St3r Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2005 Μετα από διαβάσματα εξετάσεις και πάλι διαβάσματα καθώς και αλλα πολλά επιστρέφω στο forum και μιας και πλεον είμαι (προσωρινα...) σε διακοπές σκεπτομαι για αλλαγη pc (και πιο συγκεκριμένα cpu, mobo, vga και ram ddr2 σε περιπτοση INTEL). Υπαρχει όμως πάντα ο εξής προβληματισμος "ΑΜD" ή "INTEL"...? Ετσι μεχρι να αποφασίσω για ποιό απο τα δύο εχω κάνει τις παρακατω συνθεσεις μια για καθε εταιρια: Ετσι λοιπον για Intel συστιμα: cpu--> p4 640 64bit mobo--> ASUS P5ND2 SLI DELUXE vga--> SAPPHIRE ATLANTIS ATI RADEON RX800 128MB PCIEX16 TVOUT DVI ή Nvidia 6600gt Gigabyte 128 mb ram--> ddr2 2x 512 (533 mhz) Για ΑΜD: cpu--> A64 3500+ Venice mobo--> ABIT AN8-FATALITY ή DFI LANPARTY UT NF4 SLI-D (εσείς θα μου πείτε....) vga--> SAPPHIRE ATLANTIS ATI RADEON RX800 128MB PCIEX16 TVOUT DVI ή Nvidia 6600gt Gigabyte 128 mb Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για τα παραπανω συστήματα ως προς το: -Ποια συνθεση απο τις δύο είναι καλύτερη?( Βασικά η ερώτηση ειναι "ΑΜD ή INTEL" για το επιπεδο των παραπάνω συνθέσεων?) -Εκει που έχω δύο επιλογές να μου πειτε ποιά ειναι η καλυτερη και γιατι? -Να κανεται προτασεις για την προτιμηση καποιας αλλης επιλογής (π.χ. μητρικη, καρτα γραφικών κ.α.)στις υπαρχουσες συνθέσεις... Υ.Γ: Γενικα για συστημα intel (mobo,ram,vga,cpu) ψαχνω μεχρι 770e και για AMD (mobo,cpu,vga) με 680-700e. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούλιος 8, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2005 θα σου πρότεινα το AMD συστημα, πρόσφατα αγόρασα ενα παρόμιο, με gigabyte μητρικη και Χ800 κοιτα εδώ για εντυπώσεις και benches http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=12026 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιούλιος 8, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2005 Kι εγώ προτείνω AMD αλλά θα επέλεγα διαφορετική μητρική καθώς προτιμώ MSI και Gigabyte. Επεξεργαστή θα διάλεγα κάποιον 3200+. Η κάρτα γραφικών είναι πολύ καλή και θα σε καλύψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Ιούλιος 8, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2005 παντως ειναι λιγο ακυρο να παρεις μβ με σλι και να βαλεις ατι επανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Ιούλιος 8, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2005 Φίλε το μηχάνημα θα το πάρεις τώρα ή θα περιμένεις να δροσίσει λίγο? Αν τώρα τότε ΑΜΔ ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούλιος 8, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2005 St3r εισαι και απο εδω πανω ελα να το φτιαξουμε μαζι Και τα δυο ειναι μια χαρα συστηματα, αρκετα δυνατα... Φίλε το μηχάνημα θα το πάρεις τώρα ή θα περιμένεις να δροσίσει λίγο? Αν τώρα τότε ΑΜΔ ... Προσεξε αυτο που λεει ο schumifer Και εγω AMD λεω γιατι αυτο εχω και τπτ αλλο ;p ΡΟFL (ολοι amd θα πουν ;p) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotosLg Ιούλιος 8, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2005 AMD+ATI+MSI= :007: :007: :050: :057: :049: :055: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necro Ιούλιος 9, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2005 AMD+MSI+SLI Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 9, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2005 Kι εγώ προτείνω AMD αλλά θα επέλεγα διαφορετική μητρική καθώς προτιμώ MSI και Gigabyte. Επεξεργαστή θα διάλεγα κάποιον 3200+. Η κάρτα γραφικών είναι πολύ καλή και θα σε καλύψει.΄Θα συμφωνήσω με τον Jimmyfox όσον αφορά την AMD λύση.Αν παρόλα αυτά.....παρασυρθείς και πας σε Intel θα σου πρότεινα να ξεχάσεις το Nvidia και το SLi και να κοιτάξεις λύσεις με το Intel 955. Link to comment Share on other sites More sharing options...
