Jump to content

Mobile η AMD η Intel

Dark_Emperor

Recommended Posts

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply
Εγώ δοκίμασα να κάνω encoding το ίδιο αρχείο, με το ίδιο πρόγραμμα, στο ίδιο λειτουργικό (gentoo linux) και ο pentium-m σε laptop με 512Mb στο 1.5 GHz έκανε 17 λεπτά. Ο dual opteron στο 1.6 Ghz με 2 Gbytes έκανε κάτι λιγότερο από 16 λεπτά. Δεν νομίζω ότι είναι μεγάλη διαφορά. Εκτός και αν δεν έχω κάνει σωστό optimization στους opterons. Θα δοκιμάσω να κάνω compilation τον dpencoder με icc να δούμε τι χρόνους θα δώσει ο Pentium-m.

DarthMoul μιας και φαίνεται να έχεις ασχοληθεί με το σπορ, και είστε ήδη όλοι off-topic εδώ, θα ήθελα τα φώτα σου.

Ψάχνω για ποιοτικό και γρήγορο MPEG-2 encoder για linux. Τρέχω Gentoo amd64 με sse3 Athlon-64 (Venice ή μεταγενέστερο).

Θα ήθελα να είναι στο Portage έστω και ως ~amd64.

Δεν με ενοχλεί να μην είναι multi-threaded + SMP-aware γιατί θα ανοίξω 2 instances, θα μοιράσω τα προς encoding κλιπ και θα τις μοιράσω στις διαθέσιμες CPUs.

Όχι δεν την βλέπει. Είναι single-threaded το πρόγραμμα. Η δεύτερη σηκώνει το background φορτίο του λειτουργικού.

Με απογοητεύεις DarthMoul.

Think SMP!

Άνοιξε 2 instances, μοίρασε τα προς encoding κλιπ και μοίρασέ τες στις διαθέσιμες CPUs.

Πολύ ωραία. Αφού δεν θέλεις να το δοκιμάσεις εσύ, μπορώ να το δοκιμάσω εγώ. Ποιό πρόγραμμα μου συστήνεις για τα windows;

Να σου πω για Windows γιατί έχω ασχοληθεί με το σπορ.

Χρησιμοποιούσα ανέκαθεν VirtualDub για pre-processing + filters + frame-serving και για encoding CCE 2.50.

Για full PAL 768x576 25fps πηγή που κατέληγε 720x576 PAL DVD, με τον Barton 2.0GHz (10x200) που είχα και dual-channel DDR 2x512 = 1GB RAM έπιανα ταχύτητα 0.4x.

Δηλαδή για 1 ώρας video χρειαζόμουν 2.5 encoding.

Αυτά σε XP Pro 32-bit SP-2.

Πρώτη φορά ασχολήθηκα με το ζήτημα πριν 5-6 μέρες :)

Μόνο ειδικός δεν είμαι. Εγώ έκανα την δοκιμή με το dpencoder σε Centrino laptop x86 port. Ακόμα δεν έχει γίνει port στα 64 bits και δεν έχει καν slot μέσα στο portage για amd64.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον mencoder που είναι command line utility του mplayer και το konverter που είναι το gui front end. O konverter ειναι masked για amd64 αλλα δουλεύει. Αυτό που δεν θα μπορέσεις να κάνεις στο amd64 port ειναι convertion από wmv σε ότιδήποτε άλλο, αφού ο codec είναι win32 και η MS δεν έχει δώσει ακόμα 64 bit προδιαγραφές για να γίνει το reverse engineering.

Πριν κάνεις emerge τα kmplayer, και konverter καλό είναι να βάλεις στο /etc/make.conf στην USE variable τα 3dnow 3dnowext mmx sse sse2. Sse3 ακόμα δεν νομίζω να υποστηρίζεται. Ο mplayer πάντως είναι fully optimized για 3dnow.

'Οταν έχω να κάνω encoding μόνο ένα αρχείο πως να το μοιράσω; Υπάρχει spliter και merger στο linux; Τέτοια κόλπα έχω δει στο Irix της SGI. Στο linux δεν ξέρω καν αν υπάρχουν.

Εγώ έκανα την δοκιμή με το dpencoder σε Centrino laptop x86 port. Ακόμα δεν έχει γίνει port στα 64 bits και δεν έχει καν slot μέσα στο portage για amd64.

