Jump to content

A64 X2 4400+ Overclocking.....

ThorLite

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Ασφαλώς και δεν μας πέφτει λογος.

Απλα βρηκα κάποιον κατινιστικο τρόπο να εκφρασω την ζηλια μου

Αυτοσαρκασμός μιας και αγορασα οχι ενα αλλα 2 prescot 3,2 πριν ενα μηνα

Δεν σας ακουσα , ας προσεχα

Χωρίς πλακα τωρα

Οι xeon βγαινουν dual kai me HT σε τι MHz και με τι socet?

@TASOS:Σιγα μην παρω Xeon, θελω και εγω 4400+ :050:

H σωστη απαντηση μηπως ειναι ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ?

@Iannis: Αυτο που ζητας μαλλον ειναι εδω:http://www.intel.com/support/processors/xeon/sb/CS-007756.htm

@Thorlite: Συνεχισε να μας πορωνεις!!

• 2 weeks later...
Αχ ... Αλιμονο σε μενα που εχω μεινει με athlon xp 2500+@3200+

off topic

Ελα,μην χαλιεσαι τοσο,ακομα καλα πανε!!!εμενα δεν με χαλασε και τοσο η υποβαθμιση σε AthlonXP :106: (sig) απο Α64+ 3000+ @ 3800+.Εχασα λιγο στο SPι kai 5fps στο ΗL2,:089:

@ΤhorLite ,εμενα και ενα core στα 3GHz δεν θα με χαλουσε παντως,αντε δωσε το ενα :082: ,αρε ζηλιες ολοι (και εγω μαζι)

Γιατι οι AMD ειναι τσιγκούνιδες στα MHz?

Εχω ενα Ρ4 2,8@3,6 και ενα 3,2@4,1 Στους AMD παμε 200-400 ΜΗz πανω και γινεται γιορτη??

Η σχέση απόδοσης AMD:Intel ανά κύκλο ρολογιού είναι:

- στα 32-bits -> πάνω από 3:2

- στα 64-bits -> πάνω από 7:4

αυτοι οι λογοι προκυπτουν μαθηματικα(με θεωρητικη συγκριση των αρχιτεκτονικων τους) η απλως εμπειρικα?

Από πολλά και έγκυρα συγκριτικά reviews & benchmarks εδώ και 5 χρόνια.

Π.χ. ο λόγος 3:2 είναι γνωστός από την εποχή Athlon Thunderbird - P-4 και τώρα με τους A64 είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Ο λόγος στα 64-bits προκύπτει από πολλά benchmarks που έχουν διεξαχθεί στο Gentoo (emerge κλπ.).

Όσο δεν φαίνεται αυτή η διαφορά στα Windows δυστυχώς για το 90% των χρηστών δεν υφίσταται.

Τώρα για σύγκριση του overclocking ανάμεσα σε AMD/Intel καλύτερα να την βλέπουμε ποσοστιαία και όχι σε MHz.

Όσο δεν φαίνεται αυτή η διαφορά στα Windows δυστυχώς για το 90% των χρηστών δεν υφίσταται.

Η διαφορά στα 32-bits φαίνεται παντού.

Για να δεις την αυξημένη διαφορά στα 64-bits χρειάζεσαι καί 64-bit OS καί 64-bit εφαρμογή για να δουλέψει ο Α64 σε native 64-bit mode και να ενεργοποιηθούν οι πολλοί επιπλέον γενικοί registers που έχει - θα σας τα πει πολύ καλύτερα ο Darth Moul αυτά.

Άρα το θέμα δεν είναι Windows-Linux. Είναι ότι δυστυχώς ελάχιστες εφαρμογές έγιναν port μέχρι τώρα σε Windows x64.

Δεν μιλάω για διαφορές στις ίδιες συχνότητες. Η σύγκριση π.χ. ενός Α64 3500+ θα γίνει με έναν Ρ4 στα 3.5GHz. Αν δεν ήταν πυρακτωμένα κάρβουνα οι Prescott κανείς δεν θα ασχολιόταν με τον αν θέλουν 1.5 μεγαλύτερο χρονισμό για τις ίδιες επιδώσεις με έναν Α64. Αν ο Ρ4 στα 3.5GHz είχε κατανάλωση π.χ. 50-60W όπως ο αντίστοιχος Venice μια χαρά cpu θα ήταν.

Thor ειχες πει οτι θα εκανες και αναβαθμιση στο BIOS. Υπαρχει περιπτωση να δεις διαφορα στην συμπεριφορα της μητρικης απο την αναβαθμιση στα ρευματα??

Ξερω οτι τουλαχιστον σε επιπεδο λειτουργιων software σιγουρα αλλα σε επιππεδο ρευματων??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.