geoal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2005 Γεια σας παιδια, θα ηθελα να ρωτησω οσους εχουν δοκιμασει διαφορετικα αερια σε prommie ποιο εχει την καλυτερη αποδοση σε μεγαλα φορτια.Απο οτι ξερω τα καλυτερα ειναι R402(HP80),R507. Τελος θα ηθελα μια γνωμη για το R411B οι προδιαγραφες του ειναι καλες αλλα δεν ξερω τι κανει πανω σε prommie.Θα παρακαλεσω μονο να απαντησουν μονο οσοι εχουν δοκιμασει κατι και ξερουν απο πρωτο χερι. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιούνιος 25, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 Η απόδοση σε μεγάλα φορτία όπως λές....δέν εξαρτάται μόνο από τα χαρακτηριστικά του αερίου.Είναι συνάρτηση αερίου....ρυθμίσεων κυκλώματος...και κομπρέσορα.Ο original κομπρέσορας του Prommie....δέν συνεργάζεται εύκολα με άλλα αέρια πλήν του 134,404 και 507 (οριακά).Το 507 σίγουρα κοντράρει λίγο καλύτερα....αλλά και ζορίζει τον κομπρέσορα αρκετά.Τώρα βέβαια...τα αέρια που αναφέρεις είναι σχετικά παρεμφερή....αλλά λόγω του ότι δέν τα έχω δοκιμάσει....δέν μπορώ να σου πώ με σιγουριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Ιούνιος 25, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 Ευχαριστω Τασο μου γενικα το ψαχνω το θεμα και μολις κανω κατι καλο θα ποσταρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristidis1442169066 Ιούλιος 17, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2005 Ίσως για το promie το καλύτερο νε είναι το R507 για να αντέξει και ο κομπέρσορας που είναι φτιαγμένος για 134. Θα χρειασθείς φυσικά πολύ καλύτερη ψύξη στό κοντέσερ με τους ανεμιστήρες στο full οπότε ξεχνάς την ήσυχη λειτουργεία. Υπάρχει και τρόπος να βελτιώσεις την απόδωση φτιάχνοντας ένα ελατήριο απο σωλήνα 1/4 και μήκους περίπου 80cm πού τοποθετέιται στήν έξοδο του κομπρεσέρ προς το ψυγείο κα πίστεψε με βοηθάει σημαντικά. Τώρα για πιο extreeme καταστάσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις r410 αλλά εκεί οι πιέσεις είναι πολύ μεγάλες και φυσικά υπάρχει και μεγάλη ανάγκη ψύξης του ψυκτικού υγρού. Εγώ πάντως σκέφτομαι την ανάμυξη R410 και R290 αλλά για το αποτέλεσμα μόνο μια δοκιμή θα μας πέισει.... :083: Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούλιος 31, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 Εγώ πάντως σκέφτομαι την ανάμυξη R410 και R290 αλλά για το αποτέλεσμα μόνο μια δοκιμή θα μας πέισει.... :083:γιατι r290 μαζι με το r410? θα ηταν καλυτερα να αλαξεις λαδι σε POE και να χρησιμοποιησεις καθαρο r410 επειτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Ιούλιος 31, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 Mα το compresser του prometeia εχει POE λαδι απο την μανα του. Τωρα επειδη αυτο τον καιρο εχω καποια προβληματα με το Prometeia και το εχω διαλυσει και κατασκευασει απο την αρχη θα παρακαλουσα λιγο υπομονη μεχρι να μπορεσω να το κανω να δουλεψει καλα. Παντως εγω θα βαλω 402 γιατι απο οτι ειδα λιγο που δοκιμασα εχει καλυτερη συμπεριφορα απο το 404 που ειχα πριν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούλιος 31, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 Mα το compresser του prometeia εχει POE λαδι απο την μανα του. Τωρα επειδη αυτο τον καιρο εχω καποια προβληματα με το Prometeia και το εχω διαλυσει και κατασκευασει απο την αρχη θα παρακαλουσα λιγο υπομονη μεχρι να μπορεσω να το κανω να δουλεψει καλα. Παντως εγω θα βαλω 402 γιατι απο οτι ειδα λιγο που δοκιμασα εχει καλυτερη συμπεριφορα απο το 404 που ειχα πριν.