nikos_petrop Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2005 θα ήθελα την βοήθειά σας..σκέφτομαι να φτιάξω ένα καινούριο συστηματάκιλέω να βάλω sempron1) στον Sempron γίνεται ικανοποιητικό overclocking (για τον 2800 συγκεκριμένα). Τι μητρική συστήνεται για αυτό το μονδέλο;2) Αξίζει μήπως να πάρεις κανείς έναν 64? ή η διαφορά είναι μικρή στην απόδοση; Αν πάρω τον 64 στα 2800 πείτε μου κάποια μητρική που να βοηθά και στο Overclocking3)o 64 γενικότερα πουσάρετε πιο εύκολα από έναν Sempron ή είναι και οι 2 κλειδωμένοι4)Είναι καλή εποχή για αγορά ή αναμένεται να έρθει κάτι νέο;thanx
stefanos91442169096 Αύγουστος 2, 2005 #2 Αύγουστος 2, 2005 Α64 (venice core is the latest), ακομα καλυτερα Α64 Χ2.Mητρικη = DFI LANPARTY NF4 UltraCPU = παιρνει και Α64 και dual core. Αν εχεις φραγκα πηγαινε σε Χ2 κατευθειανΟι Α64/x2 ειναι unlocked προς τα κατω.
CmoS Αύγουστος 2, 2005 #3 Αύγουστος 2, 2005 Ρε stefanos9 το παλικαρι συστηματακι λεει λολ.. nikos_petrop απο οτι βλεπω δεν εχεις ασχοληθει με τους νεους cpu. Oι sempron που υπαρχουν τωρα ειναι 754 Και δεν ειναι 64βιτ. Οι athlon 64 ειναι κ σε 754 κ σε 939. Διαφερει αρκετα το ενα με το αλλο σε οχι τοσο σε επιδοσεις αλλα σε αναβαθμισιμοτιτα ας το πω. Εγω σου προτεινω εναν 3000+ AMD Athlon 64 socket 939 με μια μητρικη που καλο ειναι να ειναι PCI -EX και οχι AGP για να την εχεις καιρο κ να μη χρειαστει να αλλαξεις παλι σε 1 χρονο πχ οταν θελησεις να βαλεις μια καλη vga που θα ειναι σε pci-ex. Aν τωρα εχεις μια καλη AGP καρτα κ δε σε πειραζει να αλλαξεις στο μελλον κ μητρικη παρε μια με agp... o 64 γενικότερα πουσάρετε πιο εύκολα από έναν Sempron ή είναι και οι 2 κλειδωμένοι Κανεις δε ξερει καθε κομματι...κλειδωμενοι ειναι μονο προς τα πανω. 4)Είναι καλή εποχή για αγορά ή αναμένεται να έρθει κάτι νέο; Για μενα η χειροτερη Aρα αν θελεις να πας σε 939 πες αν θελεις AGP/pci-ex να σου πουμε καμια μητρικη
Braveheart1980 Αύγουστος 2, 2005 #4 Αύγουστος 2, 2005 Ακαταλληλη εποχη , εκτος αν εχεις τρελλα φραγκαΠροτεινω να πας σε 939 σοκετ ΚΑΙ PCI Express .Το AGP και επισημως μας αφησε χρονους (βλεπε 7800 , νεα ΑΤΙ κτλ)
nikos_petrop Αύγουστος 2, 2005 Author #5 Αύγουστος 2, 2005 CmoS ωραία avatar έχεις (ΛΟΛ-κατά τον BRAVEHEART1980)τρελά φράγκα δεν έχω :089: ανακεφαλαιόνοντας λοιπόνοι Sempron βγαίνουν σε 754οι 64 σε 754 και 939Οπότε εάν είναι καλό να πάρει κάποιος 939 παίρνει έναν 64 και κοιτά να έχεικαι PCI-eX. σωστός;καμιά ιδέα από κάρτα;
Greek Αύγουστος 2, 2005 #6 Αύγουστος 2, 2005 Εξαρτάται από το τι θές να κάνεις. Εγώ θα βολευόμουν και με ένα μεταχειρισμένο Α64 στα 754 καθώς δεν αναβαθμίζω πολύ συχνά και δνε χαλάω πολλά λεφτά. Αλλά να σκοπεύεις να αναβαθμίσεις σε σχετικά "μικρό" χρονικό διάστημ πάρε 939 , είναι μονόδρομος και τον πιο μικρό Α64. Πάρα πολύ καλές επιδόσεις και παρακαταθήκη για το μέλλον. Pci -e μάλλον καλύτερα γιατί αν δεν έχεις κάρτα , είναι φτηνότερο να πάρεις μια pci-e παρά agp. Προσανατολίσου σε 6600GT ή απλή 6800. Αν βρεις πιο φτηνή μητρική σε agp (ή μεταχειρησμένη ) βρές και μια μεταχειρησμένη agp 6800 /6600 μιας και οι καμμένοι με το o/c τις δίνουν για να περάσουν σε pci-e οπότε όλο και κάποια ευκαιρία θα πέσει μπροστά σου.Αν σκεφτεσαι για εντελώς καινούργιο , είναι παραπάνω τα φράγκα αλλα πάρε όσο το δυνατό μικρότερο επεξεργαστη Α64 , γιατί έρχονται οι Χ2 ο0ότε σε κάνα 6μηνο σε βλέπω για αναβάθμιση ....
