GoriLLakoS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2005 Eχω μια απορια...παρακατω εχω βαλει τα καλυτερα psu της αγορας(συμφωνα με αυτα που ακουγονται σε φορουμ κτλ)η κατηγορια ειναι μεταξυ 520 κ 600watt....! Θελω να ρωτησω πως τα fortron εχουν την φημη πολυ καλων τροφοδοτικων κ δινουν μονο 18Α στην 12αρα την στιγμη που ολα τα αλλα αρχιζουν χονδρικα απο 33 κ πανω?? Επισης κ καποιες ερωτησεις..μην κοροιδευεται ομως....τα ''-'' σε ολες τις γραμμες τι σημαινουν? Επισης γιατι μερικα psu εχουν μικρη διαφορα αναμεσα σε 3.3αρα κ 5αρα(η και τιποτα πχ pcp&c,32 κ οι 2) κ αλλα εχουν τεραστια διαφορα(πχ ocz 600,28και46αντιστοιχα?)?Παιζουν καποιον ρολο αυτα?Επισης τα VB,VE,PCF,FMA types τι χαρακτηριστικα προσδιοριζουν σε ενα psu?? :o Επισης δεν θα ηταν καλυτερα να εχουμε ενα psu μονο για το cpu κ ενα για ολο το υπολοιπο hardware η δεν ειναι σωστο διοτι το cpu θα τραβηξει πολλα amperes κ θα τα παιξει οποτε θα πρεπει να εχουμε επανω κ καποια αλλη συσκευη να τραβαει ρευμα? ================================================================== FORTRON Wattage 550 Watt AC Input 115V @ 5A, 230V @ 10A DC Output +3.3V @ 27A, +5V @ 29A, +5VSB @ 2A, +12V @ 18A, -5V @ 0.3A, -12V @ 0.8A ================================================================== OCZ 520 Wattage 520 Watt +3.3V(28A), +5V(40A), +12V(33A) ================================================================== OCZ 600 Wattage 600Watt +3.3V(28A), +5V(46A), +12V1(20A), +12V2(18A) (Βεβαια εδω με 2 12αρες) ================================================================== ΑΝΤΕC TRUE 550 Wattage 550Watt +5V -5V +12V -12V +3.3V +5V SB Max. Load 40A 0.5A 30A 1.0A 32A 2A ================================================================== ENERMAX EG565AX-VE(G) +3.3V 32A +5V 32A +12V1 18A +12V2 18A +12Vtotal 34A -12V 0.8A +5Vsb 2.5A Total Power 535W ================================================================== PCP&C 510ATX +5V @ 40A +12V @ 34A/38A -5V @ 0.3A -12V @ 2A +3.3V @ 30A +5VSB @ 3A power<510W peak power<650W ==================================================================
Trooper Ιανουάριος 14, 2005 #2 Ιανουάριος 14, 2005 Απο την εμπειρία μου με 3-4 psu, τα πράγματα ειναι απλα. Φυσικά οσο πιο πολλά Ampere σηκώνει σε κάθε γραμμή 3.3, 5 , 12, τοσο το καλύτερο. Επίσης σημαντικό ειναι απο οτι εχω διαβάσει να υπάρχουν ξεχωριστές γραμμές για τη 12άρα μιας και δινει καθαρότερες τάσεις για τη μητρική. Το τελευταίο μου psu έτσι ειναι αλλα δεν εχω καταλάβει καμια διαφορά απο το παλιό. Τα PCP&C θεωρούνται απο τα καλύτερα και δεν εχω ακούσει γενικά να χαλάνε σχεδόν ποτέ. Και τα ενερμαξ το ίδιο. Αυτη τη στιγμή εχω το Enermax 600αρι και ειναι πολύ καλό. Το ocz 600 μου αρέσει αλλα κρατιέμαι προς το παρόν Νομίζω οτι ενα PSU ειναι αρκετό, εκτος και αν κάνεις το τρελο o/c και θελεις τιγκα ρευματα. Εμενα με ενα σωρό πράγματα με κράτα γε το tagan 480 μια χαρα και τωρα με το 600αρι ειμαι ακόμα πιο ανετος.
jax7480 Ιανουάριος 14, 2005 #3 Ιανουάριος 14, 2005 Αν διαβαζες λιγο καλυτερα τα χαρακτηριστικα του Fortron θα εβλεπες οτι δινει 18Α στην +12V1 for CPU και 18Α στην +12V2 for Ι/Ο.Οποτε 36Α συνολικα στις 2 γραμμες +12Volt που εχει....
