Jump to content

Ερώτηση για αγορά PSU

Spiros_k

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά ενδιαφέρομαι να αγοράσω μία PSU για σύστημα workstation μεταξύ των παρακάτω:

1) Tagan TG-580

2) Seasonic S12-600

3) Antec TPII 550

Θέλω να την παραγγείλω μόνο από ΗΠΑ και δυστυχώς αυτή τη φορά δεν έχω κάποιο να μου την στείλει από εκεί. Γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο on-line κατάστημα που να έχει ακριβές PSU (ίσως on-line stores για tuning) και:

α) Να στέλνει Ευρώπη

β) Να δέχεται να γράψει μειωμένη δηλωμένη αξία (όχι απαραίτητα Gift, απλά μειωμένη).

Ευχαριστώ

απο αυτα τα τρια εγω προτεινω το antec.

τωρα οσο αφορα τα online shops απο εξωτερικο ας σου πει καποιος αλλος καλυτερα

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας. Το κυρίως ζητούμενο όμως είναι κάποιο on-line κατάστημα στις ΗΠΑ που να στέλνει PSU σε Ευρώπη ή κάποιο ευρωπαϊκό που να πουλάει τα παραπάνω κοντά στα 100 Ευρώ (μαζί με μεταφορικά). Αλήθεια γνωρίζεται κάποιο ψαχτήρι για ευρωπαϊκά καταστήματα (πλην Αγγλίας γιατί το ευρώ είναι πολύ χαμηλά) που να ψάχνει για τιμές (εκτός από το skroutz φυσικά);

Ευχαριστώ

μα γιατι θες να τα παρεις απο εξωτερικο? τι λογο εχεις?

Φίλε luis νομίζω ότι δεν θέλει και πολύ σκέψη γιατί θέλω να πάρω από ΗΠΑ: μα για το κόστος φυσικά. Έχω αγοράσει όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή και το σύστημα που είναι workstation με διπλό επεξεργαστή μου βγήκε κυριολεκτικά στη μισή τιμή. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δώσω τα χρήματά μου σε Έλληνα ή Ευρωπαίο εκτός και αν μου βρεις κάποιο από τα προαναφερθέντα μοντέλα μαζί με τα μεταφορικά 90-110 Ευρώ. Αν την αγοράσω από Αμερική μαζί με τα μεταφορικά θα μου βγεί max 105 Ευρώ. Δεν θα είναι κοροϊδία να πληρώσω περισσότερα σε ένα αντίστοιχο ευρωπαϊκό κατάστημα; Πάντως προσωπικά έχω αγοράσει ένα κάρο πράγματα από ΗΠΑ και είναι σίγουρος ότι και σε αυτή την περίπτωση θα βρω τελικά αυτό που θέλω. Ελπίζω κάποιοι από εσάς να μπορούν να με βοηθήσουν και να μου προτείνουν κάποια καταστήματα για να βρω αξιόπιστες λύσεις στη τιμή που έθεσα.

Γιατί δεν παραγγέλνεις και το τροφοδοτικό από τα ίδια καταστήματα που αγόρασες και τα υπόλοιπα κομμάτια σου?

Τι να προτείνουμε οι υπόλοιποι αφού έχεις ήδη ξαναψωνίσει από US μεριά?

Πάντως αν δεν έχεις κάποια άκρη, οι παραγγελίες από αμερική θα χρειαστούν εκτελωνισμό και μάλλον θα υποστείς και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις από το αν ψώνιζες από την ευρωζώνη αλλά και ταλαιπωρία (πιθανότατα τίποτα πήγαινε-έλα σε αεροδρόμια κτλ).

Γιατί δεν παραγγέλνεις και το τροφοδοτικό από τα ίδια καταστήματα που αγόρασες και τα υπόλοιπα κομμάτια σου?

Τι να προτείνουμε οι υπόλοιποι αφού έχεις ήδη ξαναψωνίσει από US μεριά?

