Jump to content

Ποια ΜΟΒΟ υποστηρίζει πολλούς HDD

Iannis

Recommended Posts

Σε σχέση με αυτο το tread

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?p=127605&posted=1#post127605

και επειδή ειναι ακριβή λυση ρακ με ξωτερικους ethernet HD ποια mobo

υποστηρίζει τους περισσοτερους σκληρους σημερα???

(θυμαμαι μια epox παλια) ανεξαρτήτως socet cpu κλπ

Γιατρέ άσε τις μητρικές με τα πολλά Ιδε και κοίτα σε USB λύση με τα ανάλογα ανταπτορακια και usb pci κάρτες. Δυνατότητες άπειρες , μέχρι 10 δίσκους και βάλε αρκει να έχεις τροφοδοτικό βαρβατο...

Γιατρέ άσε τις μητρικές με τα πολλά Ιδε και κοίτα σε USB λύση με τα ανάλογα ανταπτορακια και usb pci κάρτες. Δυνατότητες άπειρες , μέχρι 10 δίσκους και βάλε αρκει να έχεις τροφοδοτικό βαρβατο...

600 W ENERMAX ΠΗΡΑ

θα συμφωνήσω με την Στέλλα. Πάρε μια κάρτα με SATA controller για να βρεις την υγειά σου. Αλλιώς μετά θα ψάχνεις ΠΑΝΤΑ για μητρική με υποστήριξη για πολλούς δίσκους.

Εγώ έχω έναν Promise IDE σε PCI κάρτα και έχω ηρεμήσει.

Πάντως μπορείς να πάρεις έναν sata controller και να βάλεις άλλους 4 δίσκους στο pc σου.

Υπάρχει περίπτωση να είναι μειωμένες οι επιδόσεις με τη λύση του επιπλέον sata controller σε pci θύρα?

Υπάρχει περίπτωση να είναι μειωμένες οι επιδόσεις με τη λύση του επιπλέον sata controller σε pci θύρα?

Αν λάβεις υπόψιν το (θεωρητικό) όριο του PCI που είναι 133 ΜΒ/S, η μείωση επιδόσεων μπορεί να παρατηρηθεί λογικά όταν βάλεις από 3 δίσκους και πάνω (πχ σε περιπτώσεις RAID).

Βάζεις τους δίσκους από τους οποίους χρειάζεσαι επιδώσεις στον on chip και τους άλλους στην κάρτα.

Για πολλούς δίσκους η κάρτα είναι μονόδρομος. Αλλιώς σε κάθε αναβάθμιση θα την ξαναπληρώνεις από την αρχή και μάλιστα πανάκριβα.

Βεβαια υπάρχει και η λύση ενός 2ου μηχανήματος το οποίο θα συνδέσεις με 1Gbps οπότε διπλασιάζεις τις δυνατότητες σου.Απλώς μια σκέψη για περιπτώσεις υπερβολής

Η πραγματική ταχύτητα στο PCI bus είναι 113ΜΒ/S και ο δίσκος δεν νομίζω να προσπεράσει το 113 μόνος του.. Αν θες να κάνεις RAID θα προτιμούσα να το έβαζες στα ONBOARD η αν δεν σου φτάνουν τα onboard τότε βάλε κανένα SATA RAID της promise!

FT%20S150%20SX4-M_BIG.jpg

FT%20SX4060_BIG.jpg

Βέβαια υπάρχουν και λύσεις Non-RAID

SATAII150 SX8

SIIS150-SX8-web.jpg

SATA300 TX2plus

SATAII150%20TX2-web.jpg

SATA300 TX4

SATA150TX4_small.jpg

SATAII150 TX4

SATAII150%20TX4-web.jpg

SATAII150 TX2plus

Πάντως και εγώ έχω το TX2 UΑΤΑ133 και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από επιδώσεις και ότι δεν έχει περιορισμό στην υποστήριξη δίσκων οπός έχουν τα BIOS των M/B και το αρχείο για Flashάρισμα είναι μόλις 32KB!

Ultra133_TX2_small.jpg

Η ακόμη και της Slilcon image Controllers υπάρχουν αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα…

• 7 months later...

Να ρωτήσω κάτι σχετικα με τα παραπάνω μιας κι εγώ αυτή τη στιγμή αναζητω κάποια λύση SATA pci controller...

...εφόσον η ταχύτητα του pci διαύλου δεν μπορεί να ξεπεράσει (ή και να φτάσει τα 133MB/s), για να μην σημειωθεί μείωση επιδόσεων κατά τη σύγχρονη λειτουργία των δίσκων που βρίσκονται πάνω στον pci ελεγκτή, θα πρέπει να μην είναι συνδεδεμένοι πάνω απο 2 δίσκοι σ' αυτόν;

Βέβαια, ακομα κι όταν είναι τέσσερις συνδεδεμένοι, τότε πολύ σπάνια θα χρειαστεί να εκτελουνται ταυτόχρονα εργασίες σε παραπάνω απο 2 σκληρούς (πχ αντιγραφή αρχείων απο τον έναν στον άλλον)...

