Jump to content

Πρώτες O/c ανησυχίες πάνω σε ένα Venice AMD64 3500+

DevilCry

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ και πάλι!!Έκανα και εγώ την αλλαγή και πήρα AMD64.Τα πράγματα όμως αλλάζουν και θα έλεγα ότι το o/c πάνω σε amd δεν έχει και τόσο σχέση με το o/c πάνω στο 2.4Νw που είχα.Μετά από λιγάκι διάβασμα αποφάσισα να τον "κάψω" λιγάκι παρόλο που δεν έχει κλείσει μήνα.Σας δίνω πρώτα ενδεικτικά τις Default ρυθμίσεις της Cpu,της μνήμης και μερικές θερμοκράσιες.Αυτό που με προβληματίζει είναι η θερμοκρασία της cpu.41 βαθμούς σε idle κατάσταση??και σε full 52-ριζε!!Κάτι είχα διαβάσει ότι η Abit έχει +5 βαθμούς παραπάνω απο την πραγματική θερμοκρασία.Ισχύει ή να αρχίσω να ανησυχώ?Η σύνθεση του pc είναι η εξής:

Cpu:AMD Athlon64 3500+ Venice Cooled By ThermalRight Xp-120-->Fan:CoolMaster 120mm

M/b:ABIT Fatal1ty AN8

Ram:Ocz EL 1gb dc kit PC3200/400MHz High Performance (2.5-3-3-6)

Vga:LeadTeK 6600gt Extreme Version (550/1120 Default Speeds)

Hd:80 WD JB

Sound:SoundBlaster audigy Es

Dvd reader:ASus 16x

Cd-rw:Plextor 16/10/40A

Psu:Enermax eg495ax-ve(w) 485w Noise Taker

Case:Thermaltake Soprano

post-2068-1442174146,3299_thumb.jpg

post-2068-1442174146,3802_thumb.jpg

post-2068-1442174149,4167_thumb.jpg

Άρχισα με κάποια βασικά βηματάκια που διάβασα απο διάφορους οδηγούς.Έχουμε και λέμε λοιπόν.Το HTT Freg. από x5 το έβαλα x3.To Multiplier δεν το πείραξα.Το

άφησα ως έχει x11.Το PCi-E clock παρέμεινε στο 100,όπως επίσεις τα timmings

της μνήμης παρέμειναν στα default.Για stability test διάλεξα το S&M διότι το PRIME95,διάβασα ότι στους AMD64 υπάρχει κάποια ασύμβατότητα.Δεν ξέρω αν ισχύει.Άρχισα λοιπόν και ανέβαζα ΗΤΤ,παράλληλα έτρεχα και το S&M για 15 λεπτά όσπου φτάσαμε στα 230,me default τάση πάντα.Στα 231 κλάταρε.Έτσι ανέβασα λίγη τάση στα 1.425.Όπως επίσεις η μνήμη απο 200 είχε πάει και αυτή στα 230.Διερέτης πάντα στα 1:1.Για σιγουριά ανέβασα και την τάση της μνήμης απο 2.6 στα 2.75 με τα ανεμιστηράκια της Abit να δουλέυουν χαλαρά απο πάνω τους.Για να μην σας ζαλίζω,η τάση είναι στα 1.450,με core speed 2577 με ΗΤΤ 234.3 όπως επίσεις και η μνήμη.Σταμάτησα να τον ανεβάζω,γιατί όπως θα δείτε στα ακόλουθα screenshots η θερμοκρασία σε full load έδειξε 60+!!!Παράξενο γιατί

έχω εγκαταστήσει την thermalright xp-120 και ανάμμεσα τους υπάρχει η arctic silver 5 πάστα...Καμιά ιδέα?

post-2068-1442174149,5092_thumb.jpg

post-2068-1442174149,746_thumb.jpg

post-2068-1442174149,8188_thumb.jpg

post-2068-1442174149,9009_thumb.jpg

δοκιμασε να αλλαξεις τη θεση του υπολογιστη σε μια ποιο δροσερη μερια ......να παιρνει φρεσκο αερα το soprano

Παντως ο ανεμιστηρας που χρησιμοποιεις ειναι μεν αθορυβος αλλα για τα μπαζα αφου σε φουλ στροφες δεν δροσιζει ουτε το χερι να κολησεις πανω του, χωρια που δεν εχει κατευθυντικο κυμα αερα οπως οι καθαροι ανεμιστηρες cpu.Θα προτεινα εναν panaflo κι αν εχεις πανελ για ρυθμιση στροφων βαλτον πανω και καθαρισες.

