Jump to content

αγορα ηχειων?

sozirarak

Recommended Posts

παιδια καλησπερα, για βοηθηστε λιγο εναν αρχαριο για αγορα ηχειων. πως μπορω να καταλαβω απο τα specs των ηχειων αν ειναι καλα και προπαντως αν παιζουν δυνατα, αν τα μπασα που βγαζουν ειναι ικανοποητικα οχι για επαγγελματικη χρηση αλλα για home use. π.χ. πλεπω στο e-shop ηχεια 200W πως μπορω να ξερω χωρις να τα ακουσω αν με ικανοποιουν?

Αυτα τα 200watt που ειδες κανονικα watt rms μπορει να ειναι κ 20!Τελος παντων οπου βλεπεις watt θα κοιτας να λεει watt rms.Oλα τ'αλλα ειναι τριχες.Εγω πηρα για το 2ο pc μου τα creative inspire p380 30ευρω απο e-shop.Noμιζω σε αυτα τα λεφτα δεν θα βρεις τπτ καλυτερο.Ειναι υπερβολικα καλα για 30 γιουρια.Τσαμπουκαλεμενο δυνατο μπασακι πολυ δυνατα για το μεγεθος τους.Στα προτεινω αξιζουν.Τα συγκεκριμενα ειναι 29watt rms.Αν ψαχνεις για τοσα λεφτα παντως μη το σκεφτεσαι..Παρτα οπως εισαι..

Το "ικανοποιητικά" είναι σχετικό για τον καθένα. Άλλος ικανοποιείται με 20 Watt και σε άλλον δε φτάνουν 200! Τα δικά μου είναι 21 Watt RMS και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος σε ότι και αν ακούω. Καλύτερα είναι να μας πεις 1) Τι ηχεία θες να αγοράσεις (δηλ. 2.1, 5.1 κ.ο.κ.) 2) Μέχρι πόσα λεφτά διατίθεσαι να δώσεις.

Όσο για τα Ρ380 που είπε ο Jason, πραγματικά είναι άριστα για τα λεφτά τους αν και εγώ θα έπαιρνα τα νεότερα Creative Τ3000 σε αυτή την κατηγορία τιμής.

τι ειναι τα PMPO kai RMS?

ειπαμε αρχαριος speaking.

Τα γράφει εδώ

Για να βρείς την τιμή από PMPO σε RMS πρέπει να διαιρέσεις τα PMPO δια 8 και βρίσκεις τα RMS .

Πρόσεχε το αυτό! Π.χ. μπορεί να σου λένε 480W (PMPO μερικές φορές το κρύβουν) και στην τελική να είναι 480/8=60W(RMS)!!

Τα RMS θα προσέξεις ΟΧΙ τα PMPO!

Θες πολύ δυνατό ήχοσύστημα? Εγώ σου προτείνω Gigaworks 2.1 η αυτά και τα δύο είναι πολύ καλά. Εξαρτάται και πόσα λεφτά διαθέτεις.Και πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο σου.

Δες και εδώ τι έχει από Logitech αν εννοείς το z-2300 τότε BUY IT! ανεπιφύλακτα!

Βρε pok. Στο link που δίνεις το πρώτο πράγμα που διαβάζω σχετικά με PMPO και RMS είναι το εξής.

"You cant convert between the two."

Μπορείς να μου πεις που βρήκες αυτή τη σχέση? Ότι 480PMPO/8=60RMS?

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Με τα PMPO ο κάθε κατασκευαστής γράφει ότι του κατέβει. Στα RMS είναι κάπως ποιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

πάντως το post του Robert Fogt εκεί είναι πλήρως κατατοπιστικό.

Βρε pok. Στο link που δίνεις το πρώτο πράγμα που διαβάζω σχετικά με PMPO και RMS είναι το εξής.

"You cant convert between the two."

Μπορείς να μου πεις που βρήκες αυτή τη σχέση? Ότι 480PMPO/8=60RMS?

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Με τα PMPO ο κάθε κατασκευαστής γράφει ότι του κατέβει. Στα RMS είναι κάπως ποιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

πάντως το post του Robert Fogt εκεί είναι πλήρως κατατοπιστικό.

Καλά λες! Απλός έδωσα ένα γρήγορο παράδειγμα αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που λένε 5000W PMPO για να σε γλύψουνε και στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε 60W!

Καλά λες! Απλός έδωσα ένα γρήγορο παράδειγμα αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που λένε 5000W PMPO για να σε γλύψουνε και στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε 60W!

Αυτό που γράφεις εδώ αναιρεί αυτό που έγραψες ποιο πριν.

Για να βρείς την τιμή από PMPO σε RMS πρέπει να διαιρέσεις τα PMPO δια 8 και βρίσκεις τα RMS

Το θέμα δεν είναι να βιαζόμαστε να βοηθήσουμε κάποιον. Το θέμα επίσης δεν είναι να βιαζόμαστε να κάνουμε post.