...ωστόσο ιδού ένα σενάριο που σε μένα δεν συμβαίνει τόσο σπάνια...

Δίσκος 1: εγγραφή και ανάγνωση δεδομένων κατά τη χρήση p2p (βέβαια μ' αυτές τις ταχύτητες που υπάρχουν δεν δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα...με ταχύτητες παν/μιακού δικτύου βέβαια μπορεί να ζοριστεί αρκετά ένας δίσκος - 1000 ΚΒ/s)

Δίσκος 2: Αναπαραγωγή αρχείου βίντεο

Δισκος 3 + 4: Αντιγραφή αρχείων απο τον έναν στον άλλο

Σ' αυτή τη περίπτωση θα υπάρξει μείωση της απόδοσης των δίσκων αν βρίσκονται όλοι πάνω στον ίδιο pci ελεγκτή;

Επι του παρόντος χρειάζεται να συνδέσω 1 δίσκο και σύντομα 2...οπότε το παραπάνω σενάριο είναι υποθετικό ακόμη...(ως προς την τοποθέτηση όλων των δίσκων στον pci ελεγκτή)

Επίσης αναρωτιόμουν ποιά μάρκα να προτιμήσω....

...προσανατολίζομαι προς Promise, γιατί φαίνεται να υποστηρίζουν τις νεότερες τεχνολογίες των SATA δίσκων...(πχ NCQ, TCQ)...τουλάχιστον αυτή την εντύπωση επισκεπτόμενος τις σελίδες των προϊόντων...

...Ακόμη, θα αυξηθούν οι επιδόσεις αν αυξήσω τη ταχύτητα του pci διαύλου στα 66MHz;

Εχω μόνο άλλη μια συσκευή (κάρτα τηλεόρασης) συνδεδεμένη σε pci θύρα...

...υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί βλάβη σε κάρτα ή στο σύστημα, Εαν αυξηθεί η ταχύτητα διαύλου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

ΕΔΙΤ:

Δεν χρειάζομαι Raid, οπότε μαλλον για τον Promise SATA300 TX4 ή SATAII150 TX4 με βλέπω...

http://www.promise.com/product/product_detail_eng.asp?segment=Non-RAID%20HBAs&product_id=139

http://www.promise.com/product/product_detail_eng.asp?segment=Non-RAID%20HBAs&product_id=129

Τον δευτερο τον έχω βρει στην ΓΡαμμή και στο Mgmanager...τον πρώτο (που προτιμώ περισσότερο) δεν τον έχω βρεί πουθενά...

Γνωρίζει κανείς πότε αναμένεται;

..εφόσον η ταχύτητα του pci διαύλου δεν μπορεί να ξεπεράσει (ή και να φτάσει τα 133MB/s), για να μην σημειωθεί μείωση επιδόσεων κατά τη σύγχρονη λειτουργία των δίσκων που βρίσκονται πάνω στον pci ελεγκτή, θα πρέπει να μην είναι συνδεδεμένοι πάνω απο 2 δίσκοι σ' αυτόν;

O δίαυλος PCI 66MHz είναι 266ΜB/s.. δεν υπάρχει μείωση.. ο δίσκος φτάνει μέχρι 100MB/s οριακά αν είναι μόνος.. αν κάνεις RAID μπορεί να φτάσεις τα 300MB/s αλλά χλωμό..

Όσους δίσκους θες συνδέεις.. δεν υπάρχει πρόβλημα.. καθυστέρηση δεν θα υπάρχει μεγάλη αν δουλεύουν και οι 4.. απλώς το σύστημα θα ζορίζεται.. και ποιο συγκεκριμένα ο επεξεργαστής..

..Βέβαια, ακομα κι όταν είναι τέσσερις συνδεδεμένοι, τότε πολύ σπάνια θα χρειαστεί να εκτελουνται ταυτόχρονα εργασίες σε παραπάνω απο 2 σκληρούς (πχ αντιγραφή αρχείων απο τον έναν στον άλλον)...

...ωστόσο ιδού ένα σενάριο που σε μένα δεν συμβαίνει τόσο σπάνια...

...

Σ' αυτή τη περίπτωση θα υπάρξει μείωση της απόδοσης των δίσκων αν βρίσκονται όλοι πάνω στον ίδιο pci ελεγκτή;

OXI... Όπως θα δούλευε το onboard έτσι και αυτό.. μόνο που το Controller θα τρέχει γρηγορότερα από ότι τα onboard Sata/EIDE.

...Ακόμη, θα αυξηθούν οι επιδόσεις αν αυξήσω τη ταχύτητα του pci διαύλου στα 66MHz;

Εχω μόνο άλλη μια συσκευή (κάρτα τηλεόρασης) συνδεδεμένη σε pci θύρα...

...υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί βλάβη σε κάρτα ή στο σύστημα, Εαν αυξηθεί η ταχύτητα διαύλου;

O δίαυλος PCI 66MHz ξεκίνησε από τους Pentium II Xeon και έγινε Standard στους Pentium III.. Σήμερα όλα τα motherboard έχουν 66MHz στο PCI bus οπότε δεν χρειάζεται overclock η τίποτα άλλo..