Μιλας για r402a ??? Απο που και ποσο αν επιτρεπεται ???Απο οτι εχω διαβασει ... το 402a ειναι πολυ κοντα με το 507a σε αποδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Αύγουστος 1, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2005 Μιλας για r402a ??? Απο που και ποσο αν επιτρεπεται ???Απο οτι εχω διαβασει ... το 402a ειναι πολυ κοντα με το 507a σε αποδοση.Βασικα μου το βρηκε ενας παλιος συναδελφος ψυκτικος καπου στα 17 ευρω το κιλο και μου το εφερε σε δικια του μπουκαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Αύγουστος 1, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2005 17 ευρώ το κιλό ??Είναι ολίγον τι...ακριβούτσικο.Αναμένουμε αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Αύγουστος 1, 2005 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2005 Βασικα μου το βρηκε ενας παλιος συναδελφος ψυκτικος καπου στα 17 ευρω το κιλο και μου το εφερε σε δικια του μπουκαλα.οντως ακριβουτσικα ... εχω συνηθησει 10-12ευρω το κιλο στα αερια15euro στοιχησε το αιθυλενιο το κιλοΑν εχεις ορεξη να ψαχτεις γενικα καλυτερα να παρεις μια μπουκαλα και να την γεμιζεις μονος σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Αύγουστος 3, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2005 το θεμα ειναι οτι δεν ξερω που το βρισκει αλλα το παλικαρι με εχει εξυπηρετηση αφανταστα και δεν μου εχει παρει χρηματα απλα οταν τον ρωτησα ποσο κανει μου ειπε αυτην την τιμη.Οσον αφορα τα αποτελεσματα μαλλον θα παρει καιρο ακομη επειδη εδω και 2 μηνες εχω καποια πολυ μικρη διαρροη στο κυκλωμα και ακομη δεν την εχουμε βρει. Παντως ειναι πολυ περιεργη κατασταση μια και βαζουμε υγρα με πιεση 58 psi και μετα απο 3 ημερες πεφτει στα 38 psi και οσο και να το αφησω δεν πεφτει αλλο. Μεχρι και σε μπανιερα το εχουμε βαλει αλλα ακομη δεν την εχουμε βρει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Αύγουστος 3, 2005 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2005 Για γδύσε τη σωλήνα του evaporator μέχρι πάνω.....και μάλλον θα την βρείς σίγουρα.Συνήθως στις γωνίες και στην ένωση με το σπυράλ....εμφανίζει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Αύγουστος 3, 2005 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2005 Εγω μια διαρροη που ειχα , την εντοπισα με τη μεθοδο του σαπουνονερου. Βαλε αρκετο αεριο (100psi καλα ειναι) και ξεκινα να ψαχνεις σε κολλησεις , γωνιες καθως και βαλβιδακια για διαρροη . Αν εχει προβλημα θα δεις φουσκαλες.Θελει αρκετη υπομονη μεχρι να βρεις τον τροπο που πρεπει να γινει .Εμενα ειχε διαρροη στο βαλβιδακι της υψηλης , λογω του οτι οταν κολλουσα το φιλτρο δεν ειχα αφαιρεσει τη βελονα απο το βαλβιδακι ... και ετσι το χαλασα.Βαζεις στο χερι σου σαπουνονερο και αγκαλιαζεις το ρακορ ή την κολληση . Ετσι βρηκα τη διαρροη μου ... Φυσικα μπορει να ριξεις απλα πανω στο σημειο και να φουσκωσει ...Εμενα δουλεψε με τον πρωτο τροπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Αύγουστος 4, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 Βρε εχω δοκιμασει τα παντα μεχρι και σε μπανιερα γεματη ζεστο νερο το βαλαμε και ο σωληνας που παει στην κεφαλη ειναι γυμνος αλλα μεχρι τωρα τζιφος . Σαν να μην χανει... και το ποιο κουφο και τρελο ειναι οτι η χανει ως ενα σημειο και μετα δεν χανει αλλο. Μιλαμε μας εχει τρελανει αυτη η κατασταση. Θα δουμε τι θα γινει τελικα και θα σας ενημερωσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Αύγουστος 4, 2005 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 Τη διαρροή την ψάχνεις με ανοιχτό ή κλειστό το Prommie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Αύγουστος 5, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2005 με κλειστο και μαλιστα τελειως ξηλωμενο εκτος κουτιου και ολα τα καλωδια εξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Αύγουστος 20, 2005 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2005 Geoal ... κανενα νεο εχουμε ?? Το 402Α μπηκε ???