Regulator Ιούλιος 14, 2005 #21 Ιούλιος 14, 2005 Τόσο καλοί είναι αυτοί οι AMD ρε παιδιά. Όταν πήρα τον πέντιουμ 4 προ 2 ετίας αν και δεν έκανε καλό overclocking, θυμάμαι οτι τους ΧΡ τους είχε για πρωινό....έχω μείνει και λίγο πίσω βέβαια οπότε μη βαρέσεται :075: μιας και βλέπω γενική παραδοχή των Α64 απο όλους.....απορώ γιατί τότε τόσος ντόρος για τον ισολογισμό της AMD....αφού βγάζει τόσους καλούς επεξεργαστές δεν θα έπρεπε τα κέρδη της να ήτανε στα ύψη?....Παρεπιμπτόντως καλώς σας βρήκα...το ξέρατε οτι σε παλιό τεύχος που ξέθαψα περιοδικού γράφει για σας?
DarthMoul Ιούλιος 14, 2005 Author #22 Ιούλιος 14, 2005 Overengineered products sell themselves. Αυτή ήταν η αντίληψη όλων εταιριών που κατασκεύαζαν minis και mainframes την δεκαετία του 70 και του 80. Από αυτές τις εταιρίες η μόνη που επιβίωσε ήταν αυτή που δεν είχε την αντίληψη.
micron Ιούλιος 15, 2005 #23 Ιούλιος 15, 2005 Καπου είχα διαβάσει ότι αυτή τη στιγμή τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε chip γραφικών τις εχει η intel...Μου φάνηκε παράξενο γιατι περίμενα να ειναι ήταν ATI Vs nVidiaΑν αυτό ειναι αλήθεια τότε μπορειται να καταλάβεται άνετα για πιο λόγο η intel ειναι στις πρώτες θέσεις πωλήσεων...Μητρική[ολα σε ένα] επεξεργαστής και βουρ για δουλεια γραφειου[Εταιρίες-δημοσιο-κλπ]
WAntilles Ιούλιος 15, 2005 #24 Ιούλιος 15, 2005 ...απορώ γιατί τότε τόσος ντόρος για τον ισολογισμό της AMD...Γιατί υπήρχαν, υπάρχουν, και δυστυχώς, πάντα θα υπάρχουν, ανενημέρωτα πρόβατα που αγοράζουν P-4 με duper-marketing.
DarthMoul Ιούλιος 15, 2005 Author #25 Ιούλιος 15, 2005 Καπου είχα διαβάσει ότι αυτή τη στιγμή τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε chip γραφικών τις εχει η intel...Μου φάνηκε παράξενο γιατι περίμενα να ειναι ήταν ATI Vs nVidiaΕίναι η Extreme Graphics 2. Είναι embeded chip με στοιχειώδεις δυνατότητες. Μόνο για business use σε laptops, desktops και workstations. Το 80% των επώνυμων έτοιμων συστημάτων από DELL και IBM φοράνε αυτό το chip.
Chris2004 Ιούλιος 15, 2005 #26 Ιούλιος 15, 2005 Γιατί υπήρχαν, υπάρχουν, και δυστυχώς, πάντα θα υπάρχουν, ανενημέρωτα πρόβατα που αγοράζουν P-4 με duper-marketing.Έλεος....τράβα να κάνεις κανα post στο ADSLgr να τους τα πρήξεις εκεί αν δε μπορείς να μείνεις On-topic.....πήγαινε αγόρασε κανα duper-τσάμπα A64 X2 με 480€ έτσι να γουστάρεις....
yanni Ιούλιος 15, 2005 #27 Ιούλιος 15, 2005 Γιατί υπήρχαν, υπάρχουν, και δυστυχώς, πάντα θα υπάρχουν, ανενημέρωτα πρόβατα που αγοράζουν P-4 με duper-marketing.Ο παραπάνω χαρακτηρισμός είναι πολύ γενικόλογος και ίσως προσβλητικός για πολλούς που είχαν σοβαρούς λόγους να επιλέξουν την εν λόγο τεχνολογία.
DarthMoul Ιούλιος 15, 2005 Author #30 Ιούλιος 15, 2005 Εγώ που αγόρασα πρόσφατα P3 τι ηχιτικό θα πρέπει να υιοθετήσω;
JimmyFox Ιούλιος 15, 2005 #31 Ιούλιος 15, 2005 Έλα ντε... Πάντως οι χρήστες WAntilles και Chris2004 υιοθέτησαν από μια παρατήρηση.Περαιτέρω Posts που θα ευνοούν την μετάλλαξη της συζήτησης σε κόντρα AMD-Intel θα διαγράφονται πάραυτα.