Πάντως αν δεν έχεις κάποια άκρη, οι παραγγελίες από αμερική θα χρειαστούν εκτελωνισμό και μάλλον θα υποστείς και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις από το αν ψώνιζες από την ευρωζώνη αλλά και ταλαιπωρία (πιθανότατα τίποτα πήγαινε-έλα σε αεροδρόμια κτλ).

Φίλε μου είτε ταξίδευα Αμερική είτε είχα γνωστό που μου τα έστελνε. Εν πάσει περιπτώσει για διαφόρους αυτή τη φορά επειδή το θέλω άμεσα δεν έχω άλλη λύση από το να κάνω παραγγελία από κατάστημα. Μπορεί τελικά κάποιος να μου προτείνει ένα κάταστημα από ΗΠΑ που να στέλνει Ευρώπη και να πουλάει καλές PSU? Είμαι σίγουρος ότι κάποια μέλη εδώ το έχουν κάνει.

Προσεχε γιατι με το να γλιτωσεις 30€ (τυχαίο νουμερο) μπορεί να βρεθείς να το χρυσοπληρώνεις.....

Δεν ειναι μόνο το μεγεθος στο τελωνείο που μετράει, αλλα και το βαρος... Και εκεί..... χάνεις, σε σχέση με την αγορά μιας CPU ας πούμε που θα την περάσουν free.....

Προσεχε γιατι με το να γλιτωσεις 30€ (τυχαίο νουμερο) μπορεί να βρεθείς να το χρυσοπληρώνεις.....

Δεν ειναι μόνο το μεγεθος στο τελωνείο που μετράει, αλλα και το βαρος... Και εκεί..... χάνεις, σε σχέση με την αγορά μιας CPU ας πούμε που θα την περάσουν free.....

Αυτό που λές δεν είναι ακριβές καθώς ένα retail κουτί με μία CPU με ανεμιστήρα δεν απέχει πολύ από το βάρος ενός retail κουτιού μίας 500άρας PSU. Σε κάθε περίπτωση δεν πιστεύω ότι υπάρχει ενδεχόμενο 2-4 κιλά να προκαλέσουν υποψίες ιδιαίτερα αν έχουν μία μικρή δηλωμένη αξία (στο όριο για να μην υπάρξουν δασμοί) και δεν είναι gift. Για το βάρος μιλάς εκ πείρας σε πρόβλημα που υπήρξε σε δικιά σου παραγγελία;

Μπορεί τελικά κάποιος να μου προτείνει ένα κάταστημα από ΗΠΑ που να στέλνει Ευρώπη και να πουλάει καλές PSU? Είμαι σίγουρος ότι κάποια μέλη εδώ το έχουν κάνει.

Μάλλον εδώ είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Εγώ προσωπικά δεν έχω δει αμερικανικό online shop που να δέχεται international orders σε hardware. Π.x. πριν από λίγο τσέκαρα το newegg.com και δεν δέχεται.

Μάλλον εδώ είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Εγώ προσωπικά δεν έχω δει αμερικανικό online shop που να δέχεται international orders σε hardware. Π.x. πριν από λίγο τσέκαρα το newegg.com και δεν δέχεται.

Το newegg είναι γνωστό σε αυτούς που ασχολούνται ότι δεν στέλνει εκτός ΗΠΑ. Όμως το Monarch είναι ισάξιο αν όχι καλύτερο και στέλνει.

Το newegg είναι γνωστό σε αυτούς που ασχολούνται ότι δεν στέλνει εκτός ΗΠΑ. Όμως το Monarch είναι ισάξιο αν όχι καλύτερο και στέλνει.

