Jump to content

SATA-WIN98-dos,defacto klp HELP

makio

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχει κανεις εμπειρια από SATA δισκους και WIN98se?

το θεμα εχει ως εξης είναι απαραιτητο να εγκατασταθουν τα 98 γιατι θα τρεχει το DEFACTO (συν λογιστικα-αποδειξεις εφοριας κλπ) σε μηχανημα που εχει SATA δισκους θα γινει εξ αρχης καθαρη εγκατασταση και σεταρισμα του μηχανηματος σε IDE καναλι και θελω να φτιαξω ένα διδυμο του σε ένα ακομα δισκο (τον σατα που λεμε)

το ζητουμενο είναι αν- παθει ζημια ο κυριως δισκος να βαλουμε τον άλλο στη θεση του δλδ σε 10 ας πουμε να τρεχει το μηχνημα και παλι κομπλε.

Αυτή τη στιγμη ψαχνω να βρω ακρη με τα INF για τους SATAdrivers ώστε να τους περασω στην αρχη της εγκαταστασης των 98

(υπ οψιν το SATA raid ΔΕΝ υποστηριζεται από τα 98 γι αυτό και ψαχνω άλλη λυση)

υγ. θα μπορουσα να βαλω pci raid controller αλλα πλεον θα εχω προβλημα με τα resources (irq) μιας και θα μπει εξτρα pci contr παραλληλλης για έναν ακομα εκτυπωτη (ειπαμεdefacto)

οποιαδηποτε πληροφορια βοηθεια δεκτη παιδια θενκς! !

:confused:

απ οτι ειδα στην west digital οι δισκοι της (σατα) δεν υποστηριζουν 98.....οποτε για μπουταρισμα απο σατα το ξεχναω (?)

σε καποιο αλλο φορουμ ελεγε οτι γινεται (? ? ?)

ελπιζω αυριο να εχω καμια βοηθεια ...

Δε θυμάμαι στα 98 να δέχεται κάποιο εξωτερικό driver πριν αρχίσει την εγκατάσταση για περιπτώσεις SATA και RAID. To πρωτοείδα στα 2000 αυτό. Επίσης δεν έχει πάρει το μάτι μου driver σε 98 για SATA, χωρίς να σημαίνει ότι το έψαξα σε βάθος.

’σχετο: Τα προγράμματα που θέλεις να τρέξεις δεν τρέχουν στα XP έστω και με compatibility mode; Είναι πολύ πιο σταθερά και κάνουν καλύτερη διαχείριση πόρων από τα 98. Επίσης δε θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα που αναφέρεις.

το θεμα RAID το εχω ηδη ξεχασει - για drivers το ψαχνω ακομα , δεν μπορει κατι θα γινεται...

η logic DIS που φτιαχνει το defacto ισχυριζεται οτι σιγουρα δεν τρεχει -αυριο θα το τρεξω στο μηχανημα μου να δω τι παιζετε....

(μαλλον εχουν βγαλει ηδη παραθυρικη εκδοση αλλα...πως λες στον αλλο να αγορασει νεα οταν εχει χρυσοπληρωσει (και πληρωνει ακομα) την dos εκδοση?)

trendy thnks anyway !

Αν βρεις μία κάρτα pci που να παίρνει πάνω της ide μπορείς να έχεις και RAID, το θέμα είναι αν θα μπορούν τα 98 να εγκατασταθούν εκεί.

αλλα...πως λες στον αλλο να αγορασει νεα οταν εχει χρυσοπληρωσει (και πληρωνει ακομα) την dos εκδοση?

ok απλώς να μη ζητάει παπάδες μετά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.