Jump to content

Ξέχασα να κάνω backup

forthnet

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έκανα προχθές format στον φορητό αλλά διαπίστωσα ότι είχα αφήσει κάποια αρχεία χωρίς να τα κάνω backup.Υπάρχει τρόπος να τα ανακτήσω?

Easy recovery .

Πιθανότατα θα σώσεις μεγάλο μέρος .. αν δεν εχει γραφτεί στο ίδιο σημείο του δίσκου κάτι αλλο. Μην περνας προγράμματα μέχρι να κανεις ανακτηση.

Εγώ είμαι απαισιόδοξος δεδομένου οτι το φορματ ειδικά αν δεν είναι το quick κάνει αρκετά δραστική δουλειά.

Παρόλαυτα προσπάθησε με αυτά που σου είπαν προηγουμένως αν και δεν βλέπω πως θα μπορείς να τα κάνεις χωρίς να περάσεις λειτουργικό και άρα να γράψεις πάνω στο δίσκο.

Βέβαια όλα αλλάζουν αν βγάλεις τον δίσκο και τον βάλεις ως δεύτερο σε desktop μηχάνημα προκειμένου να δοκιμάσεις απο εκεί.

Επίσης αν είναι partition και οχι ολόκληρος ο δίσκος μπορείς να προσπαθήσεις χωρίς να τον βγάλεις

Μπα , μην νομίζεις....έχω ανακτήσει αρχεία ακόμα και μετά από 3-4 συνεχόμενα φορματ στον ίδιο δίσκο...

Αν κάνω recovery μπορώ να επαναφέρω το σκληρό πάλι στην αρχική του κατάσταση ή δε θα μεταβληθεί τίποτα και απλά τα recovered αρχςεία θα αποθηκευτούν σ'ένα τμήμα του σκληρού?

Ευχαριστώ!

έχω ανακτήσει αρχεία ακόμα και μετά από 3-4 συνεχόμενα φορματ στον ίδιο δίσκο...

γινεται μετα απο τοσα φορματ?πρωτη φορα το ακουω.με ποιο προγραμμα εκανες κατι τετοιο και τι ποσοστο επιτυχιας εχει?

Όταν κάνεις format, στην ουσία δεν σβύνει ένα ένα τα δεδομένα στον υπολογιστή σου μιας και τα δεδομένα αν δεν ξέρει ο υπολογιστής σου που βρίσκονται και πως βρίσκονται στο δίσκο είναι αχρηστα...

Αυτήν την δουλειά την κάνει το partition table που σε κάθε δίσκο δηλώνει ακριβώς τα path (ασ το πω έτσι για ποιο κατανοητό ) για να γνωρίσει να διαβάσει τα δεδομένα.

Έτσι όταν κάνουμε format σβύνουμε ένα μέρος απο την αρχη τις ποιο πολλές φορές του partition (boot record) αντε και ανάλογα το format ίσως και κάτι παραπάνω. έτσι ακόμα και τα δεδομένα του partition table δεν μπορούν να διαβαστούν , δεν έχουμε data. Κάθε φορά που γίνεται μια καινούρια εγραφή γράφεται ένα νεο ομμάτι στο Partition table και πατίεται απο πάνω το 0 ή 1 που είχε μέχρι εκείνη την στιγμή απο παλιότερη εγγραφή...

Ολα αυτά έχουν ειδικούς αλγόριθμους που προσπαθούν στιγμιαία ανάλογα με τα data που έχεις στον δίσκο να φτιάξουν ένα Partition table που να ταιριάζει.

Υπάρχουν κάτι προγράμματα που χρησιμοποιούν στο στρατό και σε υπηρεσίες με μεγάλη ασφάλεια που το format το κάνουν και wipe πρώτα , για να μηδενίσουν όλα τα data και σε partition table και σε δεδομένα. Ενα φτηνό εμπορικό και γνωστό μας προγραμμα σαν και αυτά είναι το Norton Cleansweap που αν πειράξεις επιλογές μπορείς να το βάλεις να κάνει αρκετές φορές απο πάνω πάτημα data με 0 (μηδενικά) στον ελευθερο χώρο του δίσκου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.