Jump to content

a7n8x-e deluxe+πρόβλημα....

anhelito

Recommended Posts

όταν ξεκινάω τον υπολογιστή(σχεδόν όλες τις φορές το κάνει) χάνει τις ρυθμίσεις για το o/c. με αποτέλεσμα να χρειαζεται να ξανακάνω επανεκκίνηση. Γιατί χάνει τις ρυθμίσεις το bios?

Μπορεί απλά να έχεις πολύ υψηλό o/c και στο reboot να βάζει αυτόματα τα default για να POSTάρει.

Και η μπαταρία είναι φυσικά ένα ενδεχόμενο όπως και να είναι κάποιο bug του συγκεκριμένου BIOS. Κατέβασε μια άλλη έκδοση και ξαναδοκίμασε.

τις ρυθμίσεις δεν τις χάνει πάντα αλλά που κ πού. Συχνά όμως. Είναι πραγματικά πολύ ψηλά το σύστημα αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα. Το τελευταίο bios έχω. Θα αλλάξω την μπαταρία κ βλέπουμε.

Δεν ειναι και τοσο πανω το συστημα σου για να χανει τις ρυθμισεις,αλλαξε μπαταρια,τις πιο πολλες φορες φταιει αυτη,ακομα και αν ειναι της μητρικης (καινουργια).παρε μια αλλη μπαταρια,καλη μαρκα.(ποσο ρευμα δινει η μπαταρια?μετρησε την,εκτος μητρικης)

@aspirin εισαι συναδελφος στη μητρικη!

2,90βολτ ήταν τελικά η παλιά μπαταρία. Πήρα μια toshiba. Με την πρώτη ματιά φαίνεται να μην έχει λυθεί το πρόβλημα αυτό. Συγκεκριμένα συνεχίζει ένα άλλο προβληματάκι που είχα. Συγκεκριμένα όταν έκλείνα κ ξανάνοιγα τον υπολογιστή μέσα σε 5 λεπτά, ο υπολογιστής δεν ξεκινούσε κανονικά. Έπρεπε να τον κλει΄σω ξανά κ να τον ανοίξω. Όταν ξεκινήσει, πρέπει να μπώ στο bios, να περάσω ξανά τις ρυθμίσεις γιατί τις έχει χάσει. Συνάδελφε στη μητρική δεν έχω κάνει τρελό o/c. Σε γενικές γραμμές είναι σκυλί η μητρική. Δεν ξέρω εσένα αν σου έχει βγεί καλή

Εμενα μεχρι στιγμης (ηρθε καινουργια σε αντικατασταση μιας Abit AN7 που ειχε καει στα ξαφνικα) δεν εχει κανει το παραμικρο,με το καλημερα την εβαλα modded bios,ο/c.ξαναρχισα FAD εδω και 10 μερες και το συτημα μενει ανοιχτο,εκανα μονο 1 ρεσταρτ 2 μερες πριν λογω update στα Win2000Pro.το δουλευω κανονικα+ταυτοχρονα FAD.Απολυτα βραχος.

ποιό bios έχεις περάσει? Μήπως μπορείς να μου στείλεις κανά λίνκ? Παλιότερα είχα δοκιμάσει μερικά αλλά μου έκαναν το σύστημα πολύ ασταθές. Αυτή τη στιγμή έχω το μαμίσιο 1013 και είμαι σταθερός στο o/c. Τη μητρική την έχω 10 μήνες κ αν εξαιρέσεις αυτό το πρόβλημα δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα άλλο πρόβλημα.

σου απάντησα madkiller. Θα το δοκιμάσω. Παλιότερα που είχα ψάξει το θέμα με τα bios, είχα βρεί μερικά αλλά όταν τα έβαλα ήταν πιό ασταθή απο το μαμίσιο. Κ απο τότε δεν το έχω πειράξει. Αλλά μπορεί οι τελευταίες εκδόσεις να έχουν βελτιωθεί. Δεν χάνω τπτ να το δοκιμάσω.

Νεότερα: Τελικά μετά το καινούριο bios ο υπολογιστή είναι πιά καλά. Ευχαριστώ τον Madkiller κ όλους σας. Τώρα που ήταν το πρόβλημα δεν μπορώ να πώ με σιγουριά. Ίσως να έπαιξε λίγο ρόλο κ η μπαταρία τις μητρικής. Έδινε λίγα βολτ εδώ που τα λέμε.

@Greek επειδη ρωτησες τι αλλαγες εχει απο το κανονικο,αυτα αναφερει ο modder,το κανονικο δεν το ειδα καν LOL

- L12 (200fsb) mod built-in

- higher bandwidth romsips from dfi infinity 6-19 bios

- xp-m cpu name included

- various bios options/settings are unhidden

- sata 4250

• 4 weeks later...

Καλησπέρα,

Οπως φαινεται εχω κι εγώ το ίδιο mobo με Bios μαμα το 1008.

Απ'την αρχή που εφτιαξα το Pc είχα το εξής πρόβλημα.

Οταν εφτιαχνα-φτιάχνω divx η γενικότερα κανω κάποια βαριά δουλειά τρωω κατι

τρελά reboots.

Μετά απο αρκετό ψάξιμο ,αλλαγή τροφοδοτικού , memtest ,ελεγχος σκληρού,δεν βρήκα κανένα πρόβλημα.Απο το PC PROBE το μόνο που παρατήρησα είναι ότι όταν η θερμοκρασία έφτανε κοντά στους 62,63 βαθμούς μετά από λίγο αρχιζαν τα reboots.

H θερμοκρασία όμως αυτή δεν θεωρείται υποπτη για τέτοιες συνέπειες από άλλους κατόχους της ίδιας mobo αλλά και απο τεχνικούς ,που έχω μηλήσει.

Μήπως μπορείτε να μου πείτε την δική σας γνώμη και τέλος αν μπορεί κάποιος να μου

πεί κάποια βηματάκια προκειμένου να δοκιμάσω κι εγω ενα μικρό ο/c.

Ευχαριστώ.

Εχεις βαλει θερμοαγωγιμη αναμεσα στην ψυκτρα και το cpu?τετοια θερμοκρασια.επισης το Asus probe στην μητρικη αυτη δειχνει θερμοκρασια σοκετ (του πλαστικου που μπαινει ο cpu,και οχι του επεξεργαστη δυστηχως,τωρα γιατι το εκαναν αυτο δεν ξερω.)τα ρευματα τα εχεις μετρησει με πολυμετρο και δωσε αναλυτικα χαρακτηριστηκα του συστηματος σου.

The A7N8X-E Deluxe master (ΛΟΛ)

πρεπει να μετρησεις τα ρευματα σου.τι μαρκα τροφοδοτικο πηρες?το ρεσταρτ ειναι απο ρευμα ως συνηθως η απο μνημη.απο θερμοκρασια απλα "παγωνει" το συστημα (παιζει και πιθανοτητα ρεσταρτ ομως).οπως ανεφερα,αυτη η μητρικη δεν δειχνει θερμοκρασια CPU αλλα socket.

Ενα fortron στα 450 η καπως έτσι λεγεται.Το μαγαζί που το πήρα μου το συστησε για καλό.Οσον αφορα για το πάγωμα που λές ,οταν μπω στα settings των winXp και απενεργοποιήσω την επιλογη για αυτοματο restart τότε απλά πετάει μια μπλέ οθόνη και κολλάει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.