Jump to content

Responsiveness - ωμη δυναμη AMD64 vs Pentium M

firefox

Recommended Posts

σε δυο συστήματα δουλεύω τελευταία. ένα αυτό τις υπογραφής με ΑMD643000+ @3800+ και ένα laptop με Celeron M 330 1.4Ghz, 256 ram ddr266 HDD 4200rpm.

το amd σύστημα πετάει από σχεδόν κάθε άποψη και είμαι παρα πολύ ευχαριστημένος. το laptop σύστημα είναι πολύ πιο αργό σε σχέση με το amd. δεν τα συγκρίνω απευθείας ωστόσο θέλω να ρωτήσω το εξής και κατά βάση να πάρο απάντησης από άτομα που έχουν δοκιμάσει και έχουν άποψη περί τον παρακάτω:

ένα laptop με Ντόθαν και ένα με AMD64. πιο από τα δυο είναι ικανό να επίδειξη σημάδια ωμής δύναμης, άμεσης ανταπόκρισης χωρίς κωλύματα? στο μυαλό μου έχω την απόδοση του AMD64 desktop μου και απλά θέλω να δω πιο laptop από τα παραπάνω μπορεί να προσέγγιση σε επίδοσης καθημερινής χρήσης το desktop που έχω. η αυτονομία δεν με πολύ ενδιαφέρει.

παρακαλώ να απαντήσετε με αντικειμενικότητα χωρίς πάθη!

Sorry αλλα συγκρινεις τον 3800+ με εναν CELERON M?! Aτοπο αλλα τεσπα. Να εννοειται οτι απο αυτα τα δυο ο 3800+ υπερτερει...

EDIT: Αν υπηρχε συγκριση dothan pentium με τον 3800+ τοτε υπερτερουσε (πιστευω) ο Μ. Παντως ωμη δυναμη σε τι εννοεις? Παιχνιδια η benchmarks κλπ.?

Ακριβως...ο cpu δεν ειναι το παν.

Oχι οτι ο celeron ειναι οτι καλυτερο αλλα οχι οτι μπορεις να καταλαβεις τις διαφορες εκτος απο benches..(για games κτλ δε λεω γιατι μιλας για απλο laptop)

ένα laptop με Ντόθαν και ένα με AMD64. πιο από τα δυο είναι ικανό να επίδειξη σημάδια ωμής δύναμης, άμεσης ανταπόκρισης χωρίς κωλύματα? στο μυαλό μου έχω την απόδοση του AMD64 desktop μου και απλά θέλω να δω πιο laptop από τα παραπάνω μπορεί να προσέγγιση σε επίδοσης καθημερινής χρήσης το desktop που έχω. η αυτονομία δεν με πολύ ενδιαφέρει.

Βεβαια αν εννοεις τη συγκριση (που μαλλον αυτο εννοεις) ενος Pentium M (dothan) οπως πχ.τον M755 στα 2,0ghz με εναν 3800+, με ιδια ram, σκληρους, τα παντα ιδια (εκτος απο τη mobo...lol) τοτε σαφεστατα και ειδικα σε benches κλπ. γνωστο ειναι οτι οι dothan απλα σκιζουν... :)

Η απάντηση σχετικά με τη δύναμη και αμμεσότητα απόκρισης σε ένα laptop ....σου δόθηκε και παραπάνω από τον Cmos.

Βασικές παράμετροι....

1)Ποσότητα και ταχύτητα μνήμης.

2)Ταχύτητα σκληρού δίσκου.

Δύναμη διαθέτουν και ο A64 ...αλλά και ο Dothan.

Τώρα όσον αφορά τον Dothan....φυσικά και πρέπει να είναι Pentium M και όχι Celeron.

....και ακόμα καλύτερα να είναι από τους καινούργιους με 533fsb.

Υ.Σ.

Μιάς και δοκίμασα αρκετά πρόσφατα Dothan 533fsb (σε desktop) με dual channel μητρική.....απλά θα σου πώ....ότι σαν αίσθηση ταχύτητας και λειτουργίας.....πολύ πιό γρήγορος από αντίστοιχης ταχύτητας Α64.

Το responsiveness δεν εξαρτάται καν από την συχνότητα ή ότιδήποτε άλλο. Και ένας pentium II θα είναι πιο responsive από εναν Opteron, αρκεί να βρεις τρόπο να τον τροφοδοτείς με δεδομένα προς επεξεργασία διαρκώς χωρίς να χάνεις κύκλους μηχανής. Συνεπώς κοίτα πρωτίστως τους δίσκους σου και κατόπιν τις μνήμες σου. Μετά διάλεξε την CPU που μπορείς να πληρώσεις με τα λεφτά που σου έμειναν. Εγώ έτσι λειτουργώ πάντα και δεν έχω μετανοιώσει ποτέ. Με αυτή την μέθοδο κατασκευαζεις συστήματα με μεγάλη διάρκεια ζωής, οπότε τα λεφτά σου πιάνουν τόπο.

Το responsiveness δεν εξαρτάται καν από την συχνότητα ή ότιδήποτε άλλο.

ωραία δεν εξαρτάται. δεν πεζή ρολο όμως η αρχιτεκτονική τις κάθε cpu? τι είναι αυτό που κάνει ένα A64 πολύ πιο smooth από ότι ένα P4? (είχα δυο τέτοια συστήματα όλο το υπόλοιπο hardware το ίδιο και το μονο που άλλαζε ήταν cpu και mobo).έχω ακούσει ότι για κάτι τέτοιο ευθύνεται ο integrated memory controller στον A64. πέσμου αν αυτά που λέω είναι σωστά και μετά συνεχίζουμε.

Δεν τα λες σωστά. Αν βάλεις ένα δίσκο που σερνεται, η γρήγορη, για όποιον λόγο μνήμη, δεν σε σώζει. Για το laptop που ρωτάς, O Celeron με 7200rpm/8 MB cache θα είναι πιο responsive από έναν A64 με 4200 rpm/512k. Μην λέμε πάλι τα ίδια. Κοίτα τα λεφτά σου και διάλεξε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.