Jump to content

Προβλημα με τις ταχυτητες των drives

giorikas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον ολα ξεκινησαν κατα το ripping ενος audio cd.

Παρατηρησα οτι η ολη διαδικασια ηταν εξαιρετικα αργη.Κοιταω χρηση cpu βλεπω 0-5%!!!!!

Οποτε ανοιγω drivespeed του Νερο και βλεπω ταχυτητα αναγνωσης του Samsung(TS-H35A) στο 8Χ ενω το ιδιο δηλωνει 52Χ οπως και το media.

Κατι παιζει εδω....το βαζω στο NEC 3500 στα 32Χ αυτην την φορα αλλα παλι οχι οπως θα επρεπε.Οποτε τεσταρω με το CD-DVD drives speed επισης του ΝΕρωνα.

Διαπιστωνω οτι ΟΛΑ τα audio το δε Samsung τα παιζει 8Χ ενω το ΝΕC στα 32Χ:confused:.Τα απλα data cd παλι, σε full speed,52X και 48Χ αντιστοιχα.

Εγκαθηστω νεους ASPI(4.71) τρεχω aspichk "ASPI is properly istalled and fully operational" μου λεει.Αμ δε!Παλι το ιδια!

Α! ΟΚ! Εχεις ορεξουλες ε?

Βαζω ενα LG DVD-ROM drive(48X,16X) τρεχω CD-DVD drives speed audio και data κανονικοτατα στις ονομαστικες ταχυτητες.Ξαναβαζω το Samsung παλι τα ιδια.

Κατεβαζω τον 6.6.0.5 Nερωνα μπας και αλλα δεν...τωρα προ ολιγου βαζω ενα black cd(creation 52X) για απευθειας εγγραφη απο Samsung(data cd) στο NEC και μου βγαζει ως μεγιστη ταχυτητα εγγραφης 32Χ

Επισης ενα RW 2-12X το γραφει στην "κλειδωμενη" ταχυτητα 10Χ!

Λοιπον του λεω του PCιου: Η εγω στο τρελοκομειο η εσυ στα σκουπιδια!:whip:

Εχει κανενας εστω και ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ εξηγηση για το τι συμβαινει???:giveup:

Ολα αυτα συμβαινουν στο συστημα της υπογραφης μου και σε WinXPPro SP1.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

ΥΓ.

Δεν ξερω αν εχει σχεση εχω ενεργοποιηση image drive.

Επισης το Samsung ειναι slave στο IDE2 μαζι με εναν Quantum που δεν φαινεται στην υπογραφη ενω το NEC επισης slave στο IDE1 μαζι με τον σκληρο που κουβαλαει τα Win.(Τα αναφερω αν και δεν νομιζω οτι θα βοηθησουν)

Βασική αρχή που ξέρω από τα αρχαία χρόνια είναι ΠΟΤΕ στο ίδιο cable hd και cdrom.

Κάποτε ήταν όλα ata33 και δεν υπήρχε πρόβλημα. Τώρα έχεις και διαφορετικά cables. Τα 80/40 δεν τα πάνε τόσο καλά με τα cd/dvd

’λλαξε την συνδεσμολογία και θα τα δεις όλα

Βασικά πήγαινε Διαχείριση Συσκευών και κοίτα τους ελεγκτές IDE τι ταχύτητα λένε ο Primary και ο Secondary?

Βασική αρχή που ξέρω από τα αρχαία χρόνια είναι ΠΟΤΕ στο ίδιο cable hd και cdrom.

μαλιστα....αλλα το LG γιατι παλι δουλεψε κανονικα?

η "συμβιωση" δυο drives στο ιδιο καναλι δεν δημιουργει συμφορηση κυριως στην "on the fly"εγγραφη?

Βασικά πήγαινε Διαχείριση Συσκευών και κοίτα τους ελεγκτές IDE τι ταχύτητα λένε ο Primary και ο Secondary?

δλδ? παντως ολες οι συσκυες δουλευουν στα DMA που τους αντιστοιχουν...

λοιον αποσυνδεσα τον Quantum και εμεινε το samsung μονο του στο διαυλο αλλα το προβλημα παρεμεινε.

Κατηργησα τον IDE2 απο την διαχειρηση,reboot , αναγνωριση και εγκατασταση εκ νεου απο τα Win αλλα......

ακομα και απο Info Tool toy Nero το drive φαινεται σαν 4Χ οταν εχει μεσα του audio CD.

Καμμια ιδεα????

Ακόμα βασική αρχή είναι τα recorder πάντα MASTER...

Και τέλος και να κάνεις off ένα drive από το bios πάντα τα xp τον βλέπουν παίζουν

τωρα διαπιστωσα οτι περιορισμενη ειναι και η ταχυτητα στα DVDs

Το drivespeed μου εδειξε 0Χ:jump: :worship: κατα το ripping μιας ταινιας

format δεν παιζει να κανω,κριμα ειναι 2 ωρες χαμενες απο την ζωη μου σε μ@λ@κιες...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.