curious Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2005 Χρειάζομαι αλλαγή στην ψύκτρα του επεξεργαστή(3200 winchester) γιατί κάνει περισσότερο θόρυβο απο οτι μπορώ να αντέξω.Έτσι είμαι ανάμεσα στις εξής ψύκτρεςGigabyte G power proThermaltake Sonic TowerThermaltake Big Typhoon Zalman 7700 Cu Οι προτεραιότητες μου είναι όσο το δυνατόν λιγότερος θόρυβος, μετά η τιμή μετά τα υπόλοιπα(βάρος ενδεχόμενο compatibility στο μέλλον κτλ)Στην Sonic Tower Θα χρησιμοποιήσω ανεμιστήρα οπότε η τελική τιμή θα είναι + τον ανεμιστήραΝα πω οτι έχω διαβάσει το ομαδικό review που έχουν κάνει στο φόρουμ οπότε μην με παραπέμπετε εκεί. Been there done that now I need your adviceΌποιος δεν έχει πάει για μπάνιο απαντάει. Τhanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Αύγουστος 8, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 big typhoon Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerneld Αύγουστος 9, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2005 Big Typhoon ή την καινούργια Akasa Evo 120 (άμα την βρεις πουθενά) που μόλις της έγινε review από το site. Link to comment Share on other sites More sharing options...
power Αύγουστος 9, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2005 ΑΝ η BigTyphoon έχει τα 16dba που ισχυρίζεται, τότε δε πρέπει να ακούγεται καθόλου.Σε review έχω διαβάσει καλά σχόλια, αλλά την έχω πατήσει κιόλας, οπότε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
curious Αύγουστος 9, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2005 Για να πω την αλήθεια η σειρά που τις έχω κατατάξει είναι και η φθίνουσα σειρά προτίμησης.Η gigabyte είναι φτηνή και φαίνεται αρκετά καλή αλλά δεν παίρνει ανεμιστήρα 12κάρι και αυτό με απωθεί λίγοΜάλλον πάω για την sonic tower γιατί μπορώ να επιλέξω εγώ ανεμιστήρα(άρα όσο ήσυχο θέλω) και γιατί σε αντίθεση με οτι λένε και πιο ελαφριά απο την typhoon είναι(χωρίς ανεμιστήρα)και το βάρος είναι πιο κοντά στην βάση - άρα ασκεί μικρότερη δύναμη στην μητρική.Πάντως δεν μπορώ να παραβλέψω και τα πολύ καλά λόγια που ακούγονται για την typhoon.Μέχρι αύριο θα έχω αποφασίσειΞέρει κανείς που μπορώ να βρω τον ανεμιστήρα της thermaltake? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Αύγουστος 29, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Ψάχνω κι εγώ για ψύκτρα που να είναι συμβατή με την dfi nf4 ultra-d και μέγιστη απόδοση με ήσυχη λειτουργία......υπάρχουν τόσες εντυπωσιάκες, βαρέων βαρων ψύκτρες στην αγορά που έχω μπερδευτεί αρκετά...για μένα η thermalright κι η swiftech ήταν πάντοτε σταθερές αξίες, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια και για την thermaltake...τί προτείνετε;;Μια πρώτη σκέψη δική μου είναι για την thermalright XP-120...που είναι αποδοτικότατη και λιγότερο βαριά, απο άλλα τέρατα που να πω την αλήθεια θα με φόβιζαν να τα βάλω στη μητρική απο φόβο μηπως υποστεί ζημιά απο το βάρος και το λύγισμα τou pcb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stratos1442169086 Αύγουστος 30, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Και γω για XP120 θα ελεγα. Δεν υπαρχει κατι καλυτερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerneld Αύγουστος 30, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 ΑΝ η BigTyphoon έχει τα 16dba που ισχυρίζεται, τότε δε πρέπει να ακούγεται καθόλου.Σε review έχω διαβάσει καλά σχόλια, αλλά την έχω πατήσει κιόλας, οπότε...Πιο κοντά στα 6dba και όχι στα 16dba!!!Τώρα πέραν της πλάκας, η ψύκτρα είναι όντως αθόρυβη. Στο σύστημα μου με την BigTyphoon, μία arctic silencer στην vga, και 4Χ8cm thermaltake fans έχω φτάσει 1 σκαλί πιο πάνω σε θόρυβο από τον P4@2.8 της DELL που έχω στο γραφείο. Πιο χαμηλά σε θόρυβο πας μόνο με σκέτη ψύκτρα (εντελώς παθητική ψύξη) χωρίς ανεμιστήρα.