Αυτό που θα πρέπει να προσέχεις είναι αυτά που γράφεις να είναι σωστά διότι αλλιώς παραπληροφορείς τον άλλον και τον οδηγείς σε λάθος επιλογές.

Πάντως sozirarak, όταν αγοράζεις ηχεία, να τα παίρνεις ανάλογα του χώρου σου. Εξηγώ: αν έχεις μικρό δωμάτιο πχ 15τμ πάρε ηχεία γύρω στα 20-30 και είσαι οκ θα παίζουν στο 65-75% απόδίδοντας ικανοποιητικό δυνατό ήχο χωρις να καταστρέφονται(όταν παιζουν συνέχεια στο φουλ και αν δεν είναι οτι καλύτερο σε ποιότητα)... αυτό γιατι αν σε μικρό δωμάτιο βάλεις και τα πιο τζαμάουα 9000watt rms ηχεία δε θα μπορείς να τα χαρείς αφου ο χώρος σου δε θα ναι ο κατάλληλος. Το αντίθετο σε μεγάλο δωμάτιο με μικρά ηχεία. Θα παίζουν 100% και ο ήχος θα είναι πνιγμένος. Τέλος προσεξε το subwoofer να είναι ξύλινο οποσδήποτε. :071: (και οι δορυφόροι αν σκοπέυεις να δώσεις αρκετά €€€)

Το ξύλινο σαμπ είναι αλλο πράμα ειδικά στους πυροβολισμούς...

Α, και κάτι ακόμα, οποια ηχεία και να πάρεις θα χρεαστεί να πάιξεις με αυτά καθώς και με τη διαμόρφωση του χώρου(χαλιά, κουρτίνες κτλ) σου ωστε να βρεις τις καλυτερες δυνατές θέσεις και να απολαμβάνεις στο μεγιστο τα ηχεία σου. :) :023:

Τα σημαντικά είναι 2:

1) Watt σε RMS

2) Στάθμες (dbl) Οτιδήποτε κάτω από 88-90 ντεσιμπέλ είναι μετριότητα.

Ειδικά για το subwoofer, σημασία έχει πόσο χαμηλά κατεβαίνει. Η συχνότητα απόκρισης στο φάσμα του sub είναι 18 Hz - 20 KHz. Οτιδήποτε πάνω από 35-40 Hz είναι μάλλον μέτριο.

Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση.

Πάντα ισχύει ότι ο τελικός κριτής πρέπει να είναι τα αυτιά σου ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

Φυσικα εξαρταται απο το ποσα λευτα θες να διαθεσεις...

Μιας και μιλαμε ομως για ηχεια εχω τα τ7700 με καρτα ηχου audigy 2zs θα μπορουσα να πω κορυφαια επιλογη για τα λεφτα τους (σαν συνδυασμος). Συγουρα δεν πρεπει να ξεχναμε πως οσο ανεβαζεις τον πυχη στα ηχεια αλλο τοσο θα πρεπει να τον ανεβαζεις και στην κατα ηχου για αυτο εκτός απο τα λεφτα που διαθετεις θα πρεπει να μας αναφέρεις και την καρτα ηχου που εχεις.

Σε αυτα τα creative που σου προτεινα πιο πανω το subακι ειναι κ ξυλινο κ κατεβαινει μεχρι 40hz.Ειναι πολυ τουμπανακια.Το βλεπεις μικρο το subwoofer αλλα βαραει παρα πολυ καλα θα ελεγα κ κατεβαινει κ ωραια σε χαμηλα μπασακια

οκ guys, λυθηκαν πολλες απο τις αποριες μου αλλα ψαχνω κατι σε φτηνοδουλεια γιατι τα ηχεια που εχω τωρα βηχανε σαν φυματικος.

σε ενα χρονο που υπολογιζω αγορα νεου pc θα μπουν δυνατα ηχεια και καλη καρτα ηχου και οχι με onboard που την βγαζω τωρα.

Η επιλογη του Jason μου φαινεται η πιο λογικη, αν εχει καποιος να προτεινει κατι καλυτερο στα ιδια περιπου λεφτα περιμενω post.

• 1 month later...

Παιδιά εγώ θα προτείνω κάτι τελείως ακραίο...γιατί πουθενά δεν είδα ποσα λεφτά διαθέτης!!!Εγώ τώρα είμαι έτοιμος να αγοράζω τα logitech z-5500 ακούστε Mhz... 21......με 22.000 σχεδόν 0 παραμορφώσει και σε research έχουν βγει τα καλύτερα σε απόδοση soround και σε απόδοση ήχου....Έχουν 505 watt rms και κάνουν 400ευρώπουλα!!!Σε λίγο καιρό πάω να τα πάρω

Κι εγώ μάλλον θα πάω για τα Z-5500 εντός ολίγων ημερών.

Βασικά όντως sozirarak, πρέπει να μας πεις πόσα χρήματα διαθέτεις και μετά εμείς θα σου πούμε ποιά είναι η καλύτερη επιλογή στα χρήματα αυτά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.