Lefteris1442169079 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2005 Καλησπέρα σε όλους και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι! Ένας φίλος αγόρασε ένα καινούριο μηχάνημα (αρκετά δυνατό και καλό) και ενώ έκανε συστοιχία stripe στους δύο ίδιους 120 δίσκους του, (δηλαδή φαίνεται ένας 240 περίπου) θεώρησε φυσιολογικό να χωρίσει τον "'ενα" πλέον ξανά στην εγκατάσταση των XP... Αν τους ενώνεις, γιατί τους ξαναχωρίζεις;; Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Το θέμα είναι ότι το σύστημά του είναι εξαιρετικά ασταθές και κολάει ξαφνικά σε ανύποπτες στιγμές. Τις μνήμες τις έλεγξα, πιστεύω ότι αυτό φταίει, το ότι χώρισε την υπάρχουσα συστοιχία. Τι λέτε οι πιο έμπειροι και γνώστες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Ιούλιος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Το να κάνεις partitions τον λογικό δίσκο δεν έχει άμεση σχέση με το να κάνεις raid στους φυσικούς.Τώρα το ότι έκανε raid 0 θα έχει καλύτερες επιδόσεις μεν αλλά θα χάνει σε ασφάλεια.Τα partitions έχουν το θετικό ότι μπορείς να διαχειρίζεσαι πιο εύκολα πολλά μικρά παρά ένα μεγάλο και ότι το λειτουργικό είναι σωστό να είναι σε διαφορετικό partition από τα πολλά αρχεία.Αν δεν κάνει πολλές συμπιέσεις και κωδικωποήσεις ας τα αφήσει έτσι ώστε το λειτουργικό και τα προγράμματα να εκμεταλεύονται το raid.Αν κάνει όμως επεξεργασία βίντεο κλπ είναι πιο καλά να αφίσει χωρια τους δύο δίσκους και να βάλει στον ένα το λειτουργικό με το page file στον άλλο. Όταν τώρα συμπιέζει ταινίες θα έχει τον ένα δίσκο read και τον άλλο write....Τώρα για τις αστάθειες κλπ δε νομίζω να φταίνε οι δίσκοι. Το raid αν είναι να χαλάσει χάλασε δε σου δίνει πολλές επιλογές και προειδοποιήσεις. Καλύτερα ψάξε αλλού για τα προβλήματα που παρουσιάζει το pc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ERMOULIS1442169073 Ιούλιος 22, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 πως χωρησε την συστοιχία? με matrix? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιούλιος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Και εγώ έχω το Raid 0 χωρισμένο σε 2 partitions. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν το έχεις έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιούλιος 22, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Και εγώ το ίδιο ακριβώς έχω κάνει. Νομίζω ότι είναι λίγο πιό γρήγορο, απ' ότι αν τους είχα μόνος τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos91442169096 Ιούλιος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Δεν υπαρχει κανενα προβλημα, και εγω εχω 3 partitions sto raid0 : boot, swap, και data.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lefteris1442169079 Ιούλιος 22, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Εντάξει παιδιά! Με πείσατε! Μάλλον θα είναι αλλού το πρόβλημα... Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol1442169091 Ιούλιος 23, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2005 Τι εγινε αυτο ηταν? Πες μας τι ακριβως εκανες βρε! Μην το περνας στο ντουκου. Γραψε λιγο το συστημα και αν μπορεις ποιο raid controller εχει (promise,Silicon κλπ.). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lefteris1442169079 Σεπτέμβριος 14, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 Συγγνώμη που άργησα τόσο πολύ να απαντήσω. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ κατάλαβα το πρόβλημα που υπήρχε τότε στο σύστημα. Είναι ένα σύστημα p4 775 με asus μητρική. Το μηχάνημα τώρα λειτουργεί κανονικά και το μόνο που έκανα ήταν να χρησιμοποιήσω το Registry Mechanic για να διορθώσει τυχόν προβλήματα που υπήρχαν στη Registry του συστήματος.Αν έφταιγε ή όχι η συστοιχία... δεν το μάθαμε ακόμα! Μάλλον όχι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.