Jump to content

Προβλημα με κάρτα γραφικων?? ή Τροφοδοτικό???

Recommended Posts

Καλησπέρα στα παιδιά,

Το πρόβλημα που εχω ειναι το εξής

Μόλις παίζω 2 - 3 λετπά (οποιοδήποτε παιχνίδι, σε ανάλυση εως και 1024χ768 με όχι ιδιαίτερα Detailes) π.χ. Need for speed, Driver 3, The Settlers 5, Κλπ το μηχάνημα απλά κρασάρει ΕΝΤΕΛΩΣ.(Κάρτα γραφικών NX6600 MSI Chipset 128ΜΒ AGP)

Θέμα Κάρτας Γραφικών -Driver δεν ειναι, άλλαξα 4 εώς τώρα.

Θεμα Windows ???XP Service Pack 2 με ότι πιο τελευταιο και σωστο Update υπάρχει.

Οταν αλλάζω κάρτα γραφικών και βάζω την προηγούμενη μου (Ge Force 2 MX 400 128 MB AGP) τα πάντα τρέχουν και δεν κολάνε !!!!!!!!!.

Επειδή η 6600 που έχω είναι με τροφοσοσία για την ψύκτρα αληθεύει πως μπορει να τραβάει τόσο πολύ ρεύμα που για αυτο μόλις ζεσταίνεται να κολάει??

Το τροφοδοτικό είναι 360 Watt και πάνω όταν κάνω τις δοκιμές έχω απλά έναν δίσκο, ενα CD,

Επίσης έκανα και αλλαγή τις μνήμες και την κάρτα ήχου μήπως και εμφανιζότανε κανένα κόνφλικ αλλά τίποτα.

Παράκληση : Είναι το πρώτο μου Ποστ, παρακαλώ βοηθήστε με με όποιο τρόπο ξέρετε

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για αρχεή δοκίμασε να ανακατατάξεις τα ρεύματα , αφήνοντας όσο γίνεται λιγότερα στην γραμμή που πάει πάνω στην κάρτα. Υπάρχει και μία περίπτωση κολλήματος λόγω θερμοκρασίας οπότε μια δοκιμή με ανοικτό το ένα πλαινό ίσως είανι η καλύτερη δοκιμή...αφού η 6600 ζορίζει παράπανω το σύστημα λόγω καλυτερων επιδόσεων...

To Εκανα ήδη

μέχρι και ανεμιστήρα σε απόσταση 20 πόντους έφερα.

Απλά αντί να κρασάρει στον συνιθισμένο χρόνο, άντεξε 2 λεπτά παραπάνω. Ουτε Overclocking έχω κάνει (3 ημερών είναι όλο το σύστημα ***Μητρική - Δίσκοι - Επεξεργαστής - Vga - Μνήμες***)

Θερμοκρασία δωματίου 25 βαθμους.

θα σου προτεινα να απενεργοποιησεις την επιλογη :automatically restart"

στο my computer> properties> advanced> startup and recovery > settings

για να δεις την bsod του crash και να βγαλεις ασφαλεστερα συμπερασματα...

πχ εμενα με μια 6800 κρασαρε και στην bsod μου εβγαζε μνμ για error

του nv4disp.dll

το οποιο και λυθηκε με απλη αλλαγη των drivers....

(πες και τι μαρκα ειναι το τροφοδοτικο

γιατι υπαρχουν και chieftec 360αρια που σηκωνουν το συμπαν

αλλα υπαρχουν και Macron του Πλαισιου που καιγονται με την¨"πρωτη ματια")

γνώμη μου είναι ότι θέλεις καινούριο ισχυρότερο τροφδοτικό......

Μπορεί να χεις δίκιο, αλλά και 360 Watt είναι λίγα για Δίσκο, DVD, κάρτα γραφικών, μητρική και επεξεργαστή??

Ωραία να κάνω την αγορά, τι να προτιμίσω, Watt - Μάρκα κλπ???

Για αρχή να συνδέσω το παλιό μου τροφοδοτικό απεύθείας στην κάρτα γραφικών μου??? Η θα έχω κανένα πρόβλημα???

Μπορεί να χεις δίκιο, αλλά και 360 Watt είναι λίγα για Δίσκο, DVD, κάρτα γραφικών, μητρική και επεξεργαστή??

Ωραία να κάνω την αγορά, τι να προτιμίσω, Watt - Μάρκα κλπ???

Για αρχή να συνδέσω το παλιό μου τροφοδοτικό απεύθείας στην κάρτα γραφικών μου??? Η θα έχω κανένα πρόβλημα???

εννοείς 2 τροφοδοτικά να έχεις?

για δοκίμασε αυτό που λέει ο Κοπρίτης

τι μάρκα είναι το τροφοδοτικό σου?

Φιλε Greek, Το έκανα ήδη και αυτο. Πρέπει να ξεπέρασα τα 30 Restart για Drivers και μόνο, τώρα δοκίμαζα και άλλα παιχνίδια (Monopoly Tycoon, Roller Coaster Tycoon 3) και πάλι κολάει......

Το τροφοδοτικό είναι MACRON MPT-400P, και λεει 400 Watt μέγιστο

Φίλε Κοπρίτη (Ωραίο User Name....xi xi ) το εκανα αλλα λεει τα δικά του τα κινέζικα

Φιλε το εχω το psu αυτο και στις αρχες ηταν μια χαρα αλλα μετα απο ενα διαστημα (το εσκισα κι εγω) μου εκλεινε το pc μονο του μολις πηγαινα να παιξω... Επισης δοκιμασα ενα συστηματακι με αυτο και μολις εβαλα 3dmark01 πως δεν ανατιναχτηκε δεν ξερω... Αν μπορεις να βρεις ενα psu να δοκιμασεις πρωτα θα ηταν καλυτερα απο το να το παρεις με τη μια αν και δε νομιζω να ευθυνεται κατι αλλο στο συστημα σου...

