fonzi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2005 Επειδή το hardcano που έχω κάνει ότι του κατέβει, θα ήθελα να το κρατήσω μόνο για να βλέπω τις θερμοκρασίες. Θέλω τις στροφές των ανεμιστήρων να τις ρυθμίσω μόνιμα στο φουλ.Εχω ανεμιστηράκια ως εξής:cpu, chipset (2), gpu, case (2 που έχουν πάνω αισθητήρα θερμοκρασίας για αυτόματη ρύθμιση στροφών), psu (2)Ξέρω την συνδεσμολογία (12 v κίτρινο και μαύρο) αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω. Αν τα καρφώσω όπως είναι απο τη μάνα τους στο τροφοδοτικό, στο φουλ θα δουλεύουν; Πως ξέρω όταν έχουν όλα τα καλωδιάκια πάνω στα πόσα volt δουλεύουν;
SotosLg Ιούλιος 21, 2005 #2 Ιούλιος 21, 2005 Δεν γινετε να μην συνδεσεις τα ανεμηστιρια στο hardcano?Εκτος αν δεν γινετε ετσι...
SotosLg Ιούλιος 21, 2005 #6 Ιούλιος 21, 2005 Ωραια τα φανς που ειναι 4πινα συνδεσε τα σε μολεχ οπως αυτο του σκληρου δισκου η τοων οπτικων δισκων.Τωρα για τα 3πινα.Η μητρικη σου πανω δεν εχει εισοδους για 3πινα φανς?
fonzi Ιούλιος 21, 2005 Author #7 Ιούλιος 21, 2005 Nαι αλλά δεν θέλω να τα βάλω στη μητρική διότι κάνει παπ@ριές το λογισμικό που έχει και διαβάζει ότι θέλει...Αν καρφώσω κατευθείαν τα 4πινα θα παίζουν στο φουλ?
SotosLg Ιούλιος 21, 2005 #8 Ιούλιος 21, 2005 Θα παιζουν φουλ.Αμα δεν θες να τα βαλεις πανω στην μητρικη βαλε μετατροπεα 3πινου σε 4πινου
fonzi Ιούλιος 22, 2005 Author #13 Ιούλιος 22, 2005 Λοιπόν το βραδάκι τα ξήλωσα όλα και τα έβαλα ως εξής: Στο hardcano πάω μόνο τους αισθητήρες θερμοκρασίας που έχει, καθώς και το κιτρινο-μαύρο απο τα ανεμιστήρια. Ετσι βλέπω θερμοκρασίες και στροφές. Ρεύμα έδωσα σε ολα απευθείας 12v απο το τροφοδοτικό. Αποτέλεσμα: Ολα ΟΚ και μάλιστα τα ανεμιστηράκια ανεβάζουν περισσότερες στροφές απότι όταν ήταν πάνω στο hardcano παρά το ότι τους έδινα στο φουλ με αυτό στο manual. Kαλύτερη ψύξη τώρα και μου φαίνεται ότι όλο το σύστημα δουλεύει πιο καλά.
fonzi Ιούλιος 22, 2005 Author #15 Ιούλιος 22, 2005 Aκριβώς!Χρησιμοποίησα παρόμοια ανταπτοράκια με αυτό που πρότεινες παραπάνω. Τα είχα απο κάτι akasa ανεμιστηράκια. Παίρνουν 12v from psu και βγάζουν ένα τρίπινο που έχει κιτρινο-μαύρο (στροφές) και ένα τρίπινο κόκκινο-μαύρο (12v).Πάνε έτσι 1500 στροφές τα 12 cm fans (κουτί εμπρός και cpu) και 2000 στροφές τα 8ρια ανεμιστηράκια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.