Προσωπικά είμαι υπέρ-ευχαριστημένος από την απόδοση και τον θόρυβο αλλά υπάρχουν και 3 ενστάσεις:Πρώτον δεν δέχεται αύξηση στροφών, δηλαδή δουλεύει default στις 1300σαλ@12V οπότε όποιος θέλει κάτι που να δέχεται βελτίωση (ανέβασμα στροφών π.χ. για λίγο overclocking) θα πρέπει να σκεφτεί κάτι άλλο.Δεύτερον, η τοποθέτηση είναι πακέτο, μιας και πρέπει να βγάλεις την μητρική και κατ'επέκταση τα πάντα ειδικά αν πρέπει να λύσεις ένα βαρυφορτωμένο σύστημα. Τρίτον, στην τοποθέτηση μάλλον εντόπισα και μια κατασκευαστική ατέλεια, καθώς από τους 2 τρόπους στήριξης, ο πρώτος που επιτρέπει να διατηρήσεις την πίσω πλακέτα της μητρικής (εφόσον αυτή έχει τέτοια) δεν είναι δυνατός καθώς οι σχετικές βίδες της συσκευασίας δεν είναι αρκετά μακριές. Η δεύτερη εναλλακτική του να χρησιμοποιήσεις το μεταλλικό στέλεχος πίσω από την μητρική και της αντίστοιχες βίδες, χρησιμοποιεί κάτι παξιμαδάκια για την κόντρα μικρά σε μέγεθος, που θα σε δυσκολέψουν στο σφίξιμο.Τώρα οι ενστάσεις είναι προσωπικές. Π.χ. αν στήνεις τώρα το pc δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθείς από την εγκατάσταση της, και το ότι δεν ανεβάζει στροφές μπορεί να μην σε απασχολεί καθόλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Αύγουστος 30, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Με τον νέο τρόπο κουμπώματος των ψυκτρών δεν κινδυνεύουν το ίδιο, όσο οι παλιότερες Socket A απ' το βάρος;;Ρωτώ γιατί μου φαίνεται κάπως παράδοξο να βγάζουν όλες οι εταιρείες τερατάκια των 600γρ. αν υπήρχε σοβαρός κίνδυνος...και παλιότερα διάβαζε κανείς πολλές προειδοποιήσεις για τυχόν βλάβες και συστάσεις για ελαφρύτερες ψύκτρες......τώρα σ'όσες δοκιμες διάβασα δεν συνάντησα κάτι παρόμοιο...Στην ιστοσελιδα της Thermalright αναφέρει ότι η DFI UT NF4 Ultra-D είναι συμβατή μεν, αλλά τα heatpipe μπλοκάρουν τη πρώτη θέση για dimm, ενώ για την DFI UT NF4 αναφέρει ότι μπλοκάρει την πρώτη pci-e θύρα καθώς κι ότι θα βρίσκει στις μνήμες, αν αυτές έχουν heatspreader, αν έχει αυξηθεί δλδ το ύψος τους......η DFI δεν έχει τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό για όλες τις NF4;; Γιατί αναφέρει τότε ξεχωριστά μοντέλα με διαφορετικές ασυμβατότητες;;http://www.thermalright.com/a_page/main_support_faq_motherboard_xp120_k8.htmΜήπως να προτιμησωτην Xp90;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerneld Αύγουστος 30, 2005 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Με τον νέο τρόπο κουμπώματος των ψυκτρών δεν κινδυνεύουν το ίδιο, όσο οι παλιότερες Socket A απ' το βάρος;;Ρωτώ γιατί μου φαίνεται κάπως παράδοξο να βγάζουν όλες οι εταιρείες τερατάκια των 600γρ. αν υπήρχε σοβαρός κίνδυνος...και παλιότερα διάβαζε κανείς πολλές προειδοποιήσεις για τυχόν βλάβες και συστάσεις για ελαφρύτερες ψύκτρες......τώρα σ'όσες δοκιμες διάβασα δεν συνάντησα κάτι παρόμοιο...Στην ιστοσελιδα της Thermalright αναφέρει ότι η DFI UT NF4 Ultra-D είναι συμβατή μεν, αλλά τα heatpipe μπλοκάρουν τη πρώτη θέση για dimm, ενώ για την DFI UT NF4 αναφέρει ότι μπλοκάρει την πρώτη pci-e θύρα καθώς κι ότι θα βρίσκει στις μνήμες, αν αυτές έχουν heatspreader, αν έχει αυξηθεί δλδ το ύψος τους......η DFI δεν έχει τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό για όλες τις NF4;; Γιατί αναφέρει τότε ξεχωριστά μοντέλα με διαφορετικές ασυμβατότητες;;http://www.thermalright.com/a_page/main_support_faq_motherboard_xp120_k8.htmΜήπως να προτιμησωτην Xp90;;Από το βάρος δεν κινδυνέυουν, καθώς στην συσκευασία συμπεριλαμβάνεται ένα μεταλλικό στέλεχος το οποίο το τοποθετείς πίσω από την μητρική για να ενισχύσει την ακαμψία της και να ανταπεξέλθει χωρίς πρόβλημα στο μεγαλύτερο βάρος της ψύκτρας. Αναλόγως την μητρική μπορεί ήδη να υπάρχει στο πίσω μέρος κάποιο παρόμοιο στέλεχος (συνηθως πλαστικό) που να κάνει για αυτή την δουλειά.