Δεν ενοχλεί αν έχεις πολλές PCI κάρτες.. εδώ εγώ που αγόρασα τον TX4 πριν κάτι βδομάδες έχω εκτός αυτού και 2x SCSI Controllers , κάρτα τηλεόρασης και ήχου στο ίδιο mobo.. καθυστέρηση δεν υπάρχει..

Παλιά όπου δεν υπήρχε το PnP έπρεπε να ρυθμίσεις σε ISA κάρτες τα IRQ, DMA, πόρους μνήμης κ.α. όπου εκεί μπορεί να υπήρξε και κανένα Conflict μερικές φορές

...ΕΔΙΤ:

Δεν χρειάζομαι Raid, οπότε μαλλον για τον Promise SATA300 TX4 ή SATAII150 TX4 με βλέπω...

http://www.promise.com/product/product_detail_eng.asp?segment=Non-RAID%20HBAs&product_id=139

http://www.promise.com/product/product_detail_eng.asp?segment=Non-RAID%20HBAs&product_id=129

Τον δευτερο τον έχω βρει στην ΓΡαμμή και στο Mgmanager...τον πρώτο (που προτιμώ περισσότερο) δεν τον έχω βρεί πουθενά...

Γνωρίζει κανείς πότε αναμένεται;

Δεν αναμένεται .. υπάρχει εδώ και καιρό.. στην infotrade το βρήκα όπου εκεί φέρνουν μόνο Server parts..

Επειδή είναι ψιλόλαβύρινθος το site δες εδώ και τα 2 προϊόντα..

O δίαυλος PCI 66MHz ξεκίνησε από τους Pentium II Xeon και έγινε Standard στους Pentium III.. Σήμερα όλα τα motherboard έχουν 66MHz στο PCI bus οπότε δεν χρειάζεται overclock η τίποτα άλλo..

Ο δίαυλος pci δεν είναι χρονισμένος στα 33ΜΗz; Μήπως αναφέρεσαι στον agp δίαυλο ή στην χρήση διαιρετών προς τον εξωτερικό δίαυλο;

Η κάρτα σύμφωνα με τον κατασκευαστή μπορεί να λειτουργήσει στα 66MHz pci...προς όφελος των επιδόσεων πιθανότατα...

...εγώ ρωτάω αν υπάρχει κίνδυνος για την κάρτα τηλεόρασης να λειτουργεί σ' αυτην την συχνότητα...

...μπορώ με τη παρούσα μητρική - βιος να ρυθμίσω ανεξάρτητα το pci bus...

...όσο για το info-trade, αυτοί δεν είναι εισαγωγείς; Μπορώ εγώ ως ιδιώτης να αγοράσω κατευθείαν απ' αυτους;

Μεταξύ των μεταπωλητών βρίσκονται και κάποια καταστήματα με online shop... δεν βρήκα όμως εκεί το προϊόν που με ενδιαφέρει...

Ισως τηλεφωνήσω στον εισαγωγέα να μου πεί που μπορώ να βρώ το προϊόν στην Θεσσαλονίκη...εξάλλου αφού υπάρχει στην ιστοσελίδα τους, αργά ή γρήγορα θα υπάρχει και στα μαγαζιά...

Ο δίαυλος pci δεν είναι χρονισμένος στα 33ΜΗz; Μήπως αναφέρεσαι στον agp δίαυλο ή στην χρήση διαιρετών προς τον εξωτερικό δίαυλο;...

OXI....σίγουρα 66 είναι.. το λέει και το Manual της mobo μου/σου..

Η κάρτα σύμφωνα με τον κατασκευαστή μπορεί να λειτουργήσει στα 66MHz pci...προς όφελος των επιδόσεων πιθανότατα...

...εγώ ρωτάω αν υπάρχει κίνδυνος για την κάρτα τηλεόρασης να λειτουργεί σ' αυτην την συχνότητα...

...μπορώ με τη παρούσα μητρική - βιος να ρυθμίσω ανεξάρτητα το pci bus......

ΟΧΙ.. δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.. αποδεδειγμένο.. Η κάρτα τηλεόρασης δεν πρόκειται να έχει προβλήματα(η οτιδήποτε άλλο).. μπορεί και εκείνη να είναι 66MHz.. και να μην είναι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιο Conflict η οτιδήποτε άλλο..

...όσο για το info-trade, αυτοί δεν είναι εισαγωγείς; Μπορώ εγώ ως ιδιώτης να αγοράσω κατευθείαν απ' αυτους;

Μεταξύ των μεταπωλητών βρίσκονται και κάποια καταστήματα με online shop... δεν βρήκα όμως εκεί το προϊόν που με ενδιαφέρει...

Ισως τηλεφωνήσω στον εισαγωγέα να μου πεί που μπορώ να βρώ το προϊόν στην Θεσσαλονίκη...εξάλλου αφού υπάρχει στην ιστοσελίδα τους, αργά ή γρήγορα θα υπάρχει και στα μαγαζιά...

Στην infotrade κάνουν και λιανική και χοντρική.. ρώτα αν έχουν κάποιο υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.