Jump to content

Πρόβλημα με εξωτερικό Liteon 1653SX

maddoctor

Recommended Posts

Αγόρασα ένα εξωτερικό Liteon 1653SX.Το έβαλα περιχαρής πάνω στα Windows XP Pro SP2 του laptop και είδα ότι το αναγνώρισε αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα :038:

Πάω μετά να δω στο System του control panel να δω τι βγάζει, και είδα ότι το αναγνώρισαν τα ΧΡ ως generic cd rom :089:

Τρέχω αμέσως Nero και dvdinfo και βλέπω ότι και τα 2 προγράμματα το αναγνώρισαν κανονικά σαν dvdrw. Δείτε και την εικόνα που επισυνάπτω.Το πρόβλημα είναι ότι κατέβασα το πιο τελευταίο επίσημο firmware του μοντέλου από την liteon, αλλά δεν μπορώ να το φλασάρω, γιατί δεν το βλέπει σωστά τα ΧΡ.Υποθέτω θα πρέπει να κάνω κάποια παρέμβαση στο cdrom.inf, αλλά δεν το τόλμησα ακόμα.Ακόμα προσπάθησα να το θέσω σαν region 2, αλλά τα ΧΡ δεν με άφησαν, λέγοντας ότι δεν γίνεται.Βέβαια ταινία που είχα, την είδα κανονικά, χωρίς πρόβλημα.

Ποιο καλό παιδάκι μπορεί να βοηθήσει ένα τρελογιατρό, πριν του χρειαστεί πραγματικά γιατρό, ώστε να κάνει τα ΧΡ να δούνε σωστά το Liteon και να μπορέσω να το φλασάρω με το τελευταίο firmware!? :106:

post-88-1442174156,7439_thumb.jpg

Δεν μπορώ να θυμηθώ όταν έκανα την αλλαγή του firmware στο Sony , αν το είχα μέσα στον Η/Υ ή στο USB. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι είναι εξωτερικό απότε αν το έβγαζες και το έβαζες πάνω στον IDE να πέρναγε το firmware.

Τοτε θα χασεις ολα τα δεδομενα σου και θα κανεις φορματ .. πλακα κανω :p

Υποθετω οτι στη χειροτερη θα το βλεπει ακομα σαν generic. Το εχω κανει πολλες φορες χωρις να στραβωσει κατι ;)

Δοκίμασα αυτό που είπες Κώστα.Την πρώτη φορά μου ανγνώρισε το Liteon και τίποτα άλλο σωστά :068:

Κάνω επανεκκίνηση, με κλειστό το Liteon και είδε και τα υπόλοιπα σωστά.Έτσι τώρα και τα ΧΡ βλέπουν σωστά το Liteon.Παραμένουν όμως τα 2 προβλήματα

1. Δεν μπορώ να ορίσω το dvd σαν Region 2.Δοκίμασα backup ταινία και την έπεξε μια χαρά πάντως.

2. Δεν μπορώ να περάσω το firmware.Το τρέχω και ως εκεί.Τίποτα άλλο, ούτε παράθυρο, ούτε μήνυμα λάθους. :085:

Αγόρασα ένα εξωτερικό Liteon 1653SX.

οταν λες εξωτερικο εννοεις μαμισιο εξωτερικο ? η το εχεις βαλει σε κουτι usb,η firewire?

σε ρωταω γιατι οταν ειχα παρει το plextor 708 και το ειχα σε usb κουτι με το

ιδιο λειτουργικο ειχα το ιδιο προβλημα.

το dvdinfo pro το nero info tool το αναγνωριζαν κανονικα

τα plex tools τιποτα.

οταν το εβαλα στον υπολογιστη ,[κανονικη εγκατασταση] και firmwire update ,και ολα καλα.

αυτο το πειραμα εγινε αρκετες φορες μεχρι που το εγκατεστησα μονιμα στο pc.[και προχθες παρεπιπτοντως το εστειλα για rma]

Quote:

Originally Posted by Hemispasm

Εχεις δοκιμασει να απεγκαταστησεις ολους τους οπτικους δισκους και τα IDE channels απο το system devices και να κανεις reboot?

και γω οσες φορες το εκανα δεν ειχα κανενα προβλημα

οταν λες εξωτερικο εννοεις μαμισιο εξωτερικο ? η το εχεις βαλει σε κουτι usb,η firewire?

Το αγόρασα σαν εξωτερικό.Δεν το έφτιαξα εγώ.Ακόμα και το εξωτερικό κουτί λέει Liteon.;Έχει αγοράσει κανείς άλλος εξωτερικό usb Liteon dvdrw!?Εσωτερικό δεν μπορώ να το κάνω, αφού εδώ έχω μόνο το laptop Γιώργο. :085:

Η διαδικασια αναβαθμισης firmware σε external enclosure ειναι θεωρητικα η ιδια αρκει να εχει κανεις administrative rights. Πρακτικα, δεν ειναι λιγες οι φορε που αντιμετωπιζει κανεις προβληματα με αυτα ομως.

