Jump to content

ASUS P5WD2 + P4 560J

aristidis1442169066

Recommended Posts

Καιρός για DDR2? έτσι σκέφτηκα και έκανα το μεγάλο βήμα. Αγορά λοιπόν μίας ASUS P5WD2-PREMIUM με μνήμες CORSAIR 5400UL και μια απλής κάρτας γραφικών. Ο επεξεργαστής παρέμεινε ο ίδιος καλός 560j. Kαι αρχίζει το μοντάρισμα χωρίς ακόμη Phase-change αλλά με αέρα χρησιμοποιώντας μια ψήκτρα της Thermalright XP90 και ανεμιστήρα 92mm Vantek Tornado για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Πρώτο setup και αρχίζουν τα προβλήματα. Κρασάρουν τα Windows και ψάχνω μια μέρα να δω τι συμβαίνει. Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες βγήκε το συμπέρασμα που είχα υποψιαστεί από την αρχή κα δεν ήθελα να το πιστέψω. Η μία μνήμη είχε πρόβλημα και κρασάριζε συνέχεια το μηχάνημα. Την άλλη μέρα τις επιστρέφω και μου δίνουν 2 απλές Corsair Value για να κάνω την δουλειά μου μέχρι να έλθουν οι καλές.

Από δω και πέρα αρχίζουν οι εκπλήξεις γιατί μιλάμε για μια άψογη μητρική, ίσως η Καλύτερη που έχει πέσει στα χέρια μου μετά την DFI 875PT. Πολύ καλή τροφοδοσία, βλέπετε είναι φτιαγμένη για dual core επεξεργαστές και άπειρες ρυθμίσεις στο bios. Για να μην τα πολυλογώ με αέρα πάντα είναι σταθερή για καθημερινή χρήση 24/7 στα 4200+. Οι μνήμες μάλλον με εξέπληξαν παρ’ όλο που είναι value και έφθασαν τα 363fsb με σχετικά καλά timings 4-4-4-8.

Όταν θα έλθουν οι καλές μάλλον τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Τέλος πάντων έτσι για αρχή ένα PI 30 στα 4400Mhz που δεν είναι καθόλου άσχημο. :D

Εδώ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.