totally_wired Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2005 Το upsaki έχει 3 θέσεις για τις ρεύμα. Δεν είναι πρίζες κανονικές αλλά θηλυκά ρεύματος. Πως θα βάλω το laptop εκεί?
yaputzis Ιανουάριος 13, 2005 #2 Ιανουάριος 13, 2005 Χρειάζεται αντάπτορας από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.
loubas Ιανουάριος 13, 2005 #3 Ιανουάριος 13, 2005 το ρευμα που περναει στον φορητο νομιζω περναει πρωτα απο την μπαταρια αρα ειναι σαν να εχει ups απο μονο του.
totally_wired Ιανουάριος 13, 2005 Author #4 Ιανουάριος 13, 2005 Αρχική απάντηση από loubas το ρευμα που περναει στον φορητο νομιζω περναει πρωτα απο την μπαταρια αρα ειναι σαν να εχει ups απο μονο του. Ούτε για αστείο.... Δεν την έχω βάλει καν την μπαταρία...Είναι εύκολο να βρείς αντάπτορα? Υπάρχουν δλδ?
yaputzis Ιανουάριος 13, 2005 #5 Ιανουάριος 13, 2005 Αν δεν κάνω λάθος υποτίθεται ότι δεν πρέπει να έχεις τη μπαταρία όταν ο φορητός είναι στο ρεύμα;
yaputzis Ιανουάριος 13, 2005 #7 Ιανουάριος 13, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 21:21] Ούτε για αστείο.... Δεν την έχω βάλει καν την μπαταρία...Είναι εύκολο να βρείς αντάπτορα? Υπάρχουν δλδ? Έψαχνε ένας φίλος και απ' ότι ξέρω υπάρχουν.
trendy Ιανουάριος 13, 2005 #8 Ιανουάριος 13, 2005 Αν εννοείς αντάπτορα από αρσενικό σε θηλυκό βύσμα ρεύματος για τους υπολογιστές μπορείς να βρεις πολύ εύκολα ή να φτιάξεις το δικό σου αγοράζοντας το καλώδιο και τα βύσματα. Όμως πέραν της προστασίας από υπέρταση δεν καταλαβαίνω γιατί να το βάλεις σε ups.
totally_wired Ιανουάριος 13, 2005 Author #9 Ιανουάριος 13, 2005 Δεν δουλεύω ποτέ με μπαταρία το laptop. Το έχω και στο dsl και για less noise και για οικονομία. Εγώ θέλω ουσιαστικά απο μια έξοδο θηλυκή ρεύματος πάνω στο ups να βγάλω μια κανονική πριζα. Είτε europian είτε τετράγωνη αγγλική.
voudas Ιανουάριος 13, 2005 #10 Ιανουάριος 13, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired Δεν δουλεύω ποτέ με μπαταρία το laptop. Το έχω και στο dsl και για less noise και για οικονομία. αν η μπαταρία είναι συνεχώς στο ρεύμα φορτισμένη (παρόλλα τα κυκλώματα προστασίας υπερφόρτισης) μειώνεται η μάξιμουμ (πλήρης φόρτισης) διάρκειά της... ειδικά αν τρέχεις και κάτι full load που και τραβάς ρεύμα και την φορτίζεις ταυτόχρονα...
Chosen Ιανουάριος 14, 2005 #11 Ιανουάριος 14, 2005 Εμεις στη δουλεια ειχαμε κατι γομαρια 3.000VA και επρεπε να τους ριξουμε πανω πολλα μηχανακια, οποτε ειχαμε κανει την εξης πατεντα: παιρνεις ενα θυληκο βυσμα και ενα πολυπριζο, κοβεις το αρσενικο απο το πολυπριζο και βαζεις πανω το θυληκο. Θα σου παρει γυρω στα 4-5 λεπτα και θα χρειαστεις μονο κοπτακι, κατσαβιδι και (ισως) μονωτικη. Αλλα μετα θα μπορεις να βαζεις οποιαδηποτε συσκευη θες, πανω στο UPS.
trendy Ιανουάριος 14, 2005 #12 Ιανουάριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired Δεν δουλεύω ποτέ με μπαταρία το laptop. Το έχω και στο dsl και για less noise και για οικονομία. Εγώ θέλω ουσιαστικά απο μια έξοδο θηλυκή ρεύματος πάνω στο ups να βγάλω μια κανονική πριζα. Είτε europian είτε τετράγωνη αγγλική. Το ήθελα και εγώ αυτό που ζητάς, αλλά δεν υπήρχε, στο Ηράκλειο τουλάχιστον, οπότε το μαστόρεψα.
totally_wired Ιανουάριος 14, 2005 Author #13 Ιανουάριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen Εμεις στη δουλεια ειχαμε κατι γομαρια 3.000VA και επρεπε να τους ριξουμε πανω πολλα μηχανακια, οποτε ειχαμε κανει την εξης πατεντα: παιρνεις ενα θυληκο βυσμα και ενα πολυπριζο, κοβεις το αρσενικο απο το πολυπριζο και βαζεις πανω το θυληκο. Θα σου παρει γυρω στα 4-5 λεπτα και θα χρειαστεις μονο κοπτακι, κατσαβιδι και (ισως) μονωτικη. Αλλα μετα θα μπορεις να βαζεις οποιαδηποτε συσκευη θες, πανω στο UPS. Εκεί βλέπω να πηγαίνει το πράγμα.
bourlas1416003173 Ιανουάριος 14, 2005 #14 Ιανουάριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen Εμεις στη δουλεια ειχαμε κατι γομαρια 3.000VA και επρεπε να τους ριξουμε πανω πολλα μηχανακια, οποτε ειχαμε κανει την εξης πατεντα: παιρνεις ενα θυληκο βυσμα και ενα πολυπριζο, κοβεις το αρσενικο απο το πολυπριζο και βαζεις πανω το θυληκο. Θα σου παρει γυρω στα 4-5 λεπτα και θα χρειαστεις μονο κοπτακι, κατσαβιδι και (ισως) μονωτικη. Αλλα μετα θα μπορεις να βαζεις οποιαδηποτε συσκευη θες, πανω στο UPS. προσοχη μονο με τα καλωδια το διχρωμο ειναι η γειωση !!!
trendy Ιανουάριος 15, 2005 #15 Ιανουάριος 15, 2005 Επίσης μπορείς να πάρεις το πολύμπριζο σκέτο χωρίς καλώδιο, όσο καλώδιο χρειάζεσαι και μία αρσενική μπρίζα για το ups και να το φτιάξεις μόνος σου. Θα σου έρθει λίγο πιο φτηνά.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.