nikos_petrop Αύγουστος 2, 2005 Author #7 Αύγουστος 2, 2005 Σε 6 μήνες οι Χ2? άντε πάλι τα ίδια..χοχοχο τώρα είναι που μπερδεύτηκα πλήρως εννοώ θέλει περισσότερη μελέτη το θέμα από ότι είχα σκεφτεί αρχικά.. τελικά δεν είναι καλή εποχή για αγορά... έλα όμως που δεν μπορώ να περιμένω; οι κάρτες γραφικών με Pci-e είναι πιο φτηνές; γενικότερα πάω για το lowest-price της αγοράς γιατί έχω καταλήξει πως ότι και να πάρεις το ίδιο είναι
Greek Αύγουστος 2, 2005 #9 Αύγουστος 2, 2005 Δε μας είπες για ποιο σκοπό θές το μηχάνημα......Αν είναι μόνο για παιχνίδια , απο Semron πήγαινε βρές καλύτερα ένα σετ Μ/Β & Α64 ακόμα και 754 μεταχειρησμένα και είσαι άρχοντας και μια μεταχείρα κάρτα γραφικών. Αν όμως κάνεις δοθλειά βαρβάτη και χρειάζεσαι όσο δυνατό καλύτερο πάρε απλά Α64 939 ώστε να μπορείς πχ σε ένα χρόνο (οταν θα βγει το Autocad 15 ή το Corel 23 λέμε τώρα) θα μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις αντί για τον Α64 ένα Χ2 στην 939. Το ίδιο ισχύει και με τις κάρτες οπότε Pci-e είναι μια καλή βάση για να επενδύσεις.....
panoc Αύγουστος 2, 2005 #10 Αύγουστος 2, 2005 εγω προτείνω Α64 2800+, μια καλή μητρικούλα, και μία X800 ή 6600GT pci-x.γρήγορο τώρα, εύκολα αναβαθμίσιμο στο μέλλον.
nikos_petrop Αύγουστος 3, 2005 Author #11 Αύγουστος 3, 2005 το θέμα πιστεύω είναι να μην γίνεσαι θύμα της ταχύτητας (εκτός αν θες να είσαι)ήταν πολλά χρόνια που ήμουν εγκλωβισμένος στα ναρκωτικά εεε συγνώμη στον αγώνα της ταχύτητας αλλά πιστεύω το έχω ξεπεράσει..θέλω ένα φθηνό μεν συστηματάκι...(πιστεύω πως όσα λιγότερα λεφτά δίνεις τώραμπορείς να δώσεις αργότερα για να πάρεις κάτι άλλο) - καλή απόδοση με μια μικρήτάση προς παιχνίδια (οπότε προσανατολίζομαι προς μια Pci-e) όπως αναφέρατε...
micron Αύγουστος 4, 2005 #12 Αύγουστος 4, 2005 Θελεις μηχανημα και ακομα κανενας δεν εχει ρωτήσει ποσα χρήματα μπορεις να διαθέσεις...Αποτελεσμα:Σου προτείνουν απο A64 2800+ μεχρι AMD dual core...Πες ποσα μπορεις να δώσεις και τι κομματια χρειαζεσαι ωστε να παρεις και μια ουσιαστική απαντηση στα ερωτήματα σου...
nikos_petrop Αύγουστος 4, 2005 Author #13 Αύγουστος 4, 2005 micron κάθε απάντηση και άποψη είναι καλοδεχούμενηΛέω να ξεκινήσω με τον καινούριο Sempron 64 στα 2800το κακό (μάλλον κακό) είναι ότι βγαίνει μόνο σς 754 σωστά;Οπότε περιμένω προτάσεις για μητρική και μνήμη..
