Jump to content

Πως θα βάλω τα ανεμιστήρια στο φουλ;

fonzi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδή το hardcano που έχω κάνει ότι του κατέβει, θα ήθελα να το κρατήσω μόνο για να βλέπω τις θερμοκρασίες. Θέλω τις στροφές των ανεμιστήρων να τις ρυθμίσω μόνιμα στο φουλ.

Εχω ανεμιστηράκια ως εξής:

cpu, chipset (2), gpu, case (2 που έχουν πάνω αισθητήρα θερμοκρασίας για αυτόματη ρύθμιση στροφών), psu (2)

Ξέρω την συνδεσμολογία (12 v κίτρινο και μαύρο) αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω. Αν τα καρφώσω όπως είναι απο τη μάνα τους στο τροφοδοτικό, στο φουλ θα δουλεύουν;

Πως ξέρω όταν έχουν όλα τα καλωδιάκια πάνω στα πόσα volt δουλεύουν;

Δεν γινετε να μην συνδεσεις τα ανεμηστιρια στο hardcano?Εκτος αν δεν γινετε ετσι...

Ωραια τα φανς που ειναι 4πινα συνδεσε τα σε μολεχ οπως αυτο του σκληρου δισκου η τοων οπτικων δισκων.

Τωρα για τα 3πινα.

Η μητρικη σου πανω δεν εχει εισοδους για 3πινα φανς?

Nαι αλλά δεν θέλω να τα βάλω στη μητρική διότι κάνει παπ@ριές το λογισμικό που έχει και διαβάζει ότι θέλει...

Αν καρφώσω κατευθείαν τα 4πινα θα παίζουν στο φουλ?

Θα παιζουν φουλ.

Αμα δεν θες να τα βαλεις πανω στην μητρικη βαλε μετατροπεα 3πινου σε 4πινου

Λοιπόν το βραδάκι τα ξήλωσα όλα και τα έβαλα ως εξής:

Στο hardcano πάω μόνο τους αισθητήρες θερμοκρασίας που έχει, καθώς και το κιτρινο-μαύρο απο τα ανεμιστήρια. Ετσι βλέπω θερμοκρασίες και στροφές.

Ρεύμα έδωσα σε ολα απευθείας 12v απο το τροφοδοτικό.

Αποτέλεσμα: Ολα ΟΚ και μάλιστα τα ανεμιστηράκια ανεβάζουν περισσότερες στροφές απότι όταν ήταν πάνω στο hardcano παρά το ότι τους έδινα στο φουλ με αυτό στο manual. Kαλύτερη ψύξη τώρα και μου φαίνεται ότι όλο το σύστημα δουλεύει πιο καλά.

:)

Aκριβώς!

Χρησιμοποίησα παρόμοια ανταπτοράκια με αυτό που πρότεινες παραπάνω.

Τα είχα απο κάτι akasa ανεμιστηράκια. Παίρνουν 12v from psu και βγάζουν ένα τρίπινο που έχει κιτρινο-μαύρο (στροφές) και ένα τρίπινο κόκκινο-μαύρο (12v).

Πάνε έτσι 1500 στροφές τα 12 cm fans (κουτί εμπρός και cpu) και 2000 στροφές τα 8ρια ανεμιστηράκια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.