Διαβασε το site της Liteon μηπως εχει καποιες σχετικες οδηγιες. Αν δεν βγαλεις ακρη, δοκιμασε να κανεις το update οχι με το εκτελεσιμο αρχειο της Liteon αλλα με το lntflash (lntfw) και το αντιστοιχο bin αρχειο που εντιστοιχει στο fw που θελεις.

Στο site της Liteon δεν βρήκα τίποτα.Έψαξα και στο cdfreaks, αλλά τίποτα.Έστειλα ένα μήνυμα με το πρόβλημα στην Liteon, αλλά δεν ξέρω εάν το πήρανε ή όχι.

Κατέβασα το firmware από εδώ - http://www.liteonit.com/ODD/English/e_downloads/e_firmware_dvd%20rw.asp?Flag=1&Item=DR16CS0P&Model=SHOW-1653SX (μόνο ΙΕ) και είδα ότι είναι συμπιεσμένο με τον Xflasher.Δοκίμασα να το αποσυμπιέσω, αλλά τίποτα δεν κατάφερα.Πως μπορώ να αποκτήσω administrative rights που λες?

Administrative rights στα ΧΡ εννοω.. ειμαι σιγουρος οτι εχεις ηδη στο laptop σου ;) Απλα ακολουθησε τις συμβουλες του phil_ εδω για να εισαι σιγουρος οτι δεν φταει αυτο

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=142935

Κατεβασε το CSOP firmware απο το http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html και ανοιξε το rar.

Κατεβασε το lntfw απο το εδω http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=83294 και ανοιξε το CSOP.exe με αυτο. Δεν χρειαζεται να το κανεις unpack πρωτα, θα πρεπει να το διαβαζει και με μορφη exe. Κανε το update, δε νομιζω να εχεις πλεον προβλημα.

Administrative rights στα ΧΡ εννοω.. ειμαι σιγουρος οτι εχεις ηδη στο laptop σου ;) Απλα ακολουθησε τις συμβουλες του phil_ εδω για να εισαι σιγουρος οτι δεν φταει αυτο

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=142935

Είμαι Super Administrator :098: στο laptop μου, οπότε δεν παίζει αυτό. Ούτε και νομίζω ότι θα βοηθήσει να περάσω το firmware σε safe mode όπως μου είπανε.

Χώρισα τα post τα δικά μου και του Hemispasm, ώστε να κρατήσουμε το θέμα καθαρό

Λοιπόν δοκίμασα και σε safe mode, αλλά τζίφος.Το περίεργο που πρόσεξα, ανεξαρτήτως safe mode ή normal mode, με το που τρέχω το αυθεντικό firmware της Liteon, μετά εάν προσπαθήσω να μπω στον Device Manager.....αδυνατώ!Πρέπει να κάνω επανεκκίνηση για να έχω άμεση και γρήγορη πρόσβαση στους σκληρούς/drives.Περιμένω να ανέβει το site των codegyus για να δοκιμάσω το πειραγμένο firmware

Τελικά κατάφερα και βρήκα κάπου μέσα στο cdfreaks το firmware από τους codeguys και το έτρεξα.Τώρα είναι με την έκδοση CS0P.Αλλά και πάλι δεν μπορώ να αλλάξω τα regional seetings!Αναφορικά με το αυθεντικό firmware, λέει ότι είναι συμπιεσμένο με το Xflasher.Δοκίμασα με το litefirm, αλλά μου έλεγε ότι δεν βρήκε μέσα στο αρχείο firmware για Liteon!

Εχουν λυθει πλεον δηλ 2 απο τα 3 προβληματα που ειχες

1. Πλεον τα windows βλεπουν το drive οπως πρεπει

2. Εκανες την αναβαθμιση fw σε CSOP

Τωρα δε μπορεις να αλλαξεις τα regional settings - σωστα μεχρι εδω?

Εχεις δοκιμασει να χρησιμοποιησεις καποιο utility για να το κανεις?

Όχι δεν έχω δοκιμάσει.Το περίεγο είναι ότι μου παίζει κανονικά τις ταινίες πάντως (τις bakup που έχω φέρει μαζί μου).Ουσιαστικά δεν έχω ψάξει να βρω κάποιο τέτοιο πρόγραμμα, αφού μου δουλεύει οκ.Το περίεργο πάντως είναι ότι έκανα το update με το "πειραγμένο" firmware και όχι το αυθεντικό.Εάν δηλαδή δεν είχα αυτή την επιλογή ή δεν το ήξερα!?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.