Jump to content

Κ@Λ@ΦΑΡΔΙΑ me 540 E0 ή ....

didicola

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

βρηκα εναν Ε0 540 κατα τυχη αλλα το κουφο στο cpu-z η ταχυτητα του επεξεργαστη παιζει αλλα πολυ ομως, και ειδα οτι παιζει ο πολλαπλασιαστης του απο το 16 στο 14 οποτε απο τα 3200 πηγαινει στα 2800.

Στις ιδιοτητες του συστηματος μου την βγαζει την συχνοτητα με 16 δηλαδη σωστη.Τι συμβαινει?

help

Μήν ανησυχείς....φυσιολογικό είναι.

Τεχνολογία της Intel.

Οταν ο επεξεργαστής δέν έχει φορτίο....ρίχνει το multi και κατά συνέπεια την ταχύτητα του....ώστε να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Ειναι δυνατο να φορτωνει με τη μαμα ψυκτρα στα 4144 ΜΗζ με συχνοτητα 259 με ανεβασμενα ρευματα και να ειναι αναξιοπιστος και με 31 ROOM να λειτουργει στους 42 βαθμους και με καμια 60αρα full load?

Και ομως ειναι!!!!

Τοσο καλο κομματι να ειναι?

Εχω ανεβει τωρα στα 263 fsb με ρευματα 0,2 V πανω σε ολα και το μηχανημα φυσαει.. λιγο ζεστα βεβαια...αλλα βγαζει το prime "αλφαδι". Στο 265 μπαινει κανονικα στην επιφανεια εργασιας αλλα οταν παω να τον κανω prime test βγαζει σφαλμα.

Τι μπορει να φταιει σ αυτο? μηπως φταιει η αεροψυξη οποτε εχω εξαντλησει τα ορια της?

λετε να περασω στην υδροψυξη?θα ανεβω αλλο πανω?

Μάλλον η ψύξη με αέρα δεν είναι αρκετή. Εχεις 40 βαθμούς idle και πάνω απο 60 φορτίο πράγμα απολύτως φυσιολογικό γιατί όταν ο επεξεργαστής είναι idle όπως σωστά σου είπε και ο Τάσος λειτουργεί με 1.2V και με 14Χ και έτσι η θερμοκρασία του κρατιέται χαμηλά. Για να πάς παραπάνω μάλλον χρειάζεσαι υδόψυξη η καί ακόμη πιο extreme ψύξη. Πάντως φαίνεται πώς έπεσες σε καλό κομάτι αν και οι Ε0 πάνε όλοι καλά.

Έχεις όντως καλό κομμάτι. Ο δικός μου μέχρι 250 πάρει με 1.525 ρεύμα και από εκεί και πέρα βαράει τοίχο. * και με νερό όχι αέρα :( * πιθανότατα να χρειαστώ μερικά mods στην μητρική για παραπάνω πράγματα.

Ερώτηση: ποια abit έχεις; και το panelάκι από που και πόσο;

Εχω abit aa8xe fatality και οσον αφορα το panel το ειχε μεσα.

Ειναι δυνατον απ το πολυ overclocking (265+++) οπως ειμαι να χτυπανε καποια driver?(scanner, tv card, mcaffe τελειως οff)

Για να πάς παραπάνω μάλλον χρειάζεσαι υδόψυξη η καί ακόμη πιο extreme ψύξη.

Δηλαδη τι ακριβως εννοεις πιο extreme ψυξη?ποιες μορφες?

Ειναι δυνατον απ το πολυ overclocking (265+++) οπως ειμαι να χτυπανε καποια driver?(scanner, tv card, mcaffe τελειως οff)

Το σύστημα με 265+ όπως αναφέρεις είναι τελείως ασταθές γι'αυτό κα σου χτυπάνε κάποιοι drivers. Μάλλον θα πρέπει να μειώσεις overclock. Eξ' άλλου με αέρα μάλλον είσαι πάρα πολύ καλά.

Δηλαδη τι ακριβως εννοεις πιο extreme ψυξη?ποιες μορφες?

Ενοώ phase-chnge, σύστημα με peltier, watter-chiller δηλ. όσο αντέχει η τσέπη σου μάλλον και φυσικά η υπομονή σου.

βαλε κανενα λινκ σε κανα ποστ με ενημερωτεικα στοιχεια!

τωρα στα 261 δεν μου λειτοθργει το τσιπακι to ichr6 με τους sata και λογικα δεν φορτωνει , τι γινεται μ αυτο τι φταιει?

1,53 V στο cpu

Χρήστο μου γειά σου έπειτα απο πολύ καιρό. Μάλλον το παληκάρι πρέπει να κατεβάσει λίγο Vcore γιατί με αέρα και τέτοια εποχή λίγο δύσκολα τα πράγματα. Οχι μόνο throtling θα κάνει ο επεξεργαστής αλλά μάλλον θα του πετάγονται και τα ολοκληρωμένα έξω. Εκτός απ' αυτό δεν ξέρω σ'αυτή την μητρική τι παίζει και με το chipset γιατί υπήρχαν κάποιες φίμες για πάνω απο 250fsb ότι μάλλον υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Αν κάποιος έχει ασχοληθεί με την συγκεκριμένη μητρική ας μας φωτίσει λίγο.

Επίσης φίλε μου για δώσε μας και κάποιες λεπτομέριες απο το υπόλοιπο σύστημα όπως μνημες π.χ. και χρονισμούς σ'αυτές.

Λοιπον παιδια οσον αφορα το throtling κατεβασα το προγραμμα που μου ειπε ο unseen στο οποιο στο κατω σχεδιαγραμα το ΤΜ1 throtling επαιζε απο μηδεν για καποια διαστηματα μεχρι 50% με ενδιαμεσες στασεις στο 25%.

Η μητρικη ειναι η abit fatality me chipaki 925xe και το αλλο ειναι to ichr6.

Στα 259 αναλογα με :1)τα κεφια του 2)την κατευθυνση του ανεμηστηρα και αλλους παραγοντες αγνωστους σε μενα ακομα ποτε περναει το prime και ποτε οχι.

Οι μνημες ειναι ddr2 kingston me timings στις εικονες επισης και στοιχεια για την μητρικη μου

post-2444-1442174159,365_thumb.jpg

post-2444-1442174159,3956_thumb.jpg

post-2444-1442174159,4258_thumb.jpg

post-2444-1442174159,4561_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.