θα σου πεί οτι θες να μάθεις..Το smart δεν είναι ανάγκη να είναι ενεργοποιημένο απο το bios.

μόλις το έβαλα! μου αναγνωρίζει μόνο τον scsi-sata:και μόνο μου λέει μου λέει ένα οκ και ότι δεν μπορεί να μου βγάλει το health status σε ποσοστό!

επίσης μου βγάζει μια temp 10C και κάτω στο tray 255C!!!!τρελλάθηκε!

κανένα άλλο πρόγραμμα! τώρα που θυμήθηκα όταν είχα τον 60άρι ata133 μόνο του πριν βάλω τον sata μου έδειχνε temp στο speed fan!!

ούτε με το HddLife είδα φως!

κάτι άλλο έχετε να προτείνετε?

ο δίσκος μου είναι ο seagate ST312082 7AS

όποιος τον έχει ας δώσει καμιά πληροφορία!!

Έχω τον 160άρι ST3160827AS και το speedfan δείχνει κανονικά τη θερμοκασία του σκληρού. Υπ' όψιν οτι οι Seagate δεν υποστηρίζουν σωστά το S.M.A.R.T. και δείχνουν τα προγράμματα παρακολούθησης άλλα αντ' άλλων. Ίσως το speedfan δεν αναγνωρίζει σωστά κάποιο από τα τσιπάκια της μητρικής σου. Δες στο readings -> configure -> advanced τι επιλογές σου δίνει.

έτρεξα το seatools!!! έκανα τα tests που είχε και τα πέρασαν και οι 2 δίσκοι!

αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι στον sata μου έγραφε uknown connector!

μέσα στα windows δεν έχω κανένα πρόβλημα αναγνωρισιμότητας! μου τον αναγνωρίζει κανονικά!!

• 3 weeks later...

περίεργο αλλα εμενα το everest home μου δείχνει τη θερμοκρασία του δίσκου. Το λέει κάτω από το power managment μαζί με olla τα υπόλοιπα (CPU, POWER, Motherboard k.a.). Αν δεν μπορείς να το βρείς πατα report και ψαχτώ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.