NoDsl Ιανουάριος 14, 2005 #4 Ιανουάριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 01:36] Αν διαβαζες λιγο καλυτερα τα χαρακτηριστικα του Fortron θα εβλεπες οτι δινει 18Α στην +12V1 for CPU και 18Α στην +12V2 for Ι/Ο. Οποτε 36Α συνολικα στις 2 γραμμες +12Volt που εχει.... Σωστός, λυτός, με ύφος... :P
GoriLLakoS Ιανουάριος 15, 2005 Author #5 Ιανουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 Αν διαβαζες λιγο καλυτερα τα χαρακτηριστικα του Fortron θα εβλεπες οτι δινει 18Α στην +12V1 for CPU και 18Α στην +12V2 for Ι/Ο. Οποτε 36Α συνολικα στις 2 γραμμες +12Volt που εχει.... Eνταξει,το παραδεχομαι....ειμαι ρομπα... :o :o ....η αληθεια ειναι οτι τωρα το προσεξα...! Ερωτηση παλι:Aν μια μητρικη ομως εχει υποδοχη μονο για μια 12 κ δεν τραβαει απο 2 ,τα A της μιας γραμμης παραμενουν 18 η γινονται αυτοματα 36 αφου ειναι η μοναδικη... Ζαχο δεν ξερω,γι'αυτο ρωταω...
BeetleJuice Ιανουάριος 15, 2005 #6 Ιανουάριος 15, 2005 για την τελευταια απορια δεν ξερω αν καποιος γνωρίζει , ισως ενα e-mail στην εταιρια να βοηθήσει , ακτος και αν το εχει διαβασει καποιιος καπουγιατι ετσι χύμα δεν μπορει να απαντησει καποιος...πιθανολογώ οτι θα δίνει το ίδιο ρευμα είτε ειναι μονο η cpu είται fullοσο για το "-" στα τροφοδοτικά , μην μπερδευεις το μιαλό σου.η ΔΙΑΦΟΡΑ ‘ΤΑΣΗΣ αναμεσα σε 2 σημεια μετριεται σε βολτ οπως ξερειςας πουμε οτι εχεις ενα λαμπακι (οχι LED ,κανονικο με συρμα) που δουλεύει στα 12 βολτωραια , λες να του δώσω 12 βολτ , θα βάλω καπου το +12 και καπου το 0 .Πολυ ωραία , βρισκεις λοιπον το κιτρινο καλώδιο με τα +12 και το μαυρο (κλασικα) με τη γειωση.Τα συνδεεις και ΩΠ ανάβειΛες ας τα βάλω ανάποδα να δω τι θα γίνειΩΠ , παλι αναβει αλλά τωρα το ρευμα παει ανάποδαΛεω εγώ τωρα ας βαλουμε τη γειωση σε οποιο σημειο θες , και να βαλουμε το καλωδιο με τα -12 βολτ καπου , να ΜΗΝ βαλουμε το +12ωραια παμε να δουμε τι θα γινειωχ,παλι αναβει,τι τρεχει ?απλα το λαμπακι θελει ΔΙΑΦΟΡΑ απο καλώδιο σε καλώδιο 12 βολτ , δεν το νοιζει αν το ενα θα ειναι 0 και το αλλο 12 ή -12και αν αναρωτιεσαι πως παει τωρα το ρευμα πολύ καλα κανεις γιατι παει απο το 0 προς το -12 μεσα στο λαμπακιΓΙΑΤΙ?απο ψηλο δυναμικο 0 (ναι ρε συ και το 0 ψηλο ειναι σε σχεση με το -12) πεφτει λογω του οτι αναβει το λαμπακι (καταναλωνει ενεργει ) και πεφτει στο -12 και επιστρεφει στην πηγηΔΗΛΑΔΗ το λαμπακι θα αναβε αν ειχε -512 βολτ στο ενα ακρο και -500 στο αλλο ακρο του και δεν θα καταλαβαινε και τιποτα .Οπότε τωρα ποτ καταλαβες θα αναρωτιεσαι , αμα ειναι το ιδιο τι την θελει τοτε την -12 γραμμη ?εγω πιθανολογώ οτι την συνδιάζει με αλλες και βγάζει περιεργες τάσειςγια παραδειγμα -12 με +12 = 24 βολτ-12 με +3,3 =8,7-12 με 5=7 αλλά ακομα και σαν -12 μπορει να την χρησιμοποιεί (δεν ξερω που)ελπιζω να βοηθησα και να μην σε μπερδεψαcu
BeetleJuice Ιανουάριος 15, 2005 #7 Ιανουάριος 15, 2005 επισης φιλε μου εκανες πολυ καλη δουλεια που τα μαζεψες ολασε παροτρυνω να μαζεψεις και αλλα και να τα κανεις ποστ μονα τους να μπορουνε ολοι να διαλεξουν τροφοδοτικοξερεις ποσοι απο μας κανουμε αυτην την δουλεια ο καθενας σπιτι του?γιατι να μην τα εχουμε ολα !πολυ σωστη ερευνα !