St3r Ιούλιος 11, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 By CmoS: St3r εισαι και απο εδω πανω ελα να το φτιαξουμε μαζι Τhanx CmoS αμα ειναι θα σου πώ. By schumifer: Φίλε το μηχάνημα θα το πάρεις τώρα ή θα περιμένεις να δροσίσει λίγο? Αν τώρα τότε ΑΜΔ 'Όταν λες να δροσίσει λίγο? Σαν ποσο εννοείς να περιμένω? Και εκτος αυτού τι μπορώ να περιμένω από την intel μέχρι τότε όπως λες? Εννοω πολλά βγαίνουν στο εξωτερικό αλλα δε ξέρω ποτε έρχονται Ελλάδα. (Guys "ιντελας" είμαι αλλα η προσωρινή κατάσταση με αυτά τα δεδομένα και τα χρήματα που έχω να διαθέσω με κάνει να κλείνω προς amd.. Και δε με χαλάει και καθόλου. :003: ) By JimmyFox: Επεξεργαστή θα διάλεγα κάποιον 3200+. Γιατί το λες αυτό 3200+>3500+ venice:confused: ? Λίγο κουφό μου ακούγεται.. όμως που το στηριζεις? By JimmyFox:Η κάρτα γραφικών είναι πολύ καλή και θα σε καλύψει. Ποια απο τις δύο?? Επίσης κάτι ακόμα το NF4Ultra από το απλό nf4 chipaki στις μητρικές έχουν "ουσουαστικες" διαφορες και ποίες είναι αυτές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 11, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 Τι χρηση θα προοριζεται το μηχανημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
St3r Ιούλιος 11, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 by ea6gka : Τι χρηση θα προοριζεται το μηχανημα? Βασικα θελω ενα συστημα "γερό" στις διαφορες εφαρμογες, πολυ καλο στα games και να εχει καλες προοπτικες για ανετο και καλο clockarisma . Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 11, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 AMD64 + NForce4.O 3200+ είναι στα 2Ghz και ανεβαίνει καλά. Σαν value for maney είναι καλύτερη επιλογή από τον 3500+. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Ιούλιος 11, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 Το σύστημα που γράφεις στο #1 είναι πολύ καλό απλώς αν είσαι Fun της ATI θα προτιμούσα να αγόραζες και Chipset της ATI για να κάνεις και Crossfire αντί σου συνηθισμένου SLI οπού το έχουν σχεδόν όλοι! Αυτά από AMD.Αν δεν ενδιαφέρεσαι για Games πράμα που δεν το νομίζω θα προτιμούσα να αγόραζες το 955 όπου είναι ένα πολύ καλό Chipset για intel.Αν θες να το ρίξεις πολύ στα overclock πάρε MSI αλλά και μία ASUS δεν θα με χάλαγε!Από CPU,VGA o 3500+ είναι πολύ καλός! Άλλο τόσο και η RX800 δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 11, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 To Crossfire ακόμα το παριμένουμε και μητρικές με ATI chipset τουλάχιστον στην Ελλάδα ή δεν υπάρχουν ή δεν τις βρίσκεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Ιούλιος 11, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 To Crossfire ακόμα το παριμένουμε και μητρικές με ATI chipset τουλάχιστον στην Ελλάδα ή δεν υπάρχουν ή δεν τις βρίσκεις.Υπομονηηηηηηηηηηηηηή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούλιος 11, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΩ PC ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΚΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΩΤΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ.....ΘΑ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΧΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΘ ΞΕΡΕΤΕ ΠΗΤΕ ΜΟΥ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!!(ΕΙΜΑΙ FUN THΣ INTEL KAI NVIDIA) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιούλιος 11, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 Οκ , μιας και το 8ετεις τόσο υποθετικά , A64x2 @4000+ , 7600 256MB Nvidia GPU , 300GB HDD WD, 1GB RAM DDr2 , Nforce 4 M/B , Stalker , 600 Watt PSUBluestorm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Ιούλιος 11, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΩ PC ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΚΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΩΤΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ.....ΘΑ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΧΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΘ ΞΕΡΕΤΕ ΠΗΤΕ ΜΟΥ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!!(ΕΙΜΑΙ FUN THΣ INTEL KAI NVIDIA) Αγόρασε έναν pentium 5@4Ghz Dual core και καμία 8800ultra(x4) καλά είναι!LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούλιος 11, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 ελεος το @@@ ειπαμε ρε κατι φυσιολογικο γιατι ολοι λιγο πολυ ξερουμε τι θα βγει τα χριστουγεννα!!Λολ ευχαριστω παντος!!!!..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.