Το "γνωστό σε αυτούς που ασχολούνται" είναι ότι τα περισσότερα αμερικάνικα shops δεν στέλνουν. Τα περισσότερα δεν δέχονται καν ξένες πιστωτικές. Το να στείλεις λεφτά με έμβασμα ή τραπεζική επιταγή συνεπάγεται και αρκετά κόστη, και αν συνυπολογίσεις τις επιβαρύνσεις των εκτελωνισμών/δασμών και τα πήγαινέλα σε τράπεζες και αεροδρόμια εξανεμίζουν (ή το πιθανότερο χειροτερεύουν) την όποια διαφορά στην τιμή αγοράς.

Όσον αφορά το monarch, δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για το τι σόϊ διεθνείς αποστολές κάνει. Μια ματια στους όρους αποστολής του, φτάνει για να σε κάνει να το ξανασκεφτείς.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν δεν έχεις την καβάτζα του γνωστού που ταξιδεύει για να στα φέρει (ή αν δεν ταξιδεύεις εσύ ο ίδιος), θα σου έρθει φτηνότερα και με λιγότερη ταλαιπωρία να το παραγγείλεις από ευρώπη.

Το "γνωστό σε αυτούς που ασχολούνται" είναι ότι τα περισσότερα αμερικάνικα shops δεν στέλνουν. Τα περισσότερα δεν δέχονται καν ξένες πιστωτικές. Το να στείλεις λεφτά με έμβασμα ή τραπεζική επιταγή συνεπάγεται και αρκετά κόστη, και αν συνυπολογίσεις τις επιβαρύνσεις των εκτελωνισμών/δασμών και τα πήγαινέλα σε τράπεζες και αεροδρόμια εξανεμίζουν (ή το πιθανότερο χειροτερεύουν) την όποια διαφορά στην τιμή αγοράς.

Και σε αυτό σου έχω πρόταση...πάρε ένα τηλέφωνo να μάθεις πληροφορίες για το on-line banking της Alpha Bank και το κόστος τους στην αποστολή εμβασμάτων. Πριν από λίγο καιρό είχε επιλεχθεί από ελληνικό περιοδικό ως η καλύτερη λύση και φθηνότερη λύση. Όσον αφορά το Monarch εξακολουθώ να το υποστηρίζω καθώς όλες μου οι αγορές από αυτό ήταν άψογες και νομίζω ότι είναι μία καλή λύση για ακριβά εξαρτήματα (CPU, κάρτες γραφικών κ.λ.π.). Επίσης συμπεριλαμβάνεις στο κόστος αγοράς από Η.Π.Α. την επιβολή δασμών από τελωνεία. Μα αυτό είναι κάτι που θεωρούμαι ότι αποφεύγεται μέσω διαφόρων τρόπων διότι αν έχουμε και τους δασμούς φυσικά δεν αξίζει.

Τέλος πάντων ο καθένας έχει τις απόψεις του και μπορεί να κάνει τις επιλογές του. Άλλοι το επιχειρούν, άλλοι όχι. Εγώ προσωπικά θα το επιχειρώ γιατί με συμφέρει. Θεωρώντας ότι ως ένα βαθμό αυτά που ρωτάω στην πρώτη ερώτηση μου έχουν απαντηθεί θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους που πρότειναν λύσεις και να δώσουμε ένα τέλος εδώ. Εξάλλου δεν νομίζω ότι σκοπός του συγκεκριμένου thread ήταν να αξιολογήσουμε αν οι on-line αγορές από ΗΠΑ είναι συμφέρουσες ή όχι αλλά να αναφερθούν κάποια e-shops που στέλνουν Ευρώπη.

> Spiros_K:

Φίλε μου δεν έχω τίποτε εναντίον του monarch ούτε του να αγοράζεις από αμερική μεριά, ούτε προς θεού μαζί σου.

Απλά, όπως και οι προλαλήσαντες συμforumites που με τον τρόπο τους δεν το θεωρούν και τόσο καλή ιδέα, έτσι και εγώ έχοντας ψάξει λίγο το θέμα (και έχοντας καταλήξει να αγοράζω από ευρώπη όποτε χρειάζεται), σου μετέφερα την άποψη μου, η οποία (επαναλαμβάνω) είναι απλά ότι η αρχική χαμηλότερη τιμή του hardware θα αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα σου κοστίσει παραπάνω.

