Jump to content

Laptop σε UPS

totally_wired

Recommended Posts

το ρευμα που περναει στον φορητο νομιζω περναει πρωτα απο την μπαταρια αρα ειναι σαν να εχει ups απο μονο του.

Αρχική απάντηση από loubas

το ρευμα που περναει στον φορητο νομιζω περναει πρωτα απο την μπαταρια αρα ειναι σαν να εχει ups απο μονο του.

Ούτε για αστείο.... Δεν την έχω βάλει καν την μπαταρία...

Είναι εύκολο να βρείς αντάπτορα? Υπάρχουν δλδ?

Αν δεν κάνω λάθος υποτίθεται ότι δεν πρέπει να έχεις τη μπαταρία όταν ο φορητός είναι στο ρεύμα;

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 21:21]

Ούτε για αστείο.... Δεν την έχω βάλει καν την μπαταρία...

Είναι εύκολο να βρείς αντάπτορα? Υπάρχουν δλδ?

Έψαχνε ένας φίλος και απ' ότι ξέρω υπάρχουν.

Αν εννοείς αντάπτορα από αρσενικό σε θηλυκό βύσμα ρεύματος για τους υπολογιστές μπορείς να βρεις πολύ εύκολα ή να φτιάξεις το δικό σου αγοράζοντας το καλώδιο και τα βύσματα.

Όμως πέραν της προστασίας από υπέρταση δεν καταλαβαίνω γιατί να το βάλεις σε ups.

Δεν δουλεύω ποτέ με μπαταρία το laptop. Το έχω και στο dsl και για less noise και για οικονομία. Εγώ θέλω ουσιαστικά απο μια έξοδο θηλυκή ρεύματος πάνω στο ups να βγάλω μια κανονική πριζα. Είτε europian είτε τετράγωνη αγγλική.

Αρχική απάντηση από totally_wired

Δεν δουλεύω ποτέ με μπαταρία το laptop. Το έχω και στο dsl και για less noise και για οικονομία.

αν η μπαταρία είναι συνεχώς στο ρεύμα φορτισμένη (παρόλλα τα κυκλώματα προστασίας υπερφόρτισης) μειώνεται η μάξιμουμ (πλήρης φόρτισης) διάρκειά της... ειδικά αν τρέχεις και κάτι full load που και τραβάς ρεύμα και την φορτίζεις ταυτόχρονα...

Εμεις στη δουλεια ειχαμε κατι γομαρια 3.000VA και επρεπε να τους ριξουμε πανω πολλα μηχανακια, οποτε ειχαμε κανει την εξης πατεντα: παιρνεις ενα θυληκο βυσμα και ενα πολυπριζο, κοβεις το αρσενικο απο το πολυπριζο και βαζεις πανω το θυληκο. Θα σου παρει γυρω στα 4-5 λεπτα και θα χρειαστεις μονο κοπτακι, κατσαβιδι και (ισως) μονωτικη. Αλλα μετα θα μπορεις να βαζεις οποιαδηποτε συσκευη θες, πανω στο UPS.

Αρχική απάντηση από totally_wired

Δεν δουλεύω ποτέ με μπαταρία το laptop. Το έχω και στο dsl και για less noise και για οικονομία. Εγώ θέλω ουσιαστικά απο μια έξοδο θηλυκή ρεύματος πάνω στο ups να βγάλω μια κανονική πριζα. Είτε europian είτε τετράγωνη αγγλική.

Το ήθελα και εγώ αυτό που ζητάς, αλλά δεν υπήρχε, στο Ηράκλειο τουλάχιστον, οπότε το μαστόρεψα.

Αρχική απάντηση από Chosen

Εμεις στη δουλεια ειχαμε κατι γομαρια 3.000VA και επρεπε να τους ριξουμε πανω πολλα μηχανακια, οποτε ειχαμε κανει την εξης πατεντα: παιρνεις ενα θυληκο βυσμα και ενα πολυπριζο, κοβεις το αρσενικο απο το πολυπριζο και βαζεις πανω το θυληκο. Θα σου παρει γυρω στα 4-5 λεπτα και θα χρειαστεις μονο κοπτακι, κατσαβιδι και (ισως) μονωτικη. Αλλα μετα θα μπορεις να βαζεις οποιαδηποτε συσκευη θες, πανω στο UPS.

Εκεί βλέπω να πηγαίνει το πράγμα.

Αρχική απάντηση από Chosen

προσοχη μονο με τα καλωδια το διχρωμο ειναι η γειωση !!!

Επίσης μπορείς να πάρεις το πολύμπριζο σκέτο χωρίς καλώδιο, όσο καλώδιο χρειάζεσαι και μία αρσενική μπρίζα για το ups και να το φτιάξεις μόνος σου. Θα σου έρθει λίγο πιο φτηνά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.