Necro Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2005 απο τοτε που θυμαμαι και τον αλλο υπολογιστη(βλεπε 2nd pc /sig) οταν διαβαζε cd/dvd απο οποιοδηποτε περιοδικο τα παιζε ακουγοταν(?) εντονος θορυβος αλλα οχι κατι το ανυσηχητικο πιστευω, και οταν εμπαινα στο cs/dvd (my computer>ανοιγμα) οποιο προγραμμα και να υπηρχε ειτε θα εκανε απελπιστικα πολυ ωρα να το διαβασει (βλεπε φωτο) ειτε δε θα το διαβαζε καν.....τωρα ομως με νεο pc και το νεο τευχος του pcmaster(μηπως δε πρεπει να αναφερθω στο περιοδικο?!) δε διαβαζει τα προγραμματα του dvd που εχει μαζι το περιοδικο (φωτο).....στο dvd player που εχω μεταφερει απο το παλιο pc στο νεο, σκεφτομαι νταξει αυτο θα φταιει...ελα ντε που και το nec ολοκαινουργιο dvd recorder DL που πηρα διαβαζει το dvd αλλα οταν παταω ανοιγμα απο το my computer δεν διαβαζει ΚΑΝΕΝΑ αρχειο μεσα σα να ειναι κενο...φαινεται πως το διαβαζει αλλα κολλαει γιατι κανει πολλη ωρα να τα διαβασει πραγμα μη φυσιολογικο μεχρι στιγμης παντως και το nec και το προηγουμενο το απλο που εχω ολα τα υπολοιπα cd/dvd που του βαζεις τα διαβαζουν υπεροχα....τι συμβαινει??
apotsi Ιούλιος 28, 2005 #2 Ιούλιος 28, 2005 Τί antivirus έχεις;Δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις λίγο.Επίσης δες αν είναι ενεργοποιημένο το UltraDMA στον controller σου.
Necro Ιούλιος 28, 2005 Author #4 Ιούλιος 28, 2005 το antivirus οκ καταλαβαινω που το πας αλλα το ultradma τι κανει και απο που το ενεργοποιω?(αν ειμαι ασχετος στους υπολογιστες μια στα dvd ειμαι 5) λολ
apotsi Ιούλιος 28, 2005 #5 Ιούλιος 28, 2005 Δεξί κλικ My Computer --> Manage --> Device Manager --> IDE ATA/ATAPI Controllers --> Secondary ή Primary IDE Channel (αναλόγως πού έχεις τα CD σου) --> Advanced Settings --> DMA if available (εκεί που τώρα μπορεί να γράφει PIO Only). :024: :024: :024:
Necro Ιούλιος 28, 2005 Author #6 Ιούλιος 28, 2005 δεν ειναι οι επιλογες ακριβως οπως τις λες...ο cmos λεει να απεγκαταστησω ide drivers της nvidia..... ομως μετα τι?
Necro Ιούλιος 28, 2005 Author #8 Ιούλιος 28, 2005 μα καλα εφοσον το κανω αυτο θα λυθει το προβλημα μου?και θα ναι χωρις ide drivers? δε θα εχει αυτο αλλες επιπτωσεις ?εαν το κανω αυτο και δε λυθει το προβλημα να τους ξαναβαλω τους ide drivers?
Necro Ιούλιος 28, 2005 Author #9 Ιούλιος 28, 2005 λοιπον απενεργοποιησα το mcaffee και στη φωτο που δινω εμφανιστηκαν μετα απο καποια δευτερα καποια απο τα προγραμματα ωστοσο το dvd δε διαβαζοταν παλι και ηατν απελπιστικα αργο... αφου εβγαλα τους nvidia στη φωτο που εχω δωσει αλλα προγραμματα τα εμφανιζε και αλλα οχι......
Necro Ιούλιος 28, 2005 Author #10 Ιούλιος 28, 2005 Δεξί κλικ My Computer --> Manage --> Device Manager --> IDE ATA/ATAPI Controllers --> Secondary ή Primary IDE Channel (αναλόγως πού έχεις τα CD σου) --> Advanced Settings --> DMA if available (εκεί που τώρα μπορεί να γράφει PIO Only). :024: :024: :024: εβγαλα τους nvidia και τωρα τα εχει αυτα αλλα εχει ως προεπιλεγμενο το dma if available
apotsi Ιούλιος 28, 2005 #11 Ιούλιος 28, 2005 Και τώρα πώς πάει...; Τα ίδια κάνει...;Μήπως "πέθανε" το drive σου;
Necro Ιούλιος 28, 2005 Author #12 Ιούλιος 28, 2005 να πεθανα και τα 2 αποκλειται καθως.....ειτε κοπια ειτε αυθεντικα cd/dvd ολα τα παιζουν τελεια/το nec αντιγραφει μια χαρα(δοκιμασμενο)...μηπως παιζει καμια αναβαθμιση firmware? πως μπορει να γινει αυτη?εχω το nec dvd_rw ND-3540Aκαι το HL-DT-ST DVD-ROM GDR8162B(βασικα αυτο LG ειναι) απλα να πατησω ενημερωση προγραμματων οδηγησης και ολα θα γινουν αυτοματα?πρεπει να κανω uninstall το προηγουμενο firmware?
apotsi Ιούλιος 28, 2005 #13 Ιούλιος 28, 2005 Για το NEC δεν έχει βγεί κάτι. Για το LG έχει βγεί αυτό το οποίο είναι η έκδοση 0033. Κατέβασέ το και εκτέλεσέ το μετά... Εσύ ποιά έκδοση έχεις; Μπορείς μέσα από το device manager κάνοντας διπλό κλικ πάνω του και μετά details να σου δείξει ποιό έχεις... Μετά από πολλές γραμμές... π.χ. _______________0020
Necro Ιούλιος 28, 2005 Author #14 Ιούλιος 28, 2005 εχω τη 0015 περναω την 0033........ δεν ειναι συμβατο το driver λεει :P
Necro Ιούλιος 28, 2005 Author #15 Ιούλιος 28, 2005 ελατε παιδια help 6,80 ειχε το μαμημενο το περιοδικο και θελω να βαλω διαφορα απο το dvd του!
Necro Ιούλιος 28, 2005 Author #16 Ιούλιος 28, 2005 κατεβαζω απο εδώ ενα νεο firmware (η δικια μου εκδοση ειναι η 0015) αλλα οταν παταω FW UPDATE μου βγαζει μηνυμα πως δεν ειναι συμβατο το drive?? εχει καποια σχεση το μηνυματακι που βγαζει στην αρχη?
apotsi Ιούλιος 28, 2005 #17 Ιούλιος 28, 2005 Γιά δοκίμασε και μ' αυτό...http://forum.rpc1.org/dl_file.php?site=tdb1&file=GDR8162B.ZIPΕίναι από τους The Dangerous Brothershttp://tdb.rpc1.org/#GDR8162BΛίγη προσοχή με τα firmware. Αν χαλάσει, κανένας δεν φέρει ευθύνη εκτός από εσένα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.