MADKiller7 Ιούλιος 15, 2005 #32 Ιούλιος 15, 2005 Εγώ που αγόρασα πρόσφατα P3 τι ηχιτικό θα πρέπει να υιοθετήσω; εσύ δεν θα έχεις για δώρο ηχό είναι Ρ3 αυτός όχι P4:p
DarthMoul Ιούλιος 15, 2005 Author #33 Ιούλιος 15, 2005 Για να επανέλθουμε στο θέμα. Τα απροσδόκητα θετικά αποτελέσματα της AMD, οφείλονται στην κατά 90% αύξηση των πωλήσεων του Opteron. Λογικό βέβαια αφού εγώ πήρα δύο, να γίνει χαμός με το chip Το ζήτημα είναι, όταν o Opteron αυξάνει τις πωλήσεις κατά 90%, τα flash memories μειώνουν τις ζημιές κατά 40%, και ο τζίρος μένει σταθερός, ποιό είναι το προϊόν που βουλιάζει; Αυτό δεν μας το είπε η AMD και θα ήθελα πολύ να το ξέρω. http://www.theinquirer.net/?article=24624
yanni Ιούλιος 15, 2005 #34 Ιούλιος 15, 2005 Καλά αυτό το ξέρουμε. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να μετατραπεί εργοστάσιο που παράγει μνήμες flash, έστω κάποιες γραμμές του ώστε να παράγουν chipsets.
DarthMoul Ιούλιος 15, 2005 Author #35 Ιούλιος 15, 2005 Καλά αυτό το ξέρουμε. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να μετατραπεί εργοστάσιο που παράγει μνήμες flash, έστω κάποιες γραμμές του ώστε να παράγουν chipsets.Εγώ εξακολουθώ να αναρωτιέμαι πιο προϊόν μπορεί να βουλιάζει. Με δεδομένο ότι ο Opteron είναι από τα πιο ακριβά προϊόντα της εταιρίας, αυτό που βουλιάζει, βουλιάζει βαθιά.Τα flash είναι συμπαραγωγή με την Fujitsu, η οποία έχει και το 40% του εργοστασίου. Επίσης η Fujitsu στα Primergy servers χρησιμοποιεί αποκλειστικά Intel, και ήταν ίσως η μόνη που δεν κλήθηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο από την AMD. Επίσης η Fujitsu ετοιμάζεται να μυνήσει την διοικηση του εργοστασίου για κακούς χειρισμούς που οδήγησαν στην κατάρρευση του. Επίσης η AMD ψάχνει για αγοραστή, αλλά με τέτοιες τιμές στα flash δεν αγοράζει κανείς.
schumifer Ιούλιος 15, 2005 #36 Ιούλιος 15, 2005 ΛΟΛ τελικά ποιος είχε τη φαεινή ιδέα στην ΑΜΔ να επιμείνουν τόσο πολύ στα φλας?
sakattack1442169065 Ιούλιος 15, 2005 #37 Ιούλιος 15, 2005 Εγώ εξακολουθώ να αναρωτιέμαι πιο προϊόν μπορεί να βουλιάζει. Με δεδομένο ότι ο Opteron είναι από τα πιο ακριβά προϊόντα της εταιρίας, αυτό που βουλιάζει, βουλιάζει βαθιά.Οταν το ποσοστο των server chips ειναι 2-3% του συνολου, ας κανουν και 1000Ε , δε λεει τιποτα για το συνολο.Λενε οτι εκαναν 100% αυξηση στους Opteron και οι συνολικες πωλησεις cpu παρεμειναν περιπου ιδιες.Αυτο σημαινει οτι απο 98% οι desktop επεσαν στο 96% (λεμε τωρα, χοντρικα)Καμμια σχεση με το βουλιαζει βαθια, απλα ακολουθει την γενικη μικρη καμψη της αγορας.
DarthMoul Ιούλιος 15, 2005 Author #38 Ιούλιος 15, 2005 Αν διαβάσεις την μήνυση της AMD στην Intel, θα δεις ότι ο opteron σε τζίρους είναι πολύ παραπάνω από 2-3%. Στην δε Intel τα server products είναι το 60% του τζίρου της. Αν ο Opteron αντιπροσωπεύει μόνο το 2-3% του τζίρου της AMD, τότε είναι για να την κλαίνε.
sakattack1442169065 Ιούλιος 16, 2005 #39 Ιούλιος 16, 2005 Στην δε Intel τα server products είναι το 60% του τζίρου της. δε νομιζω να ισχυει αυτο . που το διαβασες?
DarthMoul Ιούλιος 16, 2005 Author #40 Ιούλιος 16, 2005 δε νομιζω να ισχυει αυτο . που το διαβασες?Στο report που συνοδεύει τον ισολογισμό της intel κάθε χρόνο. Θα έχεις το link από δευτέρα που θα είμαι στο γραφείο. Βέβαια στα server products η Intel δεν περιλαμβάνει μόνο τους xeon. Έχει και motherboards, δυκτιακά, software, embedded κάρτες γραφικών, chipsets, τον Itanium και πάει λέγοντας. Δεν έχω την απαίτηση η AMD από ένα chip να κάνει τόσο μεγάλα ποσοστά τζίρου, αλλά το 2-3% είναι τραγικά μικρό.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.