Βαλε κανα Enermax ανεμηστιρα που ειναι εγγυημενα καλοι για την xp120.Γιατι δεν σκεφτεσε να πας σε watercooling?

ΒΑσικά μου κάνει τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι η ίδια ψύκτρα με το ίδιο fan ήταν πάνω σε ο/c 2.4Nw στα 3.3 που σε full load έπιανε τα 50!Τώρα με ελάχιστο o/c η abit "δείχνει" 60!!!Απ'ότι μου λένε η abit δείχνει πάντα παραπάνω.Καλά μέχρι εδώ.Αλλά εγώ πως θα καταλάβω πότε έχω πρόβλημα θερμοκρασίας???....Όσο για την υδρόψυξη,θα καθυστερήσω να βάλω

εμενα η abit δείχνει +8 τι να πω. το έχει πει και η εταιρία στο forum της.πιάσε την ψήκτρα όσο πιο κοντά στην βάση τις και πες μας ποσο ζεστη την νιώθεις σε full load και idle

Προσωπικη μου αποψη, αν και οι μνημες σου ειναι καινουργιες και δεν ξερεις την συμπεριφορα τους, αντια "για σιγουρια" να τους δινεις λιγο ρευματακι, καλυτερα να βαλεις ενα διαιρετακο... να δεις μεχρι που φτανει ο επεξεργαστης σου, μετα να πεταξεις ενα 7Χ πολ/στη στον επεξεργαστη σου να δεις μεχρι που πανε οι μνημες και οταν τα μαθεις και τα 2 να τα παντρεψεις στο αποτελεσμα που σε συμφερει περισσοτερο σαν αποδοση. Για ααραδειγμα, αν ο επεξεργαστης πιανει 2800, δεν εχει νοημα να τον τρεχεις 2400 γιατι ετσι θα εισαι 1/1 με τις μνημες σου! Θα βαλεις διαιρετη γιατι αυτη ειναι η καλυτερη αποδοση. Επισης οι θερμοκρασιες ειναι πολυ υψηλες και μαλλον "ψευτικες".

@Gfa3 μετραει καλα η ΑΒΙΤ τις θερμοκρασιες?

ΒΑσικά μου κάνει τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι η ίδια ψύκτρα με το ίδιο fan ήταν πάνω σε ο/c 2.4Nw στα 3.3 που σε full load έπιανε τα 50!Τώρα με ελάχιστο o/c η abit "δείχνει" 60!!!Απ'ότι μου λένε η abit δείχνει πάντα παραπάνω.Καλά μέχρι εδώ.Αλλά εγώ πως θα καταλάβω πότε έχω πρόβλημα θερμοκρασίας???....Όσο για την υδρόψυξη,θα καθυστερήσω να βάλω

Θερμοκρασίες που διαβάζει η μητρική λες ε?

Πατάτες....

Ο Northwood πάνω σε μια 9PJL μου έλεγε idle 40 βαθμούς. Σε άλλη μητρική έλεγε 60.

Και ο Α64 πάνω στην ZNF3-150 έλεγε idle 50.

Και φυσικά η ψύκτρα του Α64 ήταν ούτε χλιαρή ενώ του Northwood πολύ ζεστή.

Οι θερμοκρασίες είναι αναξιόπιστες. Ή με ειδικό θερμομετρο να τις μετράς ή στην ανάγκη με το χέρι σου πάνω στην ψύκτρα.

