Cadfell Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2005 Προσπαθώ να καταλάβω ποιος scanner είναι ικανός να σκανάρει ΣΩΣΤΑ αρνητικά φωτογραφιών αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη.Το αποτέλεσμα με αυτόν που έχω τώρα (HP scanjet 4470c) είναι επιεικώς απαράδεκτο. Τα πάντα βγαίνουν με μια διάχυτη πρασινίλα.Κάθε σχόλιο παραπάνω από ευπρόσδεκτο!!! :045: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prokopas1442169067 Ιούλιος 26, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2005 Για να μπορεί να σαρώσει σωστά τα αρνητικά θα πρέπει να έχει λάμπα και από την πάνω μεριά. Αρκετοί φθηοί scanner δίνουν τη δυνατότητα να σκανάρεις αρνητικά με κάποια πατέντα τύπου καθρέπτη αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο με τα scanner διπλής λάμπας. Ενδεικτικά ένα τέτοιο scanner είναι αυτό. Η ύπαρξη λάμπας στο επάνω μέρος φαίνεται από τη σύνδεση εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Ιούλιος 26, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2005 Εγώ για αυτή την δουλειά έχω πάρει ένα Epson 2580.Έχει δυνατότητα για αυτόματο σκανάρισμα αρνητικών φιλμ.Η ποιότητα είναι πάρα πολύ καλή.Ακόμα και στο αυτόματα να το έχεις, έχεις πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.Εγώ μάλιστα ξεκίνησα να σκανάρω φιλμ φωτογραφικής μηχανής που τα είχα χρησιμοποιήσει πριν 5ετία, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.Για ρίξε της μια ματιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούλιος 26, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2005 Αν θελεις να κανεις καλη δουλεια ...1ον) Minolta Filmscanner 5400 2ον) Nikon Coolscan IVΕιναι σε αλλη κατηγορια τιμης ... αλλα θα εχεις αποτελεσματα.Aπο εκει και περα , το καλυτερο flatbed/film scanner που μπορεις να αγορασεις ειναι το epson 4990 .Ολα αυτα ειναι συμφωνα με μια ερευνα που εκανα πριν απο μερικους μηνες ... Νομιζω το Φεβρουαριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cadfell Ιούλιος 28, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 Thanks guys για τα σχόλιά σας! Ήταν πολύ κατατοπιστικά. Τώρα έχω ένα σημείο εκκίνησης για το ψάξιμό μου (αν και τον λυπάμαι τον κακομοίρη τον 4470c για να τον σουτάρω...).Και κάτι ακόμα... Τα μοντέλα που αναφέρετε, κάθονται και σε linux περιβάλλον; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.