Jump to content

Επιτέλους υδρόψυξη!

Fireball1442169110

Recommended Posts

Μετά απο κάποια εμπόδια (αλλαγή ρακόρ, τρύπιο ψυγείο) η υδρόψυξη είναι έτοιμη. Το ψυγείο είναι απο φορτηγάκι daihatsu και δέχετε άνετα 4 χ 12cm ανεμιστήρες, αντλία eheim 1250, σωλήνας eheim, block eleven και τανκ ένα μπουκάλι νερό.Το κουτί είναι ιδιοκατασκευή απο ένα κουτί υπολογιστή και το καπάκι του που κόπηκε με dremel. Αν προλάβω θα την δοκιμάσω σήμερα.

post-2251-1442174156,1518_thumb.jpg

post-2251-1442174156,2256_thumb.jpg

post-2251-1442174156,3034_thumb.jpg

Για τανκ θα σου συνιστούσα κάτι πιο σταθερό (πχ , ένα τάπερ) το μπουκάλι είναι πολύ πιθανό να σου κάνει διαρροές. Επίσης θα πρέπει να το κλείσεις απο πάνω γιατί θα εξτμίζεται το νερό και θα έχεις πολύ συχνές απώλειες υγρού. κατα τα άλλα φαίνεται πολύ καλό σύστημα και το ψυγειάκι σου είναι γομάρι!

Που βρηκες eheim σωληνες? Ενα καταστημα ειχαμε εδω πανω που εφερνε και αυτο σταματησε και φερνει κατι αθλιους μαυριδερους ακαμπτους(σιμο τακους?!)...

Κοιταξε σε καταστημα με ενυδρια! Εγω απο τετοιο τους εχω παρει...

Τον πήρα απο petshop εδώ στον Πειραιά. Αν θες λεπτομέριες pm. Ήταν το τελευταίο κομμάτι αλλά δεν είχε άλλη μάρκα και γενικά φέρνει και αντλίες eheim (100euro 1250......). Λοιπόν η υδρόψυξη δουλεύει! Το μπουκάλι το έχω κλείσει με εποξειδικό στόκο και δεν χάνει καθόλου αν και θα βάλω κάτι άλλο. Μάλλον θα φτιάξω κουτάκι με plexy και θα την κάνω βυθιζόμενη. Έχω τον 3000+ winchester. Τον δούλευα στα 1,550v, 260fsb και είχα θερμοκρασίες 42,5 idle και 54,5 full με snm. Mε το νερό έχω idle 39 και full 45 και αυτό χωρίς ανεμιστήρες στο ψυγείο! Τώρα με 1,64v, στα 266fsb έχω idle 36 και full 47. Οι θερμοκράσιες στα 266fsb της μέτρησα σήμερα που δεν είχε και τόσο ζέστη. Το επόμενο βήμα με τέτοιο ψυγείο και την αντλία είναι να βάλω και στο chipset και στην vga νερό. Αργότερα γιατί όχι και ένα peltier αλλά εκεί πρέπει να φτιάξω τροφοδοτικό και δεν με πέρνει ακόμα~ :070: $$$$$$$$

EDIT

Έκανα και μια δόκιμη με 2 ανεμιστήρες 12cm που κάνουν σαν αεροπλάνο αλλά κάνουν και πολύ αέρα! Στα 7 volt δεν ξεκινάγαν. Ιdle δεν πήγε κάτω απο 36 γιατί ήταν ήδη ζεστός ο επεξεργαστής. Στο full πήγε 46. Δεν αξίζει ο θόρυβος για έναν βαθμό κάτω. Τώρα δεν ξέρω με 4 πιο καλούς και αθόρυβους αν θα πάει πιο κάτω λόγο του οτι θα φυσάνε πιο μεγάλη επιφάνεια του ψυγείου.

CPU+VGA+NORTH+Overclock ολα+TEC ακομη και με τετοιο ψυγειο...μου φαινεται λιγο δυσκολο.... θα πρεπει ναχεις πολλους ανεμιστηρες σε ψηλες στροφες, και γενικοτερα ποιο πολυ θα σε συμφερει να πας σε chiller. Και καις λιγοτερο ρευμα και θα σου βγει πανω κατω στα ιδια...

Δεν αξίζει ο θόρυβος για έναν βαθμό κάτω. Τώρα δεν ξέρω με 4 πιο καλούς και αθόρυβους αν θα πάει πιο κάτω λόγο του οτι θα φυσάνε πιο μεγάλη επιφάνεια του ψυγείου.
Μπα δεν θαχεις αποτελεσμα που να αξιζει τον κοπο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.