Malkav Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2005 Έχω έναν XP-M πάνω σε ένα DFI nf2 ultraB και μόλις του κούμποσα τις OCZ rev.2. Αν και είμαι χαμηλά ακόμα, προβληματίζομαι με το πως θα καταλάβω όταν το σύστημα είναι ασταθές αν τα φτήνει ο controler ή οι μνήμες σε μεγάλο FSB ωστε να δώ αν θα ανεβάσω την τάση στο chipset ή στις μνήμες. Επίσης αυτή τη στιγμή τρέχω 2-2-2-11 και default τάση 2.6v. Όταν το σύστημά αρχίσει να lockάρει τι να κάνω πρώτα. Να αυξήσω την τάση ή να χαλαρώσω τα timings ?
Chosen Ιανουάριος 14, 2005 #3 Ιανουάριος 14, 2005 Ειχα αυτο τον συνδιασμο για ενα τριμηνο περιπου και μπορω να πω οτι ειναι το καλυτερο setup που ειχα μεχρι τωρα. ο ΧΡ-Μ δεν ηταν απο τους καλυτερους (2.600+ 24/7, 2.700 max post) αλλα η LPII-B ηταν Taiwan και οι OCZ ηταν CH-5. Το μηχανακι δουλευε 10.5Χ249MHz με 2-2-2-11 ακαταπαυστα για 3 μηνες πριν τα πουλησω ολα. Οι συμβουλες που εχω να σου δωσω απο την συντομη εμπειρια μου με την LP: * ο Sil3114 τρεφεται απο την 3.3 γραμμη και αν την εχεις μονταρισμενη ή εχεις Antec TrueControl και την εχεις οπουδηποτε πανω απο 3.35 θα εχεις HDD corruptions (αυτο εννοειται αν τον χρησιμοποιεις τον 3114. * Καρφωσε το Vdimm στα 3.2-3.3, ριξε εναν 8αρη ανεμιστηρα πανω απο τις μνημες και θα δεις τι εχει να σου πει η μητρικη για τις μνημες σου. Μη κολωσεις και μη φοβηθεις τιποτα. * Αλλαξε το πενιχρο passive heatsink στο Northbirdge. Μια καλη λυση ειναι να βαλεις ενα καλυτερο στο ΝΒ και να βαλεις αυτο απο το ΝΒ στο SB. * Τσιμπα καποιο απο τα BIOS του Ιουνιου 2004 (αν θυμαμαι καλα ειναι ενα 16 ή 19 Ιουνιου που ειναι το καλυτερο, διορθωστε με) Το κακο με τις LP ηταν οτι υπηρχε ενα μεγαλο ποσοστο ελαττωματικων (κυριως "κινεζες") και το ελαττωμα λεγεται Cold Boot, αλλα το καλο ηταν οτι αμα πετυχαινες σε κομματι που δεν ειχε αυτο το συγκεκριμενο προβλημα, τοτε απολαμβανες overclocks που δεν ειχε δει κανεις αλλος πριν
Malkav Ιανουάριος 14, 2005 Author #4 Ιανουάριος 14, 2005 Λοιπόν χαίρομαι για τις συμβουλές σας για τις τάσεις γιατι και εγώ αυτό είχα σκοπό να κάνω. Chosen το psu μου είναι ένα Tagan οπότε απο psu δεν έχω έλεγχο στις τάσεις.- ο cpu μου μία απο τα ίδια όχι τίποτα σπουδαίο, κάπου εκεί πάει(άντε 2700)- στο northbridge έχω καρφώσει ένα northpole και στο southbridge μια ψύκτρα απο 486 με ανεμιστηράκι:devil:- η μαμά είναι ταιβανέζα με bios 28/7(τελευταίο) αλλά έχω κατεβάσει και ένα μονταρισμένο του Ιουνίου για μεγάλα fsb.Με 200άρι είναι κάτι της χειρότερό στα benchmarks απο το τελευταίο.- αυτό που γουστάρω τρελά σ'αυτή τη μητρική είναι οτι όποιο Vdimm και να τις δηλώσεις το δίνει και με το παραπάνω.προσπαθώ να δείξω εγκράτεια και να κάψω σιγά-σιγά τις μνήμες με βήματα των 2-3Μhz και πολύ memtest, prime και sandra(βαράνε 24ωρα) γιατί έχω υποψίες ότι με τον cpu έκανα Μ@@@@... ξέρετε.Αφού μπούταρε την πρώτη φορά στα 1.55 νομίζω την δεύτερη του έσκασα 1.75 και 10χ200:tomato: άντε να δούμε που θα φτάσει.:computer:
Malkav Ιανουάριος 18, 2005 Author #5 Ιανουάριος 18, 2005 ***UPDATE*** Οι OCZ rev.2 platinum πάνε πολύ καλά είμαι γύρω στο 230FSB με 2-2-2-11 και 2.7v Aυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω προβλήματα. Όποιος μπορεί(ή δεν μπορεί) να βοηθήσει ας postάρει καμία πρόταση για το εξής: Με την παραπάνω DFI αντιμετοπίζω το εξής παράδοξο. Ενώ με FSB228 έχω σαφώς μεγαλύτερο memory bandwidth σύμφωνα πάντα με Sandra στο 3Dmark2001 έχω μεγαλύτερο σκορ με 10χ205=2050 και όχι με 9.5χ228=2052 Η διαφορά είναι αρκετή έξω απο τα όρια τζόγου του benchmark(διαφορά 150 marks περίπου) ???????????? Υ.Γ. bios έχω το 19/6 αλλά το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και με το τελευταίο 28/7
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.