Τώρα πιό συγκεκριμένα, αν εσύ αισθάνεσαι άνετα με τους όρους του monarch.com για international shipments τότε προσπάθησε το.

Π.χ όροι όπως οι παρακάτω εμένα προσωπικά δεν με ενθουσιάζουν (τα παρακάτω παραδείγματα είναι σε ψιλοχαλαρό copy-paste):

(i) "we ship to most european countries" (άρα δεν είναι σίγουρο ότι στέλνουν ελλάδα κάτι που λογικά συνεπάγεται ότι αν τελικά στέλνουν θα σου δώσουν μάλλον και επιβαρυμένη τιμή στα μεταφορικά μιας και δεν το κάνουν και κάθε μέρα. Για να πάρεις μια ιδέα το τί μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο να σου αναφέρω μια προσωπική εμπειρία προ 2 εβδομάδων: από γερμανικό site μου απήντησαν ότι τα μεταφορικά μέσω των Γερμανικών ταχυδρομείων για να μου στείλουν ένα κουτι της Antec θα ήταν 75 ευρώ για Ατέν-Γκρήχελαντ μιας και το ειδικό εκπτωτικό/προνομιακό τιμολόγιο μεταφορικών (ειδική συμφωνία με την Deutsche Post για τα courrier charges) αφορά μόνο την ίδια τους την χώρα- οι υπόλοιποι πάνε βάσει βάρους-όγκου κτλ κτλ και το κόστος εκτοξεύεται)

(ii) "we only accept wire transfers subject to $30 process fee per order", (τσούπ νατο μας το πρώτο φέσι)

(iii) "minimum order $250", (αν θες κάτι μεμονωμένο?)

(iv) "prices quoted do not include possible custom duties and taxes" (άρα δεν μπορείς να θεωρείς σίγουρο ότι θα σου ετοιμάσουν παραγγελία του τύπου "για δώρο" ή "μεταχειρισμένο" ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σου γλυτώσει τους δασμούς στον εκτελωνισμό)

(v) το φτηνό έμβασμα μέσω του internet banking κάποιας ελληνικής τράπεζας είναι δυστυχώς η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Εσύ τυγχάνει να είσαι χρήστης του alphaweb και μπορεί να το έχεις με μειωμένο κόστος αλλά δεν το έχουν όλοι, οπότε η υπόθεση περί κάποιου σεβαστού κόστους εμβάσματος θεωρώ ότι ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

(vi) δυστυχώς θα επιμείνω στο θέμα των δασμών με ένα ακόμα παράδειγμα. Συμμετέχοντας σε ένα μακροχρόνιο σεμινάριο για χρηματοοικονομικά μας πρότειναν να αγοράσουμε κάποια βιβλία. Κάποιοι από το σεμινάριο (με σχέσεις με την αμερική) προτίμησαν το amazon.com σε αντίθεση με 2-3 άλλους (συμπεριλαμβανομένου και εμού) που προτιμήσαμε το amazon.co.uk. Αποτέλεσμα: εμείς πήραμε τα βιβλία σε 4 μέρες, οι άλλοι τα πήραν σε 2 βδομάδες εκτελωνισμένα και πληρώνωντας παραπάνω.

Κλείνω ελπίζοντας βασικά να βρήκες κάπως χρήσιμες τις δικές μου επιφυλάξεις/επισημάνσεις σχετικά με το όλο εγχείρημα, και επίσης ελπίζοντας να πάνε όλα καλά με την παραγγελία σου. Αν καταφέρεις να τους κάνεις να "συνεργαστούν" και σου τα στείλουν με τιμές αμερικής αλλά χωρίς τις "ευρωπαικές" χρεώσεις, πόσταρε πληροφορίες για να ξεκινήσουμε να ψωνίζουμε και εμείς.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.