Λογικα θα πρεπει να σου εχει δωσει 1 με 2 βαθμους καλυτερα απο το 507Α . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Αύγουστος 21, 2005 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 Βρε εχω δοκιμασει τα παντα μεχρι και σε μπανιερα γεματη ζεστο νερο το βαλαμε και ο σωληνας που παει στην κεφαλη ειναι γυμνος αλλα μεχρι τωρα τζιφος . Σαν να μην χανει... και το ποιο κουφο και τρελο ειναι οτι η χανει ως ενα σημειο και μετα δεν χανει αλλο. Μιλαμε μας εχει τρελανει αυτη η κατασταση. Θα δουμε τι θα γινει τελικα και θα σας ενημερωσω.απο οτι εχω διαβασει τα λαδια του κομπρεσσορα αποροφουν καποια ποσοτητα φρεον οποτε δεν ειναι κατι το ανησυχητικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Αύγουστος 22, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 λοιπον παιδια τελικα αλλαξα ολες τις σωληνωσεις και δοκιμασα μια εβδομαδα με 134 και ευτυχως διαρροη δεν υπαρχει πλεον χθες εβαλα και 402 αλλα δεν μπορω να πω τιποτα για την αποδοση σε σχεση με το 404 που ειχα με τον pentium 4 prescott D0 @ 4260 1,52V Abit IC7 Max3 γιατι εδω και ενα μηνα εχω παει σε Venice Athlon64 3500@3080 1.66V DFI nforce4 ultraD. Παντως οι διαφορες με το νεο συστημα απο την απλη ψυκτρα στο prommie με 134 και στο prommie με 402 ειναι οι εξης. Ο επεξεργαστης εφτασε για καθε μερα 2,71 με 1,5V (max post δεν δοκιμαζω γιατι το θεωρω ασκοπο) θερμοκρασιες 36 idle 58 full με θερμοκρασια δωματιου 32. Με το προμιε με 134 στα 3020 και 1,67 ταση ειχα -19 idle +3 full με θερμοκρασια δωματιου 33.Και με το 402 στα 3080 με 1.66 τωρα εχω -27 idle -5 full με θερμοκρασια δωματιου παλι 33.Ολα αυτα ειναι απο τους σενσορες της dfi που εχω ακουσει οτι δειχνει οτι θελει.Τα συμπερασματα δικα σας... Να ξαναπω οτι μιλαω παντα για 24/7 καταστασεις και οχι μαξ ή απλα για μετρησεις συχνοτητες. Ο επεξεργαστης δεν ειναι και το καλυτερο κομματι αλλα δεν ειναι και για πεταμα που λεμε, ενας τυπικος 3500+ venice θα ελεγα.Παντως η κεφαλη του προμμυ ειναι πολυ μικρη για τον Athlon 64... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristidis1442169066 Αύγουστος 24, 2005 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Επιστροφή απο διακοπές για να δούμε και τι συμβαίνει στον κόσμο. Τέλος πάντων στο θέμα μας. Για το 402a η αλλιώς HP80. Το είχα δοκιμάσει και γώ και τα συμπεράσματα μου ήταν τα εξής: Οχι πολύ καλύτερο απο το 507 (που είναι και φτηνότερο). Για να αποδώσει σωστά λόγω των μεγαλύτερων πιέσεων υπάρχει αυξημένη ανάγκη ψύξης δηλ. μεγάλοι ανεμιστήρες και φυσικά θόρυβος. Σ΄αυτή την περίπτωση λοιπόν είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσει κάποιος R410 που έχει σαφώς καλύτερη απόδωση κυρίως με φορτίο. Οπότε το 507 η το 404 πιστεύω οτι είναι πιο καλά για ήπια χρήση.Τώρα στην περίπτωση ανάμειξης διαφόρων αερίων τα πράγματα θέλουν αρκετό πειραματισμό. Πιστεύω όμως ότι μια πολύ μικρή ποσότητα περίπου 2% με R290 πιθανόν να βοηθάει την επιστροφή του λαδιού στον κομπρέσορα. Δέν ξέρω αν κάνω λάθος ας μας πεί και ο ειδικός πλέον Unseen... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.