BeetleJuice Ιανουάριος 15, 2005 #8 Ιανουάριος 15, 2005 επισης παρατηρησες οτι η γραμμη -12 εχει λιγα αμπερ ε?ΓΙΑΤΙ?γιατι προφανως αυτο που τροφοδοτει εχει μικρη καταναλωση , ας πουμε ενα τρανσιστορ μπορει να θελει 24 βολτ στα 0,7 αμπεροποτε του δινει +12 στην μια , -12 στην αλλη ακρη και του βγαζει κατι στην εξοδο (ας υποθεσουμε οτι εχει 3 ποδαρακια)μπορει ομως εκτος απο αυτο το τρανσιστορ να μην τροφοδοτει κατι αλλο ,αρα δεν χρειαζεται και αλλο ρευμα ,αρα το βγαζει με 12χ0,8 =9,6 watt max
jax7480 Ιανουάριος 15, 2005 #9 Ιανουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από Βασιλης Eνταξει,το παραδεχομαι....ειμαι ρομπα... :o :o ....η αληθεια ειναι οτι τωρα το προσεξα...! Ερωτηση παλι:Aν μια μητρικη ομως εχει υποδοχη μονο για μια 12 κ δεν τραβαει απο 2 ,τα A της μιας γραμμης παραμενουν 18 η γινονται αυτοματα 36 αφου ειναι η μοναδικη... Ζαχο δεν ξερω,γι'αυτο ρωταω... Αν καταλαβα καλα αυτο που ρωτας, δηλαδη τι γινεται οταν μια μητρικη εχει υποδοχη μονο για μια 12αρα. Μα ολες οι μητρικες μια 12αρα δεχονται. Επειδη εχω δει το Fortron θα σου πω πως ακριβως δινει τα ρευματα. Σε ολα τα τροδοφοτικα τα +12V ξεχωριζουν απο το κιτρινο καλωδιο που βγαινει απο το τροφοδοτικο. Στο Forton ισχυει το εξης: Βγαινει απο το τροφοδοτικο ενα καλωδιο κιτρινο με μαυρη γραμμη, το οποιο καταληγει ΜΟΝΟ στον ΑΤΧ ανταπτορα ΚΑΙ στο τετραγωνο βυσματακι που μπαινει σε ολες πλεον τις μητρικες. Ολες οι αλλες γραμμες(molex) εχουν ενα κλασικο ΚΙΤΡΙΝΟ καλωδιο το οποιο ειναι για τις υπολοιπες συσκευες. Ετσι ξεχωριζουν και οι 2 12αρες. Αυτη που παει στην CPU ειναι κιτρικη με μαυρη γραμμη και αυτη που πηγαινει στις συσκευες ειναι η κλασικη κιτρινη.
GoriLLakoS Ιανουάριος 16, 2005 Author #10 Ιανουάριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 Αν καταλαβα καλα αυτο που ρωτας, δηλαδη τι γινεται οταν μια μητρικη εχει υποδοχη μονο για μια 12αρα. Μα ολες οι μητρικες μια 12αρα δεχονται. Επειδη εχω δει το Fortron θα σου πω πως ακριβως δινει τα ρευματα. Σε ολα τα τροδοφοτικα τα +12V ξεχωριζουν απο το κιτρινο καλωδιο που βγαινει απο το τροφοδοτικο. Στο Forton ισχυει το εξης: Βγαινει απο το τροφοδοτικο ενα καλωδιο κιτρινο με μαυρη γραμμη, το οποιο καταληγει ΜΟΝΟ στον ΑΤΧ ανταπτορα ΚΑΙ στο τετραγωνο βυσματακι που μπαινει σε ολες πλεον τις μητρικες. Ολες οι αλλες γραμμες(molex) εχουν ενα κλασικο ΚΙΤΡΙΝΟ καλωδιο το οποιο ειναι για τις υπολοιπες συσκευες. Ετσι ξεχωριζουν και οι 2 12αρες. Αυτη που παει στην CPU ειναι κιτρικη με μαυρη γραμμη και αυτη που πηγαινει στις συσκευες ειναι η κλασικη κιτρινη. :) thaaaaaanx.......!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.