CmoS Αύγουστος 4, 2005 #14 Αύγουστος 4, 2005 CPU:http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.559510MOBO:http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.523455RAM:http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554623VGA δικια σου υποθετω...Ριξε μια ματια αν σου αρεσουν...Βασικα δεν εχεις πει κατι βασικο...γιατι το θες το pc ? Πολυ gaming, internet λιγο απο ολα κ οχι τρελα πραγματα ?....
nikos_petrop Αύγουστος 4, 2005 Author #15 Αύγουστος 4, 2005 Cmos με καλύπτουν απόλυτα αυτά που προτείνεις.. δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη μητρική δέχεται τον 64 Sempron To pc το θέλω για κατέβασα από το internet (σκέφτομαι να βάλω καμιά DSL 512 kbps), για δουλειά γραφείου και για gaming.. Το gaming είναι που σηκώνει λίγο τις απαιτήσεις... αυτά που προτείνεις εδώ πιστεύω είναι μια χαρά για gaming ΟΜΩΣ θα πρέπει να πάρω μια κάρτα γραφικών λίγο ανώτερη σωστά; παρόλα αυτά δεν θα έιναι Pci-e ... Θα κερδίσω και κάνα 10% περίπου από overclocking οπότε όλα καλά!! οι TWINMOS μνήμες αντέχουν για overclocking ?
CmoS Αύγουστος 4, 2005 #16 Αύγουστος 4, 2005 Κοιτα για την μητρικη καμια μεχρι στιγμης δε λεει υποστηριξη sempron 64 γιατι δεν εχει πολυ καιρο που βγηκε...λογικα θα υποστηριζεται.Kοιτα, για 754 υπαρχει μητρικη με PCI-EX και ειναι αυτη :http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.522425Εχω καταλαβει περιπου τι θελεις και δε στην προτεινω αυτη την μητρικη...Ας κανουμε ενα πισακι φτηνο και καλο για γενικη χρηση.Αρα μετα βαζεις κ μια vga 9600/9700ατι -- 6600 κλασης και εισαι οκ κ απο gaming με λιγα λεφτα παλι.Για το oc τωρα τι να σου πω.ουτε πως παει ο sempron δε ξερω (Εχω δει κομματια να πιανουν τρελα Mhz αλλα αυτο δε λεει τπτ..)ουτε για της μνημες δε ξερω τι να σου πω...μπορει ναι μπορει οχι.
WAntilles Αύγουστος 4, 2005 #17 Αύγουστος 4, 2005 Είναι μεγάλη κουταμάρα να πάρεις ο,τιδήποτε σε 754 διότι είναι πεθαμένο.Δεν έχει αναβαθμσιμότητα.Και αυτό για διαφορά κάτω των €50 συνολική.Πάρε κάτι φθηνό σε nF4 939 που είναι και το πλέον αναβαθμίσιμο με dual-core X2 για το μέλλον.
CmoS Αύγουστος 4, 2005 #18 Αύγουστος 4, 2005 Το παιδι λεει κατι φτηνο κ παλι για nf4 939 κ Χ2 λετε...Τι να τον κανει τον X2 ελεος...
Greek Αύγουστος 4, 2005 #19 Αύγουστος 4, 2005 Ναι ρε παιδια... και στο κάτω κάτω ο 754 είναι ένας αξιοπρπεπης επεξεργαστής. Δηάδη εγώ τομ 2700ΧΡ τι να τον κάνω? να τον πετάξω από το παράθυρο μιας και βγήκαν οι Χ2?50 ευρώ από εδώ , 20 ευρώ από εκει , 30 από αλλού μαζέυονται τα άτιμα.....
nikos_petrop Αύγουστος 4, 2005 Author #20 Αύγουστος 4, 2005 Συμφώνω με τον Greekλίγο από εδώ λίγο από εκεί άντε να είναι και SATA o δίσκος στο τέλος μαζεύονταιπολλά παραπάνω για να έχω κέρδος 15 ms..Nομίζω το configuration που έχει προταθεί με καλύπτειίσως αφού έχω καταλήξει σε επεξεργαστή να θέλει λίγο περισσότερη σκέψη η μητρική (αυτή που πρότεινε ο CmoS μου άρεσε) και η VGA..όσο για μνήμη δεν έχω ιδέα..(ποτέ δεν είχα) θα το ρίξω στην τύχη
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.