Φίλε μου δεν είχα προσέξει τον ανεμιστήρα σου πριν τα ποστ των παιδιών. Πραγματικά δοκίμασες τον ψοφιομάστερ πριν τον βάλεις πάνω? Αν ήταν δυνατόν να μην ενοχλεί καθόλου τα μόρια του αέρα θα το έκανε... Τα 24 βολτ τον είχα και νόμιζα ότι κάτι έκανα αλλά μόλις έβαλα έναν 7άρη από μαμίσια ψύκτρα ΑΜΔ 64μπιτου στα 12 βολτ έπεσε 5 βαθμούς...!!! Πέτα τον από τον παράθυρο ή ψήστον και πήγαινε πάρε τουλάστιχον τον sharkoον από eshop (αν τον πήρες από εκεί)

Ψάχνω για panaflo και Enermax αλλά πουθενά.Και ειδικά εδώ στην Κρήτη τπτ.. :011: θα κάνω λιγάκι υπομόνη,έτσι και αλλιώς καλοκαιράκι έχουμε,μην μου πάθει και κανένα ταράκουλο ο venice.όταν δροσερέψουμε θα του βγάλω το λάδι :066:

Αν έχεις εξωτερικό τροφοδοτικό -μη φανταστείς τίποτα xteme κανένα 200άρι 250άρι παραπεταμένο από παλιό σύστημα,- δοκίμασε να βρεις από το 20πινο καμμιά μεγαλύτερη τάση. Ακόμη και στα 24 δεν ακούγεται ο χαζοβιόλης αλλά κάτι παραπάνω θα κάνει σίγουρα. Και επίσης τον είχα στα 24 για 4 μήνες τουλάστιχον 24-7 και δεν έπαθε τίποτα αν σου πέρασε τέτοια σκέψη από το μυαλό

Παιδια σαν φανατικος AMDακιας ετοιμαζομαι σιγα σιγα για τον Α64 που θα αλλαξει τον θρυλικο +900ΟC Αthlon μου.

Αξιζει να παω για Α64 +3200 me 173 euro απο Πλαισιο η να περιμενω για κανενα νεοτερο μοντελο?Σε 1 μηνα εχω σκοπο να το παρω και φυσικα θα μπει πανω με το νερακι και με σκοπο να ανεβει τσιτες.Δε θελω ομως να δωσω πανω απο 170 ευρω.

Τι προτεινετε?

Βρε μην πέσεις σε καμμιά μπανάνα κι είσαι και καλομαθημένος από τον DLtC. Πάντα οι πρώτες παρτίδες έχουν το ζουμί

Βρε μην πέσεις σε καμμιά μπανάνα κι είσαι και καλομαθημένος από τον DLtC. Πάντα οι πρώτες παρτίδες έχουν το ζουμί

Οκ μαζι σου.Αλλωστε για να πετυχω και τον καλο τον 1800αρη αλλαξα 3 cpu σε 1 μηνα.Αλλα τοτε ειχαν 75 ευρω και τους αλλαζες ευκολα.Αλλα ο τελευταιος βγηκε λαχειο!! :109: :109:

Λοιπον επειδη καλο ειναι να αρχισω το ψαξιμο (για μεχρι 170 ευρω δε νομιζω να μπορω να παρω κατι καλυτερο απο +3200), δωστε μου σας παρακαλω οτι στοιχεια παρτιδας γνωριζετε που ειναι καλα για OC.Θελω αναλυτικη περιγραφη για το το θα ψαξω (βδομαδες,κωδικους,χρωμα cpu κλπ.Δυστυχως δεν εχω χρονο με το στρατο να το ψαξω οπως παλια.... :013: :013:

Κοιτα να δεις καλυτερα να παρεις πυρηνα venice.Αυτοι ανεβαινουν καλα.Παρε οποιον βρεισ μεχρι 170 ευρο

Κοιτα να δεις καλυτερα να παρεις πυρηνα venice.Αυτοι ανεβαινουν καλα.Παρε οποιον βρεισ μεχρι 170 ευρο

venice Κυκλοφορούν πολλές μπανάνες..... κοίτα για 0520 και λιγότερο...δηλαδή 0516,17,18..... αν τα θυμάμαι καλά..Όποιος ξέρει καλύτερα να με διορθώσει....

:036: :036: :036: :036: :036: :036: :023: :023: :023:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.