Jump to content

AMD Cool & Quiet

panoc

Recommended Posts

ρε παιδια, επείδη ειμαι ασχετος με την amd μπορει καποιος να μου εξηγήσει τι εναι το cool & quiet drivers που ειναι στο cd της μητρικής μου?

δε το εγκατεστησα ειναι κατι απαραίτητο?

και κάτι άλλο ήξερα απο την Intel οτι στο biow υπαρχει μια επιλογη που λεγετε "shutdown temp" οποτε εβαζες θερμοκρασια που εκλεινε ο υπολογιστης. Στο bios της gigabyte μου δεν υπαρχει κατι αντίστοιχο... αν κτυπα ξυλο.. σταματησει να δουλευει η αντλια (τον εχο ανοιχτο 24/7 σχεδον) και λοίπω πως θα αποφύγουμε το δυσάρεστο γεγονός?

Το cool & quiet ειναι πιο πολυ για εξοικονομηση ενεργειας... Ο cpu αναλογα με τις απαιτησεις του συστηματος αλλαζει χρονισμο και vcore! Τωρα για το αλλο δε νομιζω να μην εχει επιλογη το mobo ριξε και μια ματια στο manual να δεις... Μπορει να το αναφερει και με διαφορετικη ονομασια.

EDIT: Ριξε και μια ματια εδω εχει και ενα utility που ισως το θες αν εχεις σκοπο να χρησιμοποιησεις το cool & quiet. Αν και απο οτι βλεπω στην υπογραφη σου εχεις κανει oc οποτε δε νομιζω να το χρησιμοποιησεις...

Το cool & quiet το "πετας" Πανο. Δεν εχει ιδιαιτερη πρακτικη σημασια... Ειδικα εφοσον εχεις και νερο...

Disable και τελειωσε

Λογικα ολες οι μητρικες εχουν κατι σε shutdown temp. Εψαξες ολες τις επιλογες στο bios και δεν ειδες τιποτα??

και όμως παιδια δεν υπάρχει πουθενα επιλογή για shut down.

οι μονες επιλογες που εχει ειναι.

CPU waring temp 50/70/8090

CPU Fan Fail Warning

CPU SMART FAN Control...

φανταζομαι το mbm 5.37 θα υποστηρίζει το ΝF4 τουλάχιστον στον ιντελ εβγαζε επιλογη για shut down

το C&Q έχει σημασία. Κάνει αυτό που λέει. Και πάει και με το o/c αν δεν πειράξεις τον πολλαπλασιαστή. Είμαι με 11Χ238=2618 με C&Q χωρίς κανένα πρόβλημα. Εντάξει δεν είναι για ακραίο o/c. Γούστα είναι αυτά.

αλλα χωρις oc το προγραμμα ειναι χρησιμο ετσι?

Προσωπικα, αδυνατω να καταλαβω πού ειναι χρησιμο το cool and quiet σε ενα desktop συστημα, εστω και χωρις oc! Οικονομια στην Δ.Ε.Η.???

Προσωπικα, αδυνατω να καταλαβω πού ειναι χρησιμο το cool and quiet σε ενα desktop συστημα, εστω και χωρις oc! Οικονομια στην Δ.Ε.Η.???

όταν γράφεις στο word π.χ. με load average 0, θα μπορούσες να μειώνεις στροφές στον ανεμιστήρα (αν δεν είχες w/c) :D

εμένα μου φαίνεται κορυφαίο πάντως σαν ιδέα, θα θελα να το χουν τα pc μου;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.