Jump to content

Eπιτελους υδροψυκτος!

Braveheart1980

Recommended Posts

(1) Τα υλικα!

Φωτο

dsc016889tm.jpg

Αναλυτικοτερα

Τριπλο ψυγειο Black Ice Pro 3

dsc016879ra.jpg

Αντλια l20

dsc016906sy.jpg

Block eleven

dsc016893he.jpg

Oλα αυτα αγορασθηκαν απο το www.extremeshop.gr

Εφτασαν σε αριστη συσκευασια , γρηγορα και ευκολα

Ολα εντυπωσιακα , ιδιαιτερα το τριπλο ψυγειο και το καταπληκτικο μπλοκ του eleven

Λοιπον σκεφτηκα να φτιαξω ενα χωρο για να βαλω την υδροψυξη μου

Πηρα το λοιπον απο το Πρακτικερ γωνια αλουμινιου ( δυο διμετρες για την ακριβεια) και αρχισα τη δουλεια!

Πρωτα σημαδευουμε που πρεπει να κοψουμε ωστε να χωρεσει το ψυγειο μας

dsc016918rq.jpg

Επειτα το εκοψα στα καταλληλα σημεια με τη χρηση σεγας (εκοβε το αλουμινιο σα βουτυρο btw!)

dsc016922ww.jpg

Λιμαρισμα μετα για να φαγωθουν οι τραχειες επιφανειες του αλουμινιου οπου εγινε η κοπη

dsc016933wk.jpg

Επειτα εννουμε με ταινια ολα τα κομματια για να δημιουργησουμε το πανω μερος του κουτιου υδροψυξης , και τα τρυπαμε με τρυπανι σε 1 σημειο ανα γωνια για να περασουμε τις βιδες με τα παξιμαδια που θα το κρατανε

dsc016944oe.jpg

Προσοχη

(α)Στις τρυπες που ανοιγουμε.Εγω χρησιμοποιησα 4αρες βιδες οποτε ανοιξα τρυπα με 3,5αρι τρυπανι

(β) Παντα κατι σε ξυλο μην τρυπησουμε και κανα τραπεζι!

(γ) Στο γρεζι που εξαιτιας του αλουμινιου ειναι συνηθως σε ενα κομματι και κοβει αρκετα

dsc017010zm.jpg

Ετσι τελειωσαμε με το πανω μερος της υδρο ψυξης που θα φιλοξενησει το τριπλο ψυγειο

Τωρα τοποθετουμε τα ποδια αφου μετρησουμε καταλληλα το υψος που θελουμε

Εγω για παραδειγμα εβαλα 25 cm υψος

Ξαναενωνουμε με ταινια και ξανα τρυπαμ με το τρυπανι για να στηριξουμε τα ποδια

dsc016987nn.jpg

Και αλλη μια φωτο

dsc016991wu.jpg

Τωρα πρεπει να σημαδεψουμε που πρεπει να τρυπησουμε για να στηριξουμε το ψυγειο

Ενας εξυπνος και ευκολος τροπος ειναι να βγαλουμε τα πλαϊνα του ψυγειου , αφου τα σημεδεψουμε στις ακρες τους με το ψυγειο , και επειτα να τα ξεβιδωσουμε απο το ψυγειο , να τα επανατοποθετησουμε στα σημαδεμενα σημεια και να σημειωσουμε που θα κανουμε τις τρυπες για τον ανεμιστηρα

dsc017006ru.jpg

Το αυτο και για την αλλη πλευρα

Μετα βαζουμε τους ανεμιστηρες

dsc017028xa.jpg

Eκ παραδρομης ανεφερα φορδ τρανσιτ

Οντως το black ice pro 3

Ευχαριστω πολυ για τα σχολια σας!

ΑtariXP οι γωνιες ειναι λιγο τσουχτερες 12 ευρα η μια!

Συνεχιζω!

Bιδωνουμε το ψυγειο

Φωτο

dsc017032qx.jpg

Επαναλαμβανουμε την ολη διαδικασια του "ταβανιου" και για το κατω μερος

Επειτα σημαδευουμε το πλεξι μας που θα το κοψουμε για να το βαλουμε ως πατωμα

dsc017065sv.jpg

Το τοποθετουμε και επειτα τρυπαμε με τον γνωστο τροπο

dsc017078ut.jpg

Τωρα το τρυπαμε στα καταλληλα σημεια , το βιδωνουμε (παντα με τα αναλογα παξιμαδια με καλο σφιξιμο) και ετσι ενωνουμε το πανω μερος με τα ποδια με το κατω

Τα επομενα βηματα γνωστα : Βαζουμε την αντλια (με λιγο κοψιμο για να χωραει χωρις να σπασει πολυ η σωληνα) , ρεζερβουαρ κτλ

dsc017099eu.jpg

Εδω θελω να τονισω την αναγκαιοτητα χρησιμοποιησης τεφλον σε ΟΛΑ τα ρακορ ωστε να αποφυγουμε διαρροες και τα γνωστα ραβε ξηλωνε κτλ

Απο επιδοσεις παντως το συστημα φυσαει!

Τωρα ειμαι ακομα στη φαση του ψαξιματος ακομα , αλλα τωρα ειμαι 11χ250 με 1,500 V και θερμοκρασια συμφωνα με το gatewatch 28,20 C (θερμ δωματιου 25 C) ενω συμφωνα με το CoreCenter της MSI 34 . (Τον σενσορα τον εχω βαλει στο πλαϊ του hs)

Mεγειες και καλοδουλευτα :)

Το ψυγειο δεν ειναι Black Ice Pro αλλα Nexxos. Tα λαστιχα για τους ανεμηστηρες τα εβαλες?

Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι για 3πλο +1 μπλοκ δεν εχει προβλημα η αντλια. Αλλωστε τα μπλοκ του 11 δεν χρειαζονται μεγαλη ροη βαση σχεδιασης.

Αν ειχε 3 μπλοκ ειναι αλλο θεμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.