Από ποιότητα και ταχύτητα πώς πήγαινε;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον mencoder που είναι command line utility του mplayer και το konverter που είναι το gui front end. O konverter ειναι masked για amd64 αλλα δουλεύει.

Δεν με ενοχλεί αυτό.

Μόνιμα ό,τι έχει να κάνει με video playback & encoding, CODECs και DVD recording τα έχω με ~amd64 στο package.keywords.

Αυτό που δεν θα μπορέσεις να κάνεις στο amd64 port ειναι convertion από wmv σε ότιδήποτε άλλο, αφού ο codec είναι win32 και η MS δεν έχει δώσει ακόμα 64 bit προδιαγραφές για να γίνει το reverse engineering.

Ευτυχώς με WMV δεν ασχολούμαι.

Πριν κάνεις emerge τα kmplayer, και konverter καλό είναι να βάλεις στο /etc/make.conf στην USE variable τα 3dnow 3dnowext mmx sse sse2. Sse3 ακόμα δεν νομίζω να υποστηρίζεται. Ο mplayer πάντως είναι fully optimized για 3dnow.

Τα έχω ήδη, όπως και το sse3.

'Οταν έχω να κάνω encoding μόνο ένα αρχείο πως να το μοιράσω; Υπάρχει spliter και merger στο linux; Τέτοια κόλπα έχω δει στο Irix της SGI. Στο linux δεν ξέρω καν αν υπάρχουν.

Ε μάζευέ τα δυο-δυο και κάνε τα encodings.

Την ταχύτητα δεν μπορώ να την κρίνω εκ του ασφαλούς γιατί δεν έχω εμπειρία. Τελικά αυτό θα μας το πεις εσύ που έχεις προηγούμενη εμπειρία. Η ποιότητα πάντως στο μάτι ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό που έβλεπα από το dvd όταν ζήτησα maximum quality. Το encoding που έκανα ήταν σε xvid avi format. Από ότι είδα πριν από λίγο επόμενη έκδοση του xvid θα είναι multithreaded.

Δεν έχω καν δύο για να κάνω encoding. Ένα έχω από εφημερίδα.

τραγικη ταχυτητα το 0.4,εγω ειχα 1,4 σε αναλογα sources..και με 256 ram,βεβαια υπαρχουν και τα μυστικα του επαγγελματος...

τραγικη ταχυτητα το 0.4,εγω ειχα 1,4 σε αναλογα sources..και με 256 ram,βεβαια υπαρχουν και τα μυστικα του επαγγελματος...

1. Η πηγή ήταν AVI με video HuffYUV 2.11 (ή 2.20) full PAL 768x576 25fps

2. Δεν ξέρεις πόσα και ποιά φίλτρα του VDub έβαζα στο pre-processing για κάθε καρέ πριν τα "φτυαρίσω" στον CCE. Άρα τα μεγέθη είναι μή συγκρίσιμα.

3. Ξέρω ότι ανέκαθεν το AVISynth ήταν πιο γρήγορο από το VirtualDub σε pre-processing & frame-serving. Απλά ποτέ δεν ασχολήθηκα.

οχι απλα πιο γρηγορο.....τραγικα πιο γρηγορο,πιο ποιοτικο,δουλευει σε πιο καλα colorspaces,με καλυτερο χρωμα,πιο ζωντανο γιατι γινονται τα conversion επισης πιο καλα και χιλιαδες αλλα πλεονεκτηματα.....(prodigy shodan)

ναι αλλα αν είχαμε τώρα λέμε υποθετικα 7200rpm δίσκους ποιος θα ήταν ποιο γρήγορος ο intel ο mobile ο "cetrino" η ο amd όλοι στην ίδια συχνότητα 2,00ghz

ναι αλλα αν είχαμε τώρα λέμε υποθετικα 7200rpm δίσκους ποιος θα ήταν ποιο γρήγορος ο intel ο mobile ο "cetrino" η ο amd όλοι στην ίδια συχνότητα 2,00ghz

Ένας Χ2. Αλλά δεν βγαίνει για laptops :p

Ενας Athlon64 θα ήταν πιο γρήγορος κατά μέσο όρο στα 2 GHz.

Στα 3.2 GHz όμως θα ήταν ο P4 αφού δεν έχει άλλος 3.2 Ghz CPU.

Idle είναι γρήγοροι όλοι :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.