Jump to content

RAID O με πτωτική αποδοση?

didicola

Recommended Posts

ενας φυσιολογικος δισκος sata γραφει και διαβαζει γυρω στα 50ΜΒ/s. οταν εκανα δυο δισκους raid 0 η αποδοση διπλασιαστηκε στην κυριολεξια αλλα με τον καιρο η αποδοση επεσε οσπου εφτασε να εχουν στο raid 25 read 35 write ειναι φυσιολογικο?

ενας φυσιολογικος δισκος sata γραφει και διαβαζει γυρω στα 50ΜΒ/s. οταν εκανα δυο δισκους raid 0 η αποδοση διπλασιαστηκε στην κυριολεξια αλλα με τον καιρο η αποδοση επεσε οσπου εφτασε να εχουν στο raid 25 read 35 write ειναι φυσιολογικο?

Πόσος δλδ είναι αυτός ο καιρός?

Αν μιλάμε για ένα μηνα τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει αλλά αν μιλάμε για πολύ περισσότερο ίσως αν κάνεις ένα defragment στούς δίσκους η format με φρέσκια εγκατάσταση θα επανέλθουν στα φυσιολογικά τους... :004:

στην αρχη μετρουσα με το performance test 5 meta me to hd tach οπου επαληθευση την ελειινη αποδοση του raid το οποιο στην καθημερινη χρηση αργουσε ελεινα.oi δισκοι ειναι seagate barracuda 80 gb. πριν το εσπασα το raid και εχω ενα δισκο windows εναν προγραμματα και εγγραφα και στον τριτο μονο καβα τα εγγραφα.???????

• 2 months later...

μιας και επαναφέρουμε το θέμα, θα ήθελα να μάθω σε τί ελεγκτή εχεις το raid, προσωπικά θα δοκίμαζα να το ξαναχτίσω (αν το εχεις χαλάσει), θα απενεργοποιουσα το win update και δε θα έβαζα κάποιο antivirus/antispyware ώστε να είμαι σίγουρος ότι δεν επεμβαίνει την ώρα που το bench prog διαβάζει το δίσκο...

δεν ηταν μονο την ωρα του bench αλλα το πιο απλο:ανοιγα τις εικονες μου και επρεπε να δημιουργησει τις μικρογραφιες τους και οι δισκοι να χαροπαλευουνε.....!!!!

Ενω την ιδια μερα του φορματ οταν εκανα ανοιγμα ηταν ολα ετοιμα.....

ψαχνω για το raid controller....

Ξαναπέρνα τον driver του RAID Controller. Κατά προτίμηση τον πιο πρόσφατο.

σωστος...

ήταν το πρώτο που ήθελα να γράψω και το ξέχασα..... από τη βιασύνη μου μη ξεχάσω τα υπόλοιπα... είμαι ελεϊνός

ομορφα, controller της intel = εγγύηση

ακολούθησε τα προαναφερόμενα και δε πιστεύω να έχεις πρόβλημα.

δεν είπες όμως εαν έχεις εγκατεστημενα antivirus/antispyware, διοτι αυτα ειναι 99% σιγουρο οτι επηρεάζουν την απόδοση ειδικα οταν θες να δεις πολλά και μικρά αρχεια (που οπως ειπα στο άλλο thread ουσιαστικά βρίσκονται μόνο στον ενα δισκο αρα no raid για αυτα) .

για να καταλάβω τώρα είσαι ρε raid 0?

προσωπικά για να είμαι απόλυτα σίγουρος σε πρωτη φάση θα ξαναπέρναγα τους οδηγούς και αν δεν επιανε θα φορμαριζα και μετα ενα ενα προγραμμα που θα εβαζα θα benchαρα για να δω τι δημιουργεί το πρόβλημα...

Lol σου έυχομαι καλή επιτυχία και κυρίως να μη το μετανοιώσεις (το format).

EDIT

μη ξεχάσεις να βάλεις τους οδηγούς που κατέβασες σε δισκέτα ώστε να μπορείς να τους περάσεις κατά την εγκατάσταση.

συνήθως οι κατασκευαστες μητρικών έχουν floppy κδοση των οδηγών.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.