Το πιο πιθανό είναι θέμα Hardware. Αν μπορείς κάνε το εξής , αφαίρεσε τις USB συσκευές που πιθανόν έχεις , και αν ειναι εύκολο άσε μόνο τον βασικό εξοπλισμό (HDD , VGA , RAM , 1 FAN ) για να έχεις όσο το δυνατό λιγότερα watt κατανάλωση.

Αλήθεια , θυμάται κανένας το λινκ για το σιτε που υπολογίζει την κατανάλωση βαση του HW?

Το πιο πιθανό είναι θέμα Hardware. Αν μπορείς κάνε το εξής , αφαίρεσε τις USB συσκευές που πιθανόν έχεις , και αν ειναι εύκολο άσε μόνο τον βασικό εξοπλισμό (HDD , VGA , RAM , 1 FAN ) για να έχεις όσο το δυνατό λιγότερα watt κατανάλωση.

Αλήθεια , θυμάται κανένας το λινκ για το σιτε που υπολογίζει την κατανάλωση βαση του HW?

Εδω ειναι :)!

ασχετα με το εαν το παρον προβλημα οφειλεται ή οχι στο τροφοδοτικο σου

θα σου προτεινα να το αλλαξεις ετσι κι αλλιως

τουλαχιστον για το καλο του 1tb που φιλοξενεις....

τα συγκεκριμενα τροφοδοτικα

πιο πολυ φημιζονται για τον υπεροχο πυκνο γκρι καπνο

που βγαζουν οταν πεθαινουν

παρα για οτιδηποτε αλλο...

τωρα το πιθανοτερο ειναι οτι και για το συγκεκριμενο προβλημα που αντιμετωπιζεις μαλλον παλι το τροφοδοτικο ευθυνεται...

οποτε ή βρισκεις ενα αλλο απο καποιο φιλο για μια δοκιμη....

ή κανεις την επενδυση μια ωρα νωριτερα; και να παρεις ενα καινουριο

το συντομοτερο δυνατον....

Φιλε κοπρίτη μιλας σωστά.

Οσον αφορα το πρόγραμμα που μου εδειξε ο VarelasJ μου εβγαλε ένδειξη πως χρειάζομαι 350 ακριβώς.(χωρις τους 3 απο τους 4 δισκους σε λειτουργεία)και με ένα DVD, και καμια USB συσκευή

Αρα πρέπει να παίζει στα όρια.

Το θέμα ειναι πως σε αυτο το μηχάνημα σκεφτόμουνα να βάλω επιπλέον 3 CD/DVD, Printer, Bluetooth,LAN 1 GB, δηλαδη θα πάω για 550+.

Και αφού μιλάμε για τροφοδοτικά, ακούω προτάσεις, μάρκα, τύπο.

Δεν με ενδιαφέρει το αν θα τα σκάσω τα γκαφρά, αρκεί να πάρω κάτι αξιόπιστο......

Οχι βεβαια...απο αυτα που ειπες τπτ δεν εχει πολλες απαιτησεις...

Ενα 420-480 ειναι μια χαρα..

οι 4 250αρηδες και τα 2 Gb's ram νομιζω οτι το δικαιολογουν το ~500αρι psu

εξαλλου ενα καλο τροφοδοτικο αντεχει και δυο , ισως και τρεις αναβαθμισεις..

και η διαφορα της τιμης απο τα 420 στα 500 δεν ειναι και τιποτα ιδιαιτερο σε σχεση με το συνολικο κοστος

Οσον αφορα το πρόγραμμα που μου εδειξε ο VarelasJ μου εβγαλε ένδειξη πως χρειάζομαι 350 ακριβώς.(χωρις τους 3 απο τους 4 δισκους σε λειτουργεία)και με ένα DVD, και καμια USB συσκευή

Αρα πρέπει να παίζει στα όρια.

Το θέμα ειναι πως σε αυτο το μηχάνημα σκεφτόμουνα να βάλω επιπλέον 3 CD/DVD, Printer, Bluetooth,LAN 1 GB, δηλαδη θα πάω για 550+.

Και αφού μιλάμε για τροφοδοτικά, ακούω προτάσεις, μάρκα, τύπο.

Δεν με ενδιαφέρει το αν θα τα σκάσω τα γκαφρά, αρκεί να πάρω κάτι αξιόπιστο......

..

καταρχην μην κοιταξεις παλι αντιστοιχες μαρκες

του στυλ macron, Q-tec, Codegen, ιnnovator κτλ...

στρεψου σε μια ποιοτικη επωνυμη λυση του στυλ

Antec, Enermax, Chieftech,

(αυτα ξερω αυτα εμπιστευομαι

χωρις να αποκλειω φυσικα ocz, tagan, fortron και λοιπες γνωστες εταιρειες )

και αναλογα με τις αναγκες σου επελεξε...

αλλα ειναι modular

αλλα εχουν voltage regulators

αλλα εχουν δυο 12αρες γραμμες

αλλα ειναι ησυχα και αλλα οχι....

αλλα ειναι ομορφα και αλλα σαν παντοφλες

γενικα παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο...

μια αναζητηση στο αντιστοιχο υποφορουμ θα σου βγαλει πολλα αντιστοιχα θεματα

αποπου σιγουρα θα μαθεις πολλα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.