P_M Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2005 όλα πήγεναν καλά μέχρι που είπα να πέξω λίγο με τις μνήμες να δω τι κάνει το σύστημα από over.το πρόβλημα είναι ότι όταν πάω στην μητρική και αλλάζω το auto που έχει στις μνήμες ακόμα και σε 3-4-4-8 που βάζω τα latencies αρνείται να ανοίξει το pc.bootarei μόνο όταν μετά από clear bios είναι στο αυτόματοόποιος ξέρει ας βοηθήσει.οι μνήμες είναι της buffalo επάνω λένε ότι δουλέουν με cas 2,5 από το cpuz είδα ότι στο αυτόματο δούλευαν στο 3-3-3-8 (εξού η απορία μου ότι όταν βάζω αυτές τις ρυθμίσεις manual στην μητρική δεν ανοίγει)η μητρική είναι με το bios 1013 και οι μνήμες επάνω έχουν τους εξής κωδικούςσε αυτοκόλητο buffalo dd400-512ma 512mb pc3200 cl2.5και στα τσιπάκια buffalo meh5608a8a-58 20505ato pcb της μνήμης έχει τον κωδικό ue0532-aa Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούνιος 30, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 Μήπως παιζουν ρόλο και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις των μνημών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M Ιούνιος 30, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 αυτό πιστεύω και εγώ .υπάρχει κάποιος οδηγός που να εξηγεί τι είναι η κάθε ρύθμιση που έχει εκεί μέσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
etheo Ιούνιος 30, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 ελπιζω να έχεις ήδη την επιλογή 2t command disabled.Απο εκεί και πέρα πες μας και τι cpu έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M Ιούνιος 30, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 είναι disable h 2τ .wincester 3200+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
etheo Ιούνιος 30, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 Κατέβασε απο εδώ το memtest και μετά μέσα στο Bios βάλε τα εξής tras 8trcd 3 trp 3 cas 3bank interleave disableddram over 4gb disablednode disabledburst length 8ολες τις υπόλοιπες επιλογές στο auto.δώσε και 2,8v στις μνήμες και βάλτο να τρέξει το τεστ 5 και 8 αρκετές φορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Ιούνιος 30, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 To bank interleave για διπλης οψεως μνημες ειναι καλυτερο να ειναι enable απο BIOS ισως να δοκιμαζες κανενα ποιο παλιο οπως το 1010-003...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M Ιούνιος 30, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 auto δεν έχει η νέα έκδοση του bioς η 1013 τελικά μπόρεσα να το βάλω μπρος μετά από αρκετές προσπάθειες με τα εξής.memlock:limitmemlock to cpu ratio 2:1 (ddr400)software memory hole :disabledbank interleaving :enabledburst lenght :8 beatsmct timing mode :manualcas:2.5tras:6trp:3trcd:3trrd:2ttrc:12ttrfc:24ttrwt:4twcl:autotwr:autoasynclat:autoread preable settings:auto2t command:disabbleστα trrd trc trfc trwt δεν υπάρχει επιλογή auto και είναι στις ρυθμίσεις που είχαν.μάλλον το πρόβλημα ήταν στο software memory hole :disabled Link to comment Share on other sites More sharing options...
gel Ιούλιος 1, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2005 Δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ διότι δεν ξέρω την μητρική σου. Έχω κάνει ένα σχετικό post στο forum!Πάντως συμπερασματικά να σου πω ότι αυτές οι μνήμες είναι λίγο δύστροπες...Τα default timings στο auto δεν εξασφαλίζουν πάντα τη σταθερή τους λειτουργία! Για παράδειγμα, τουλάχιστον στο δικό μου σύστημα, σε overclocking, φαίνεται να μην τους αρέσει τίποτε άλλο εκτός από 2.5-x-x-8 ! Εαν π.χ. βάλεις 3-x-x-6 δε θα σου μπουτάρει το σύστημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M Ιούλιος 2, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2005 παιδιά θα σας πω από δευτέρα τι έγινε τελικά γιατί από χθες το βράδυ προβλήματα με την αδσλ και από το μεσημέρι δεν έχω καθόλου .περιμένω τον ποτε και τιν βιβοδι να αποφασίσουν ποιος φταίει για να έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.