Την μητρική την βγάζεις γι'αυτό τον λόγο ακριβώς: για να βάλεις αυτό το πράγμα απο πίσω. Η Xp90 θεωρώ ότι δεν θα σε δυσκολέψει τόσο με την τοποθέτηση της καθώς είναι από πλευράς διαστάσεων πιο συμαζεμένη και θα έχεις χώρο γύρω της να δουλέψεις με τα χέρια σου. Σε αντίθεση με την Bigtyphoon που π.χ. αν κοιτάξεις κατακόρυφα από πάνω της, δεν βλέπεις τις βίδες (τις καλύπτει σαν ομπρέλλα) δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το σφίξιμο με κατσαβιδάκι.Γενικά το πακέτο είναι μεγάλο για την τοποθέτηση και σίγουρα δεν είναι δουλειά για αυτούς με λίγη εμπειρία με τα "εντόσθια" των pc τους. Αν τα καταφέρεις πάντως με την τοποθέτηση μιας από των πολύ μεγάλων ψυκτρών, θα έχεις αποκτήσει ευλυγισία ταχυδακτυλουργού στα δάκτυλα σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Αύγουστος 30, 2005 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Είχα για αρκετό καιρο μια Thermalright slk900U με τη μεταλλική πλακέτα και μπορώ να σου πω ότι αν και βοηθούσε τη μεταλλική Βάση (σε σχήμα Χ) το πρόβλημα παρέμενε το ίδιο.....η μητρική λύγιζε αρκετά από το βάρος...κι ήταν γύρω στα 500γρ. όχι όπως άλλες που είναι ~700γρ....και τελικά την άλλαξα με την SLK900a και κέρδισα και σε θερμοκρασία...(ελαχιστο)Το γεγονός ότι καλύπτει μεγάλο χώρο είναι καλό - σε συνδυασμό με το ότι δέχεται μεγάλο ανεμιστήρα 120άρη (για την ΧΡ120-92άρη για την ΧΡ90)...καθως ψύχει και τη μητρική γύρω απο το socket...δεν με απασχολεί η τοποθέτηση...αλλά το βάρος...η Big Typhoon απ' ό,τι είδα πρέπει να προσφέρει τη καλύτερη ψύξη με ελλάσσονα θόρυβο και δεν φαίνεται να υφίσταται άλλο πρόβλημα τοποθέτησής της περα απο το βάρος...αλλά η XP120-90 ειναι πολύ κοντά σε απόδοση και ζυγίζουν σημαντικά λιγότερο...χμ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 30, 2005 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Παλια βαζαμε 500+ γραμμαρια με clips σε athlon XP, λετε τωρα να εχουμε προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Αύγουστος 30, 2005 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Μου έκανε απλώς εντύπωση που σε κριτικες παρουσιάσεις ψυκτρών δεν υπογράμμιζαν το θέμα του βάρους, ενώ παλιότερα το έκαναν συστηματικά...δεν λέω ότι θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά είχα την απορία...γι αυτό ρώτησα μήπως πχ έχει βελτιωθεί ο τρόπος συγκράτησής τους στη μητρική κοκ, που αντισταθμίζει το βάρος και το ύψος των ψυκτρών...Τελικά αγόρασα την Thermalright XP-120 που είναι κάτω απο 400γρ χωρίς τον ανεμιστήρα...και μια άλλη ερώτηση...πήρα έναν ανεμιστήρα 120άρη της MS-Tech για τη ψύκτρα, ο οποίος όμως έχει 4πινη σύνδεση για μολεξ, αντί 3πινης για τη μητρική......υπάρχει περίπτωση να νομίσει η μητρική ότι δεν υπάρχει cpu fan και να μην μπουτάρει για να προφυλαξει τον επεξεργαστή και καλά απο την υπερθέρμανση;;με την DFI ποτέ δεν μπορείς να είσαι αρκετά προσεκτικός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 30, 2005 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 ...............υπάρχει περίπτωση να νομίσει η μητρική ότι δεν υπάρχει cpu fan και να μην μπουτάρει για να προφυλαξει τον επεξεργαστή και καλά απο την υπερθέρμανση;;με την DFI ποτέ δεν μπορείς να είσαι αρκετά προσεκτικός...Μια χαρα θα εισαι , μην ανησυχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Αύγουστος 30, 2005 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 έγινε, ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.